|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Rydułtowy
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Chciałbym poruszyć 1 kwiestie. A mianowicie kwestie nazywania graczy pozostających na Rookgaardzie najczęściej nazywanych Rookstayerami. Wiele osób na forum i na tibi upominają inne osoby jeśli te nazwią siebie Rookslayerem, Rookowcem, lub jakąś inną nazwą. Ale czy mają oni racje zwracając im uwage? Według mnie nie.
Osoba pozostająca na Rooku nie ma swojej oficjalnie zdefiniowanej nazwy. Są servery na których są sami Rookstayerzy, są też servery na których są tylko Rookslayerzy. Mimo, iż większość Tibijczyków używa formy Rookstayer to nie mamy prawa narzucać tej formy innym! Ogólnie w tibi: 60% - Rookstayerzy 30% - Rookslayerzy 5% - Rookmasterzy 5% - inne nazwy Widać, że te nazwy wyglądają prawie tak samo, więc po co komuś wmawiać, że jest noobem tylko dlatego, że np. ma w nicku nazwe Rookslayer? Koleś wcale nie musi być noobem, poprostu ta nazwa bardziej mu odpowiada ![]() BĄDŹMY TOLERANCYJNI! PS. To dopiero mój 1 temat na forum ![]() Ostatnio edytowany przez Alessandro Del Piero - 19-10-2006 o 12:09. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Tibia.pl support
Data dołączenia: 18 03 2006
Lokacja: Ojcowski Dom
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Wszystko ok tylko taki artykul jush byl=] ==>http://forum.tibia.pl/showthread.php...ght=rookmaster
Y'all.
15:43 Sirblaze on Isara [1]: nie padne 15:44 You see a dead human (Vol:10). You recognize Sirblaze on Isara. He was killed by a rat. Y'all |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2006
|
![]() A więc tak...
Po pierwsze: Cytuj:
![]() Po drugie: Ja osobiście nic nie mam do takich nazw nicków, bo nicki są i fajne, które dobrze brzmią i są idiotyczne, które już mniej dobrze brzmią (delikatnie mówiąc), ale ktoś mówi, że jest rookslayerem to jest to conajmniej żle powiedziane, bo nie można być niewolnikiem Rookgardu. Nikt, ale to nikt nikogo tam nie trzyma na siłe, więc taki osobnik może w każdej chwili wyjść z Rookgardu. Oczywiście rookslayerami mogą się nazywać osoby poniżej 8 lvl'a bo oni takiej możliwości opuszczenia tejżę wyspy nie mają. A później, to wsio ryba, można się pożegnać z Rookgardem na 8 lvl'u, 15 lvl'u czy nawet na 50 lvl'u. A jestem prawie pewny, że większość osób, które nazywają siebie "rookslayerami" nie ma pojęcia co te wyrażenie znaczy. Pozdrawiam ![]() @down ups... no tak, pomylilo mi się. Takie podobne wyrazy. No cóż każdemu się zdarza "kicha" ![]()
Regulamin forum - Bardzo fajny artykuł, przeczytaj koniecznie zanim coś napiszesz. ![]() Ostatnio edytowany przez Pavel Ches - 19-10-2006 o 15:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Pavel Ches
Sorka za błędy, ale pisałem to wieczorem, więc nie miałem tak świeżego umysłu ![]() @Michoss A właśnie taki nick pasuje mi do kogoś kto lubi trapować i często to robi. Rookslayer - można to zinterpretować jako ktoś kto zabija Rooka, można jednak też zinterpretować jako ktoś kto zabija na Rooku @Yallach Tamten temat mówi o tym, że Rookstayer jest jedyną poprawną nazwą osoby przebywającą na Rooku powyżej 8 lv, a ja chce w tym temacie powiedzieć, że nie ma 1 poprawnej formy ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rook-User roku 2007
Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra
Imię: Pan Klocek
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
|
![]() http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=71803 <-- nic dodac nic ujac.
@Up Tu nie ma co interpretowac. Rookslayer-ktos kto zabija rooka i tyle, czyli taki maly suchar! Zapytaj np jakiegos angola ktora forma jest poprawna i tyle. Nie ma czegos takeigo ze "przyjmijmy ze ta druga gforma tez jest poprawna", to tak jakbys chcial zeby Helo bylo tak samo poprawne jak hello, albo knajt tak jak knight.
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 19-10-2006 o 12:19. Powód: bo tak |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2006
Lokacja: Venore
Stan: Na emeryturze
Imię: Qirahn Mathar
Profesja: Sorcerer
Gildia: Nosferatu of Celesta
Świat: Celesta
Poziom: 88
Skille: 21/28
Poziom mag.: 63
|
![]() Rookslayer to raczej nazwa noobów.
¤ Mlvl: 62 ¤ Skills: 21/28 Retired... Maybe some day I will back. ![]() __________________________________ If you are my friend, you will know that. Spektrum and Holy Dragons will be always in my memory. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows
Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
|
![]() @up
Aleś do tematu wniósł... @topic Popieram. Ale z jedną uwagą (i tak już ktoś to powiedział): Rookslayerami nazywa się "ludzi" trapujących na naszej kochanej wysepce. Tak zostało przyjęte na Antice (i nie tylko zresztą) i tak ja to interpretuję. @down Cytuj:
//EDIT2// Przy okazji - Rookslayer to też NIE znaczy Mściciel z Rooka, bo: Cytuj:
Cytuj:
Nie ja z kolegami tak to wymyśliłem, tylko tak przyjęła większość "starych" rookstayerów. (starych, czyli takich, którzy grają tam jakiś czas, a nie w miesiąc zrobili 20 lvl i się chwalą jacy to oni wielcy) Co do słowa "Slayer" - pozwoliłem sobie je zinterpretować. I dowiedziałem się, że pochodzi ono od słowa "slay", co oznacza: Cytuj:
![]() Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę. ----(\_/) <=(x.x)=|-o - Stop zającom w podpisach! --- (> <) Ostatnio edytowany przez Dark Alphadron - 19-10-2006 o 15:19. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 10 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rook-User roku 2007
Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra
Imię: Pan Klocek
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
|
![]() Tak, dokladnie, pogromca ale w taki sam jak pogromca trolli, czy innego zwierzecia. Slayer to ma wlasnie takie znaczenie. Po prostu w polskim jezyku nie ma odpowiednika ktory oddalby dokladnie znaczenie tego slowa.
Zrozumcie ze nie ma czegos takeigo jak interpretacja wlasna. Nie ma Rookslayera tak jak nie ma TrollSTAYERAczy OrcStayera. Poprawne to TrollSlayer i Rookstayer. @2xUP To ze na antice z kolegami tak sobie wymysliles nie oznacza ze jest to poprawne. Mowie, znajdz angola, nie swe, nie br czy pl, angola i zapytaj. Na rookslayera tylko sie usmiechnie.
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 19-10-2006 o 14:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prezes Supportu
Data dołączenia: 14 09 2005
|
![]() Hmmm w moim temacie po prostu chciałem udowodnić, że poprawniejszą i raczej przyjętą formą jest Rookstayer... Nowy temat cóż... Nie wiem jak inni go ocenia, ale myślę, że ja zebrałem więcej zagadnień i starałem się jak najwięcej ich rozwiązać przy pomocy słowników i tego typu rzeczy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2006
Profesja: Elder Druid
|
![]() Po co wy sie o to klocicie? Czy to takie wazne? Niech sie nazywaja siebie jak chca, to ich wybor.
Ja osobiscie na mojej Harmonii spotkalem sie z nazwami: rookstayer, rookslayer, rookmaster, rookman, rooker, rockgardier, rookguard, rockguard, rockman, rockslayer, rockmaster, rockmen, rookmen, rockstayer, rookgardier oraz rookstar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @2xup
Wiem, że poprawniejszą formą jest Rookstayer, ale znam wielu ludzi, którzy doskonale wiedzą o Rookstayerach, a nazywają sie Rookslayerami, ponieważ ta nazwa przypadła im bardziej do gustu. @up Właśnie w tym temacie chce powiedzieć, że to nie jest ważne jak siebie nazywają ludzie ![]() Ostatnio edytowany przez Alessandro Del Piero - 19-10-2006 o 15:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 05 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Jacek Placek Gacek
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 25
Skille: 50/49
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Heh, też mam Rookstyera, ale na 8lvl
![]() ![]() P.S Jak Coś to nick mojej postaci to Zgrzybialy Zeniu i znajduje się na Servie Harmonia. To coolowy Serv ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 03 2007
Lokacja: Szczecin
![]() |
![]() rookslayer-lowca rooka ? omg jak to brzmi,ludzie...prosze was!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]() |
![]() |