|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 01 2007
Lokacja: Radom
Stan: Na Emeryturze
Imię: Yoko Tar
Profesja: Elite Knight
Świat: Pacera
|
![]() UH-y się bardziej opłaca. Są to chyba najbardziej opłacalne runy w grze, lecz jeżeli planujesz jakieś hunty to możesz zawsze mieć jakieś 2bp xplo w zapasie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Explorer
Data dołączenia: 01 08 2006
Lokacja: Over the Hills and Far Away
|
![]() Nom, UHY zdecydowanie są najbardziej opłacalne.
Np. na Pacerze bp Uh sprzedasz za 3k a bp explo za 4k Żeby zrobić bp Uhów trzeba zużyć 8000 many , a na bp explo 14400. Czyli podczas robienia uhów za zużycie 100 many dostajemy 37,5 gp a podczas robienia explo 27,7 gp. Więc widać że bardziej opłaca sie robić UHY. A na przykład jak chcesz expic z runami explosion to nie rób ich tylko zrób UHy , sprzedaj i za to kup sobie bp explo to ci zajmie mniej czasu i więcej kasy zarobisz niż miałbyś sam robić te runy |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2006
|
![]() @Up
Policzyles to na facc czy na pacc? Mi sie wydaje ze najbardziej oplaca sie robic explo z life ringiem ale nie jestem pewien bo nie mam z duzoego doswiadczenia w grze drutem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
|
![]() @up.
Robienie explo z life ringiem mało opłacalne. Bardziej się opłaca uhy z life ringiem>>zaoszczędzisz czas i zarobisz więcej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Explorer
Data dołączenia: 01 08 2006
Lokacja: Over the Hills and Far Away
|
![]() To nie ma znaczenia czy na FACC czy PACC. Różnica jest tylko w czasie robienia runek. A o czasie nie pisałem, tylko o ilości many Ostatnio edytowany przez Fred Druid of Pacera - 16-03-2007 o 20:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2007
Lokacja: Thais
Stan: Aktywny Gracz
Imię: End'rek Knight
Profesja: Knight
Gildia: Niechciani Nielubiani
Świat: Harmonia
Poziom: 83
Skille: 86/85
Poziom mag.: 6
|
![]() Zdecydowanie UH'y ze względu na większe zapotrzebowanie na te niebieskawe runki. Myślę że robiąc UH'y będzie ci się to bardziej opłacać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2006
Lokacja: Wrocław
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
|
![]() H-lvl knighty z checia beda kupowac explo wiec popyt na nie gdy ma sie jakies znajomosci wsrod w/w knightow bedzie w miare duzy. Zreszta duzo mniej osob robi xplo a patrzac na trade to co kilka ofert jest: "Sell xx bp UH". Hmm czasem ciezko ze sprzedaniem bp, a na xplo potrzeba 31 lvla wiec troche mniej osob to sprzedaje, wiec mozna sie wzbogacic. Jesli bedziesz mial stalego kupca na UHy to naturalnie rob UHy lecz jesli nie, mozesz miec klopoty ze sprzedawaniem.
Ostatnio edytowany przez Kokio - 21-03-2007 o 21:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() Explo są bardzo mało opłacalne, a Uhy to jedne z najopłacalniejszych run i szybko schodzą. Druty na twoim lewelku albo to wiedza albo zastanawiaja sie UHy czy HMM. I nie gadajcie tu że explo szybciej zchodzą niz UHy bo grałem i wiem (sellnąć bp explo to cud a i tak trzeba długo robic).
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Rookslayer of Dolera - 21-03-2007 o 22:18. |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Profesja: Knight
Świat: nonPvP
Poziom: 25
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
|
![]() UHy. Szybciej zrobisz, łatwiej sprzedasz (jak znajdziesz sobie stałego klienta, to kasy będziesz z tego miał jak lodu).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 12 2006
Profesja: Druid
Poziom: 60
Poziom mag.: 55
|
![]() yhy tak jak przedmówcy ( z nie wielkimi wyjątkami) Uhy sie bardzie opłaca robić nie dość że sporo mniej many zjada to łatwiej sprzedać .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 03 2007
|
![]() OMG !
CAŁY czas robisz HMM'y[ew. uhy/ihy] i ich nie sprzedajesz. Potem huncisz sobie na dragach/czymkolwiek i zarobisz więcej/nic nie zarobisz [ale będziesz mial zaj**** exp] + Do 40-50 w p-secie latasz.
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2006
|
![]() Cytuj:
/edit dzieki wszystkim prosze moda o Closed Topic Ostatnio edytowany przez tibia-fan - 23-03-2007 o 12:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2006
|
![]() A co jest bardziej opłacalne dla sorka hmm/gfb/sd odpowiednio za bp 1,5k/3k/6k
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2006
Imię: woah berry jerry
Profesja: Paladin
Świat: Xerena
Poziom: 31
Skille: 62/41
Poziom mag.: 10
|
![]() ale pacan... drutem robisz uhy sprzedasz kupisz hmm i lepiej na tym wyjdziesz drut musi byc glupi zeby robic cos oprocz uh bo kazde inne runy kupi taniej
![]() |
#17 |
Guest
|
![]() uhy kazdy kupuje
|
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2007
Lokacja: Poznań
Stan: Usunięty
Imię: Adam Ziomus
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Sibuna
Świat: Morgana
Poziom: 162
Poziom mag.: 74
|
![]() Uhy to wielki przywilej druta i tylko je opłaca się robić ;P
I to w zasadzie w każdej sytuacji- czy na sprzedaż, czy ćwiczymy mlvl czy tak jak mówiliście na zamiane czyli bp uh za 2 bp hmm tu jest korzyść oczywista. ![]() Co do explo nie opłaca się ich robić, a drutom już w ogole. A co do sorków jeśli mamy kupców ktorzy kupią nam sd za 6k to oczywiście sd są najbardziej opłacalnymi runami dla sorka, choć nawet za 5,5k lepiej na tym wyjdziemy niż na hmm czy explo, łatwo to obliczyć ![]() Mam nadzieję, że w czymś pomogłem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ta uhy są o wiele bardziej opłacalne...
a i zrób przynajmniej 10 dla siebie mówie ci[bp] potem przy okazji będziesz miał wysoki m lvl to na dragi będziesz latał sobie ;d or guardziki z hmmkami ;d
"We francuskim ruchu oporu patrzenie na pluton egzekucyjny uważano za honor, a największym męstwem był uśmiech w momencie strzału" ![]() Zabiłem twojego brata a może pomogłem rozbić twoje małżeństwo?nie ważne co zrobiłem napisz mi notkę JAK WIDZĘ RIPPERA TO MNIE ŻAL ZŻERA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 01 2007
Lokacja: Wrocław
Imię: ancient headhunter
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Zmieniam co chwile-,-
Świat: Aldora