![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Rabka-Zdrój
![]() |
![]() PS Tapetka ![]() PAINT ToporekCinema 4D ZabytekZapałki Wyłącznik światła Miotacz Ognia Będę to cały czas aktualizował ![]() Proszę o... jakieś komentarze?
Toribash Ostatnio edytowany przez Virusmaxi - 14-06-2007 o 20:57. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() Przejdzie nie postrzezenie w tlumie, jesli cos glupszego odciagnie jego (tlumu) uwage
![]() Czyli - sredniawe ![]() Ale jak Ci sie nudzi, to sie baw ^^ nic nie mowie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() Przede wszystkim miej pomysl, a nie robisz prace na zasadzie "wyjdzie co wyjdzie". W ogole nie widac w tym koncepcji zadnej, nic, nic i wielkie NIC. Jako, ze nie jestem z dziedziny PS/GIMP/pochodne to nie za bardzo Ci pomoge. Ale widac, ze sie nie starales. Kazdy sobie moze pare filtrow i innych gadow nawalic na rysunek i ma nadzieje na cos fajnego. "Prace-testy" trzymaj dla siebie, to ma pomoc Tobie i tylko Tobie w lepszym uzywaniu funkcji, aby to co robisz mialo jakis ład. Poznaj program, pozniej tworz. Em, to cos pierwsze mi sie z tego najbardziej podoba. Pracuj dalej. Powodzenia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: 30cm od Monitora
Imię: Zaforin Dret
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Zomo
Świat: Refugia
Poziom: 32
Skille: 66/33
Poziom mag.: 13
|
![]() Mi przy bezsensownym klikaniu wyszło coś takiego:
![]() Poćwicz jeszcze ![]() BTW. Ja też lubię się czasami pobawić, kompletnie bez pomysłu i koncepcji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Uh oh, to mi jeszcze daleeeeeeeeko :/
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() No, ale wiesz Kolidios ;P bezsensowne klikanie z wiedza w co sie klika, rozni sie od tego bezsensownego klikania bez wiedzy w co sie klika ;D w tym czyms nie zarzuce Tobie zlego klikania ;D
@Virusmaxi to bierz sie do roboty ;P |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Przecież jestem cierpliwy
![]() A, i ja w sumie wiem do czego służy większość filtrów ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Tego to możesz się nauczyć z książki. Umiejętność nakładania ich, mieszania... to jest właśnie TO. Ja z filtrów to tylko blur, lens i riple. Reszta to umiejętność ich połączenia, do tego nie potrzeba wielkiego talentu. Tego się można nauczyć. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: Przemyśl
|
![]() Cytuj:
W twoich pracach nie widzę zbytniej ingerencji w warstwy. Nieraz aby stworzyć coś ciekawego robi się 15+~ warstw które mają różne tryby mieszania, sa różnie filtrowane, przycinane, okładane światłem itd. Zamiast bawić się w gołe efekty, znajdź jakieś zdjęcie i za pomocą tutków m.in. ze strony www.graffik.pl je przerabiaj, w ten sposób najszybciej nauczysz się korzystać z funkcji programu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dodałem nową prackę
![]() Tym razem, spróbowałem zrobić coś z sensem i warstwami. Tutaj tylko 3 warstwy są. Może później spróbuję zrobić znów coś z sensem i coś, co będzie mieć więcej warstw.
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Poczytaj tutoriale o potem kombinuj ;p
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Poczytałem parę tutoriali
![]() Tzn. wcześniej, zanim zacząłem to robić, to robiłem tutki z Graffik.pl.
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() MKM, robienie czegoś na kilku warstwach może mu sprawić problem, po za tym często lepsze grafiki wychodzą na 1 warstwie. Szczególnie jeśli się nie ma wprawy w ich używaniu. Nie ma sensu na siłę dawać więcej efektów i warstw. Często to tylko szpeci obraz.
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: Przemyśl
|
![]() Czy ja wiem czy szpeci, jeśli szpeci to warstwę z danym efektem się usuwa, a jeżli nasrasz 50 efektów na jednej warstwie i masz zamiar usunąc jeden efekt, przykładowo ten wsadzony za 25 razem, to już nie dasz rady, a jeśli jest na oddzielnej warstwie, wystarczy że ją usuniesz, a efekt zniknie bez naruszania pozostałych. Photoshop głównie opiera sie na warstwach i ingerencji w nich, a nauka i efektywne z nich korzystanie przychodzi z czasem metodami prób i błedów, lub też za pomocą wykonywania tutków.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2006
![]() |
![]() Jak zobaczylem kilka pierwszych obrazkow to pomyslales ze gimpa uzywa... ;D
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czemu, zupełnie to nie wygląda na GIMPa. Szczególnie, że napisał, że PS.
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dodałem coś nowego. Oczywiście robiłem to z pomysłem ^^ Wyszło tak jak miało być (tylko trochę za duże :/)
A, i wnioskując po waszych wyczerpujących wypowiedziach, z tego wynika, żebym robił obrazki kilku warstwowe ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
Lokacja: Skawina
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Ten najnowszy nawet nawet ale na piekło to trochę za jasne kolory jak na piekło
gdzie ogień gdzie świecące się czerwone oczy (za dużo filmów naoglądałem się) i pamiętaj rób obrazki kilku warstwowe i nie używaj tylko filtrów |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
To jest tylko przedsionek, czego sie czepiasz ;D HA! A piekło to jest Gradient!! Tylko napis to są filtry... I najpierw robię super prosty obrazek, a później filtry. Kilku to znaczy ilu warstwowe? ja mam najczęściej 2-3 warstwowe...
![]() |