Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 28-10-2004, 16:13   #1
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny kasowanie tematów- wilk syty i owca cała

Ano zdarzyło mi się niestety przypadkiem poczytać temat inne>dlaczego kasujecie? ... eh, można się załamać no ale nieważne. Za dawnych, dobrych czasów, gdy zamiast nałogowo grać nałogowo programowałem, bliskie memu sercu i przeglądarce stało sie forum flashzone. Tam administrator rozwiązał problem bezsensownych tematów w dość niekonwencjonalny, acz moim zdaniem ciekawy i skuteczny sposób. Mianowicie został stworzony dział:
Czyściec (z następującym opisem)
Cytuj:
Jeśli Twój wątek został tutaj przeniesiony to oznacza, że nie powinieneś go w ogóle tworzyć, bo poruszasz w nim zagadnienia opisane w FAQ, OpenSource, Tutorialach lub też wcześniej wielokrotnie wyjaśnione na forum.
w ten sposób wszelkie bezsensowne tematy były przenoszone do tego działu, gdzie użyszkodnik (a.k.a. looser) posiada jedynie możliwość czytania. W ten sposób użytkownik nie mógł się czepnąć iż skasowano jego temat, nad którym tak bardzo się wysilił :>, a skoro był beznadziejny to przynajmniej nie będzie zaśmiecał głównego forum. Inną zaletą było to, iż można było się czasem dobrze ubawić czytając niektóre tematy :>.
Również byłoby to rozwiązanie niwelujące problem przypadkowej/ niesłusznej kasacji tematu, z teoretyczną możliwością postulatu (z dołączoną petycją z podpisami 20 userów ) do modków o przywrócenie tematu.

Podsumowując, nie twierdzę wcale, iż koniecznie należy skopiować ten pomysł, ma on swoje wady i zalety, jednak jestem ciekaw waszej (porządnych (l)userów / m(ł)odków ) opinii ...

p.l jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-10-2004, 20:47   #2
Nosfe Draconis
Użytkownik Forum

Nosfe Draconis's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2004

Imię: Dsquared
Profesja: Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 13
Król

Mi tam sie taki temat bardzo podoba i moglby wejsc w zycie portalu tibia.pl

P.S. ale pewnie i tak takiego dzialu nie bedzie ...
stary 28-10-2004, 23:07   #3
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez p.l
a skoro był beznadziejny to przynajmniej nie będzie zaśmiecał głównego forum
Hmmm ale w ogóle będzie zaśmiecał forum. Pomyśl ile tematów jest kasowanych. A gdyby przenosić tylko wybrane [na przykład jak są podobne] to nie miało by sensu, bo user którego temat nie został przeniesiony tylko skasowany by zaczął i tak gadać.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania