|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 02 2007
Lokacja: w thais
Stan: Niegrający
Imię: eeee.........zapomnialem
Profesja: Druid
Świat: Refugia
Poziom: 39
Skille: 19/24
Poziom mag.: 43
|
![]() Witam
wiem ze juz byl temat o problemie z dyskiem ale moj przypadek jest inny. dostalem dysk 40 GB Maxtor ATA /133 osoba ktora mi go dala nie jest w stanie stwierdzic co jest z nim nie tak. Opisze to co ja stwierdzilem. [b]1[b] Wszedlem w wiersz polecen z plyty z Windowsem XP wpisalem CHKDSK wyskoczyl napis :"wolumin jest w dobrym stanie i nie byl sprawdzany. Uzyj opcji /p zeby sprawdzic go mimo to." wynik : 536786 KB calkowitego miejsca na dysku. 0 KB dostepnych. 2uzylem opcji "CHKDSK /P" wynik : Sstwierdzono ze wolumin zawiera przynajmniej 1 nieodwracalny problem. ten sam efekt uzyskalem po wpisaniu CHKDSK /R. Wrzucilem plytke z win98. wpisalem C: i zobaczylem ze okreslona stacja dyskow nie jest prawidlowa lub w stacji niema dysku. wpisalem SCANDISK wyskoczylo "brak danych podczs odczytu na dysku" ale scandisk ruszyl lecz strasznie powoli. Zaczal mielic i zatrzymal sie na 10% w tablici alokacji plikow i napis ze scandisk nie naprwail bledu. znow go uruchomilem i zatrzymal sie na tym samym ale na 28% i ten sam powod. kolejnym razem zatrzymal sie na 70% i napis ze scandisk nie jest w stanie naprawic tego bledu. Chcialem dodac ze instalator XP nie jest w stanie uzyskac dostepu do tego dysku nie pokazuje partycii. czy ten dysk sie da jakos naprawic ??????? prosze o sensowne wypowiedzi TY |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Stan: Niegrający
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() wejdz w panel sterowania -> narzedzia administracyjne -> zarzadzanie komputerem -> zarzadzanie dyskami i zobacz czy tam wykrywa, jak tak to sprobuj zrobic cos z dyskiem z tamtego menu.... pozatym najlepiej bedzie jak spytasz na forum www.idg.pl, jedno z profesjonalniejszych polskich for o komputerach.
|
![]() |
![]() |