|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() 27lvl 53/49
plate set i warrior helmet i teraz czy lepiej gs czy medusa shield+fs? nie piszcie o skilach bo ja gram for fun nie mam pacca ale mzoe doradzicie mo jakiec expowiska oprocz cyccow i dc? gdzie moge skilwoac na slimach(wiem ze moge) zeby nei bylo wlumow |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 01 2007
Lokacja: Venore
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Pavel Knights
Profesja: Knight
Świat: Luminera
Poziom: 48
Skille: 76/74
Poziom mag.: 5
|
![]() Ja obecnie posiadam 15 lvl i skile 57/56 i od 11 lvl !!! (czyli od skili 56/56) expie tam z FS na wolnego expa nie nazekam tylko czasam trzeba sie przed scoutami wystrzegac ;] ... Ale jednak ja polecam expienie z bronia 2 handed
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() Lepiej poszukaj sobie innego forum bo tu cię nooby zjadą za skille. Forum tibia.pl to forum maniaków więc nawet im nie próbuj tłumaczyć że grasz for fun bo oni nawet nie wiedzą co to znaczy -.-
|
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2006
|
![]() Yea, Jestem evul maniakiem.
Z takimi skillami mozesz tam isc dla zabawy i dla zabawy jeszcze szybciej wrocic. Z tarcza czy bez mowisz? ![]() Odpowiedz brzmi : Z tarcza troche pozniej wrocisz do swiatyni bez tarczy szybciej ![]()
13:19 Hellraiser from Astera [72]: Ahsuahsu, stara mi sie kazala wyszczac do pojemnika na badanie 13:19 Hellraiser from Astera [72]: Dobra wyszczalem sie 13:19 Hellraiser from Astera [72]: Potem patrze, a tam taka sperma plywa - http://www.youtube.com/watch?v=QrpiiNT_6a8 - |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 03 2007
Lokacja: Tarnow
Stan: Na Emeryturze
Imię: Larean
Profesja: Elite Knight
Gildia: Methyl Injection
Poziom: 113
Skille: 86 sux
Poziom mag.: 7
|
![]() z takimi skilami jest to podroz z darmowym tp do swiatyni ...
conajmniej 65/65 - 70/70 i 1hand jak 80/80+ mozna 2hand dobrze Ci radze poskiluj conajmniej do 65-70
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja tam z podobnym lvlem i minimalnie lepszymi skillami w piernik dostawałem od scoutów. Wydaje mi się, że lepsza opcja jest ta z tarczą... z gsem niezłe baty bedziesz obrywał.
GS czy FS... czy jedno czy drugie i tak nie polecam tego miejsca na tym lvlu i takich skillach. ;] Właściwie nie mam pojęcia czy jest alternatywa dla cyców i DC... sam ostatnio mało gram, bo nie mam gdzie expić. ![]()
![]() |
#7 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Tibia niestety jest gra, w ktora for fun mozna grac _po_ zebraniu ekwipunku i nabiciu levelu. Slabe przygotowanie postaci na wczesnych levelach odcina bardzo wiele mozliwosci jej rozwoju, przez co zabiera "fun".
Rozsadne minimum na EF to 65/65, 30 level i bohy. Ja osobiscie forsuje model 1H i tarcza ( niezaleznie czy jest to FS czy BS ), niektorzy twierdza ze GS tez sie niezle sprawuje ( chociaz mnie to nie przekonuje ), wybor jest sprawa indywidualnych testow i dojscia do tego jak, gdzie i z czym nam jest najwygodniej. Uprzedzajac pytanie: tak, tarcza mozna zablokowac czesc atakow dystansowych scoutow. Poniewaz w expieniu w EF chodzi glownie o bicie scoutow, tarcza wydaje sie rozsadniejszym wyborem bo obcina znacznie koszta.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 03 2007
Lokacja: Gdansk
Profesja: Elite Knight
Świat: Morgana
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Dobij 30lvl skille conajmniej 65/65 i jakis knight set + bohy do tego
i biegaj z medusa + bs Powinno byc najbardziej oplacalnie |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() gs,
co do slimow to jest na bagnie na polnoc od tego bagna z czarownicami |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() Ze skillami 53 mozna zabijac wiele potworów, tylko trzeba wiedzieć jak.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() zalogowalem sie 1 raz na forum chociaz o tibi troche weim
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 05 2006
Lokacja: Jablonna
Imię: Lavia de Frons
Gildia: poszukuje odpowiedniej...
Świat: Harmonia
Poziom: 80+
Skille: a co to
|
![]() Maniakami od skillow sie po prostu trzeba nie przejmowac. Ja tam nie skillowalem i zyje :-)
Na EF expie od bardzo dawna, bo lepszej miejscowki chyba nie ma (na FACC area). Zdecydowanie proponuje GS - naprawdę idzie szybciej, a to jest najwazniejsze. Biezesz ze 2-3 plecaki run leczacych i jazda. Tylko musisz najpierw obczaic teren, powoli poznac kazdy kat, aby wiedziec, gdzie moze wyskoczyc kilka elfow skautow. I takich miejsc unikaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Niestety widze ze on mial racje.. dla was nie ma nic wazniejszego niz wbijac 80/80 siadzac dniami i nocami po 20 godzin dzienie przez komputerem i skilowac... ja gram for fun a nie zeby byc jakic pro gammer ze skilami... na ef juz chodizlem z medusa i fs wiecnei pierdzielcie ze padne ja pytalem o ty czy lepiej gs czy fs i medusa ale tylko 1 czy 2 osoby mi odpowiedzialy reszta na boja soie posty piszac o tym oco wyraznie nie prosilem! pewnei nei doczytaliscie do konca tylko posty napbijac chcecie... co to tibiapl to eaksathe mial racje.... |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ef polecam bardzo
![]() Nie powiem ci od ktorego można latać , gdyż sam latalem tak od 45 lvla ![]() Sprawdziełem jeżeli nie bedziesz bil arcanistów to 1 hand and shield ![]() Ale jak planujesz zabawe to TYLKO GS ![]() ![]() ![]() Zeby nie robić nowego Posta od którego lvla można expic na wieży ??
![]() |
#15 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() I co z tego ze nie padniesz jak koszty expienia beda kretynsko wysokie przy malej szybkosci wbijania leveli ? Na EF mozna isc z 40/40 z dwureczna bronia, tylko wiecej czasu bedzie sie siedziec gdzie indziej zeby zarobic na uhy niz w samym EF.
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 05 2006
Lokacja: Jablonna
Imię: Lavia de Frons
Gildia: poszukuje odpowiedniej...
Świat: Harmonia
Poziom: 80+
Skille: a co to
|
![]() To zalezy - czy masz full resp, czy tylko pojedyncze. jak ubijesz jednego arkana bez wiekszych strat - mozesz, ale zeby oczyscic - ja sie odwazylem gdzies po 60 poziomie. Ale na pietrze drugim od gory (trzecim wlasciwie, bo gorne to takie miejsce postojowe :-) ) zwykle pare UHow idzie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2007
Lokacja: Olsztyn
Stan: Niegrający
|
![]() Ja od czasu do czasu, gdy zbrzydło mi bieganie po EFie siedziałem sobie na wieży, aby pohuncić arcany jakoś od 40 lvla (na Dragi nie zachodziłem). Na 4 piętrze jest niezły hardcore przy wbijaniu (zejdzie pare gfb i uh) ale później lajcik.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2006
|
![]() @Yedrek Yaracz
Dla mnie zabawa jest skillowanie dniami i nocami ;o. @topic Waste plx. :>
13:19 Hellraiser from Astera [72]: Ahsuahsu, stara mi sie kazala wyszczac do pojemnika na badanie 13:19 Hellraiser from Astera [72]: Dobra wyszczalem sie 13:19 Hellraiser from Astera [72]: Potem patrze, a tam taka sperma plywa - http://www.youtube.com/watch?v=QrpiiNT_6a8 - |
![]() |
![]() |