|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Witam wszystkich, to mój 1szy post
![]() Słyszałem, że najlepiej Paladynom, 20+ lvl expi się na Plains of Havoc. Tak więc mam lvl 20, skille 56/45 i dziś wybrałem się na PoH z kolegą magiem (lvl 14). Skończyło się tak, że on zginął, a ja zabijając kilka cyców i DSów spanikowałem i uciekłem ![]() Czy jest jakaś dobra taktyka poruszania się po PoH, jak najlepiej tam chodzić, w które miejsca, jakie rzeczy zabrać (oprócz UH) itp. Poprostu trudno jest grać, kiedy jeden DS zabiera pół życia, wiadomo, że trza bić z dystansu ale naogół tam jest pełno stworków i jak uciekam w górę to wbiegam w las i mnie otaczają, bo się wąsko robi, a jak biegne w dół to jest tych stworków jeszcze więcej. Oczywiście mówię o terenie przy świątyni. A może trzeba jak najszybciej wbić się do świątyni i stamtąd po kolei wychodzić na potwory? Doradźcie co robić, bo słyszałem, że dużo Palów tam bezproblemowo expi. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2004
Lokacja: Stalowa Wola
![]() |
![]() Po wczesniejszy upadcie CIP'y przyciely skrzydla palkom. Przed updatem bylo tak jak mowisz, ale po gsy bardzo przyspieszyly. Nie mozna okreslic gdzie mas zchodzic. Gsa moga Ci zawsze zlurowac...Tez gram palem i mam ten sam problem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Stan: Na Emeryturze
Imię: Cors Ent // Tegax
Profesja: Royal Paladin
Gildia: DoF - always in our memory
Świat: Azura
Poziom: 111
![]() |
![]() Przelorz expienie na poh na nieco pozniejszy termin.
powiedzmy ze 70lvl + bohy stykna zeby expic sobie na poh ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 09 2004
Lokacja: W-wa
![]() |
![]() Ech.. ja na poh u siedzialem od 8 lev, (na 8 zabilem ds spearsami), trzeba tylko wiedziec, gdzie mozna bezpiecznie lazic i nie wbijac sie w tlumy... Na poczatku wyciagalem po jednym cycu i zaciagalem go kawalek na pólnac na pusta polanke tam klepalem (uwazać trzeba na min archery, tzn zwiewac) ... Na 15 lev mozna sie zapuszczac nizej, na ghoule, ds, do swiatyni, nie nizej. (mozna sie tu nadziac na zlurowanego gs albo zerka...) Od 28 lev zaczalem zapuszczac sie pomalu na orki (stosujac stara taktyke wyciagania po 1 szt) I tak w 5 dni dobilem na 25 lev...
PS POH najpiekniejszy jest późna noca. Wtedy nikogo tam nie ma, i potworki same wlaza pod kuszę... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
Ps. Zanim ktos wyjdedzie z tym - nie mowie ze trzeba miec taki lvl do bicia GS, mowie kto zwykle gania.
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2004
|
![]() Cytuj:
P.S i zmień sobie podpis bo z tego co wiem to masz już 67mlvl ;p |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Zabrze
Stan: Aktywny gracz
Imię: Mestre Zygi
Gildia: General Levy of Sarmats
Świat: Antica
Poziom: 101
Skille: 93/80
Poziom mag.: 22
![]() |
![]() Ja gram na Antice i o to co moge teraz powiedzieć o pohu.
Jeśli chodzi o moje zdanie to 30 lvl to minimum od którego można pujść teraz na poh(od ostatniego update trzeba sie liczyć z zlurowanym Gs'em,a 30 lvl będzie w stanie wytrzymać jego ataki w czasie ucieczki do świątyni lub na tą górke z skorpionami).Oczywiscie bierzemy ryny(o uha nietrzeba wspominać).Na mniejszych lvl też oczywiście można iść lecz dla własnego bezpieczeństwa odradam.Wczoraj spędziłem na pohu 2 godziny i było pare osub,ale i tak nieporównywalnie mniej niż przed update.Więc szybko tam sie expi (najważniejsze to mieć szczęscie i nietrafić na gs).Osobiście polecam też cmentarz na poludniu.Na powierzchni można expić właściwie od dowolnego lvl i skili ,ale najlepsze jest pod cmentarzem ale tam to trzeba mieć min 70 dyst.(zalecane :15 mlvl zeby niewidki uzyć jak zrobi sie za duzo ds ,bp of gfb,uh,hmm ewentualnie jak na sie 15 mlv to tez sd). Na twoim lvl i skilach wlaściwie morzesz tam expić.(z twojego posta wynika że byłeś tam 1-3 raz czyli nieznasz jeszcze terenu.Dlatego radziłbym ci narazie tylko expić tylko na cycach i minoskach(tam wystąpienie gs jest troche mniejsze) kiedy już się oswoisz z tym terenem zdobędziesz z 30 lvl to wtedy powoli zacznij zapuszcząć sie dalej(świątynia i dalej na orki i dragi).Loot morze niebedzie imponujący ale troche kasy wpadnie i zbierzesz sporo zlomu na sprzedasz.Najwazniejszą rzecza na pohu jest znajomośc terenu i niepanikowanie(w kazdej chwili spodziewaj sie ataku gs) wtedy expi sie tam w zawrotnym tępie(w wakacje robiłem tam po 50k expa dziennie). powodzenia |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak, najpierw dobrez poznaj POH a dopiero pozniej z runkami (uh, gfb, hmm) wybierz sie żeby expic. Na początek polecam minosy i cyce, od czsu do czsu DS. Nie podchodz raczej do świątyni bo jest tam duże prawdopodobieństwo zlurowania GSa. Na wyższych lvlach 40+ i bohy, ewentualnie jeszcze time ring laź już spokojnie po POHu ale nigdy go nie lekceważ.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dzięki za odzew
![]() No więc ok, troche najpierw się tam pokręce i rozpoznam. A korzystając z tego, że założyłem już temat to nie będę pisał w specjalnie do tego założonym (widziałem, że z 50 stron już tam jest ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Zabrze
Stan: Aktywny gracz
Imię: Mestre Zygi
Gildia: General Levy of Sarmats
Świat: Antica
Poziom: 101
Skille: 93/80
Poziom mag.: 22
![]() |
![]() Radziłbym ci chodzić do kopalni,ale nie z łukiem tylko tarczą i spearami(i ewentualnie jak walczysz jeszcze czymś innym to też to weś).Zawsze bierz do kopalni hmm i gfb(bo NIGDY niewadomo co czeka na dole).Potrenujesz sobie shield no i oczywiście dyst.(no i tu też trzeba znać teren,bo nagle a jedego końca kopalni wyskoczy ci nagle 4 soldiery i 1 guard)
Kopalnie mają tę przewagę na górką cyców że skile idą szybciej i loot jest nieporównywalnie lepszy(dziś jak pójde mam nadzieję że znowu go niestrace ,bo już 3 razy z rzędu go straciłem i to bynajmniej nie przez thiefów LOL) To tyle jak coś jeszcze mi się przepomni to napisze(i rada na przyszłość nigdy niewchoć do jakochkolwiek dziur tylko z lukiem,zwłaszcza jak ich nieznasz albo wiesz że morze tam być troche zlurowanego bydła) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
Imię: Wez Nie Kozacz
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
|
![]() A w mount sternum na -1 poziomie i do samej gory sa tylko cyce czy jest cos czego idzie sie bac duzo bardziej niz cycow?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2003
Lokacja: Gdynia
Stan: Na Emeryturze
Imię: Mike Dragonbreath
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
Poziom: 50
Poziom mag.: 46
|
![]() Pallem polecam mt. sternum lub kaz, są to wg mnie najlepsze miejsca na skillowanie i expienie dla pall...choć loot zdecydowanie lepszy w kazz.\
a w mt. sternum po dlugim szukaniu znalazłem tylko 2 soldy, kilka trolli, ghoule i 1 fe...ale żeby znaleźć fe musiałem sie naszukać.... gdzieś tam są dragi niby..tego jeszcze nie zbadałem, pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dzięki wszystkim za odpowiedzi!
Też właśnie o kopalniach myślałem, tylko, że mi bardziej chodziło o expienie z łukiem niż skillowanie ze spearami. W kopalniach się trochę boje expić z powodu owych dziur ze zlurowanymi potworkami. A co z Amazon Camp? Proszę o rady dot. expienia! |
![]() |
![]() |