|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Witam
Ciagle nie moge sobie jednej sprawy wyjasnic. Mianowicie chodzi o GS hunta. Wybralem sie dzisiaj z kolega na GSy, ubilismy ich okolo 50 sztuk. Na ten cel przeznaczylismy 8 plecakow manasow i zeszlo cos okolo 10 UHow. Loot byl mizerny, oczywiscie nie wrocilo sie nam. Bylismy stratni w sumie jakies 6k (~8.5k za manasy, po sprzedazy loota (p-armor, 2x steel helmet) mielismy jakies 2.5k, wiec 6k w plecy). Zastanawiam sie jak to jest z tym lootem z GSow. Z tego co zauwazylem, to jest na prawde beznadziejny. Jutro kolejne podejscie, tez okolo 8 plecakow zejdzie (o ile pomysl wypali) i zastanawiamy sie jaka jest szansa, ze sie to wszystko wroci. O ile sie wroci. Kolega jest w dobrej sytuacji, bo ma exp, ja liczylbym szczerze mowiac na jakies k-legi. xD |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: planeta ziemia
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Gildia: noobs and newbies
Świat: Ziemia
Poziom: 999
Skille: 999/999
Poziom mag.: 99
|
![]() sciagnij ten program do wykrywania loota xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Chelsea Fan
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Szczecin
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zależ jak blokujesz, im więcej shooterów, tym lepiej. Na super loota nigdy się nie powinno liczyć, bo później zaczyna się być rozczarowanym. Najlepiej myśleć o expie, o czym innym. Taka jest Tibia... grając, np. w World of Warcraft waste to ostatnia rzecz,o której się myśli.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 11 2005
Lokacja: Dzierzoniow
Stan: Początkujący
Imię: Siup Wand'master
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Witchers
Świat: Candia
Poziom: 55
Poziom mag.: 49
|
![]() Kaju juz Ty dobrze wiesz, ze lootu to prawie zadnego. Kiedys zabilem 3 i wypadly mi knight legsy. Pochwalilem sie wszystkim, bla bla bla, potemjakis napalony kolega dal mi ~10 bp hmmow, zebym z nich zabil gsy i dal mu loot...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Hunty w Tibii to już jako-tako przeżyek = ) Teraz blokuje się hydry/demony. BK już nie, bo to za słaby exp. DLe nie, bo za mało lootu. Hero większość klepie solo od odpowiedniego lvla, a low lvlom nie opłaca się blokować. A co do GSów? Odradzam. Marnowanie czasu. Więcej kasy na rotach zarobisz. Chyba, że chodzi o zabawę, to co innego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Na pewno nie szlismy z zamiarem zdobycia jakiegos pokaznego loota. Chcialem sprawdzic sie na GSach i jako tako to wychodzi.
Hm, a co do BK.. czy level ma jakies wieksze znaczenie (chodzi mi o to czy bez 60+ sie nawet nie wybierac, czy mozna sprobowac i na 50lv)? I jak z lootem jest? Oplaca sie w ogole? xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 01 2007
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Imię: ancient headhunter
Gildia: Zmieniam co chwile-,-
Świat: Aldora
Poziom: zob
Skille: acz sob
Poziom mag.: ie
|
![]() Różnie to bywa
![]() zabiłem 1 gs 15 druidem, zeszło bp mf i pół bp hmm i spadł silk więc się zwróciło xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 11 2006
Lokacja: Thais
Imię: Elfo del Bien
Gildia: High Cavaliers
Świat: Valoria
|
![]() Ja zabilem jakies 60 gs'ow na darashi na tej gorze, Mimo ze nic nie wastowalem (wejscie vis i szybkie zejscie) to jes to strata czasu... loot to jakies 1k w goldzie i 2x p army...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wlasnie siedzimy na GSach.. padlo juz ich troche, poki co same p-army (2x), steel helmet, brass legsy (4x) i jakas kasa.. ciagle liczymy na k-secika. xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 05 2006
Lokacja: Bytom
Imię: Dark Jaro
Profesja: Elite Knight
Gildia: Lolex Family
Świat: Guardia
Poziom: 211
Skille: 97/87
Poziom mag.: 11
|
![]() Kiedyś bardzo mi nie leżały gsy, loot sypał sie słabiutko i do tego zdarzało sie, że jakiś shooter padał od laga czy skończenia utamo w złym momencie .... Ale od około 3 tygodni chodza na crusa bloczyć gsy z ed <50+lvl>. Byliśmy tak z 10 razy, z czego chyba 2 były w plecy, głównie dla ed bo mnie sio ... Co poleciało ... 2 x k legsy, 1 k arm, 3 p ammy, 15 silkow, kilka time ringów ... niezliczone p army i helmety <cap na to brakuje po 1h czasami>. Naprawde różnie z tym bywa.
Szczęście? ... chyba tak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 04 2007
Lokacja: Łódź
Stan: Niegrający
Świat: Malvera
Poziom: 116
|
![]() Wazne jest takze to zeby ubijac summonowane poison spidery, ktore wchodza blokerowi na shielda
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 11 2006
Lokacja: Thais
Imię: Elfo del Bien
Gildia: High Cavaliers
Świat: Valoria
|
![]() Lol dlaczego tylko pallek, soricem tez sie da bez uzycia ani 1 mf czy hmm
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows
Profesja: Rookstayer
Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
|
![]() Tak tak, spróbuj utłuc GS-a z odległości dwóch kratek lub z Vortexa bez waste. Jak ci się uda to jesteś mistrz albo nieziemski farciarz.
@topic GS Hunty rzadko się opłacają, ze względu na niską częstotliwość wypadania k-setów. Może, jak dropnie jakąś jego część (lub GS Silk) to ci się opłaci, ale jest to wątpliwe.
![]() Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę. ----(\_/) <=(x.x)=|-o - Stop zającom w podpisach! --- (> <) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 04 2007
Imię: Looknij na nick
![]() |
![]() Jak jeszcze bylem Pallem to jakoś mi nie leżały gsy...
Zabiłem (z Blokerem i Sorkiem) ich z 30 i sama kasa (Sork walił e-wave'a a Knight bloczył ![]() ![]() Fart?...Raczej nie to coś w stylu "Jeden na Milion" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2005
Imię: Gexus Korka
Profesja: Elder Druid
Świat: Xerena
Poziom: 80~
Skille: -/-
Poziom mag.: 60
![]() ![]() |
![]() Gsy się opłacają. Ale nie hunty na blood herbie ;] Tylko np. na crusie lub wyspie z gsami
![]()
Gexus Korka Life - Od najstarszych czasów tego chara... ![]() 16:52 Sir Energia [48]: etam 16:52 Sir Energia [48]: z Polaka mam 2 16:53 Gexus Korka [86]: ja 3 16:53 Gexus Korka [86]: XD 16:53 Sir Energia [48]: 3nie wiem o co tam chodzi 16:53 Sir Energia [48]: jakies kurwa tam czasowniki 16:53 Sir Energia [48]: rzeczoznik 16:53 Sir Energia [48]: nie 16:53 Sir Energia [48]: rzeczowniki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
![]() Sam byłem świadkiem jak koledze na iridi wypadł k-set z jednego GS
![]() ![]() P armor i giant spider silk (chyba tak to sie nazywa ![]() To jedyne doświadczenie jakie mam z nimi... Ale exp świetny ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior
Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Gildia: Polish Nobility
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
![]() Hmm... mi się z GSów zazwyczaj zwraca, na crusaderze czasem expie z blokerem, w 1h leci z 5bp mf, wbijam 30k exp+, a lootujemy ZAWSZE kilka silków, czasem jakiś k arm lub p ammy
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() Widac, zalezy duuuuuuzo od szczescia, czy jak to nazwac. U nas na 100+ GSow polecial jeden silk, jakies 5 p-armorow, 2 steel helmety i okolo 8-10 brass legow. Ogolnie kicz. xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
|
![]() Pamiteam jak billismy gsy na crusie to 90 ubilsimy tylko 4 p army ;/ rzadnych pajeczynek niC!
![]() |
![]() |