|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 04 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Elysia
|
![]() Tak, ale musisz robić lootbaga. Co do kopalni to nie orientuję się bo na dwarfach expiłem tylko w kaz. Radziłbym używać manasów + exura vita. Myślę, że 1 bp wystarczy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2007
Lokacja: Olsztyn
Imię: Pandev
Profesja: Knight
Świat: Nerana
Poziom: 60
Skille: 70
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() zaladuj sie bolcami 2 bp mfow uhow raczej nie bedziesz uzywac ale wejz na wszelki wypadek i w kopalni na dwarf helu mozesz luzem expic duzo miejsca do biegania .Jak masz postmana to zawsze bedziesz na +
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 10 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Świat: Calmera
|
![]() Heloł!
1.Kopalnia - nr 1 chyba najlepsza dla Ciebie. Może się mylę. 2.UHów nie bierz! 1-2 bp manasów (oczywiście na hotkey'u). 3.Leczysz się exura gran/vita. 4.Lootbag wskazany ![]() 5.Trzym się!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 02 2007
Lokacja: Horyniec Zdrój
Imię: Szybki'lols
Gildia: Death Ruthless
Świat: Unitera
Poziom: 44
Skille: 73/72
Poziom mag.: 5+
|
![]() Spokojnie wbijasz sie na jaka chcesz kope no ale trzeba mieć uhy na wszelki wypadek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2007
Lokacja: Warszawa
Imię: Faint'Slayer
Profesja: Elite Knight
Świat: Menera
Poziom: 60+
Skille: 80+/80+
|
![]() zakładając, że masz postmana to masz ogromną szansę na sporo kasy z lootbagów. pomijasz 2 pierwsze kopalnie. wart uwagi jest cave na tym cypelku (czyli pod w/w). na początek proponuję tą miejscówkę. jak wybijesz się z lvlem i skillem polecam maze. problemy są tylko na początku, jak trzeba wyczyścić, bo na sam start z 5 guardów dostajesz, ale później expienie jest tylko przyjemnością.
co do ekwipunku to ładujesz się boltami, nie zaszkodzi bp manasów i pare uhów. i nie wiem czy jest sens zakładania czegokolwiek więcej niż armor i ewentualnie bohy. jak guard Cie dopadnie to i tak oberwiesz za 50+ conajmniej, a tak cap z legsów to mniej więcej 100 boltów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2007
Imię: Malutka Milenka
Gildia: Poszukuję Gildi ;p
Świat: Harmonia
Poziom: 31+
Skille: 74/69
Poziom mag.: 5
|
![]() Chcę tylko dodac abyś uważał na leczenie siebie, bo guardy mogą wleciec czasem troszke ponad 100+ hitem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 04 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 04 2007
Lokacja: Lodz _/
Imię: Seval
Świat: Secura
Poziom: 12+
Skille: 20/20+
Poziom mag.: 2+
|
![]() Mhm... Ja ostatnio expie w cyclopolis moim paladynem i musze sie przyznac ze jestem mile zaskoczony tym miejscem
![]() Pozdro ![]()
![]() |
#11 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 02 2007
Lokacja: Horyniec Zdrój
Imię: Szybki'lols
Gildia: Death Ruthless
Świat: Unitera
Poziom: 44
Skille: 73/72
Poziom mag.: 5+
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() nie będe wnikał czy poh jest najlepszym expowiskiem dla palka... ja, osobiście tak nie uważam. myślę natomiast, że takim miejsce dla 50/60+ palka jest cave, w którym znajduje się crusader helmet quest. zawsze masz gsa, nie złapią Cię w kleszcze, w najgorszym wypadku (jak umiesz expić) 1 mf na 1 gsa. ale zanim zdecydujesz się na pajączki, to guardy, guardy i guardy. do 50 lvl bezproblemowo można na nich expić (zakładając 2 levele maze). jedyny problem to, że są bardzo uczęszczane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 04 2007
Świat: Elysia
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2007
Imię: Zako... .....
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Order of death
Świat: Honera
Poziom: 101
Poziom mag.: 69
|
![]() Ja mam na gucie prosty sposób. Demon shield + bs (profka jak widac) 2 bp gfb 1 bp hmm pare sztuk manasow(w razie czego) i heja nie bije z roda bo to za dlugo trwa
![]() ![]() pozdro " lotbag z postmanem to koniecznośc ![]()
![]() |
#15 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 11 2006
Lokacja: Thais
Imię: Elfo del Bien
Gildia: High Cavaliers
Świat: Valoria
|
![]() Ale nie tracenie many to nie to samo co spalanie, czyli mlvl ci nie rosnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2007
Imię: Zako... .....
Gildia: Order of death
Poziom: 101
Poziom mag.: 69
|
![]() rzucam utamo co chwilke
![]() ![]() na dowód ;p aktualna fotka mojej postaci http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=127891&page=2
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 11 2006
Lokacja: W Polsce
Stan: Na Emeryturze
Imię: Niko kinarro
Poziom: 63
Poziom mag.: 16
|
![]() Pomijając 2 pierwsze kopalnie ta najbardziej wysunięta na zachód jest świetnym miejscem do expienia .Mówię tu o poziomie z samymi guardami. Chociaż mam 63 lvl ciągle exp tam dla mnie jest opłacalny ( wybijam 2 poziomy z gutkami) .
Exp ( jeśli 2 piętra 45k na 1h ) , (1 piętro 30k na 1h). Locik świetny zawsze jeśli tylko robisz lootbaga zawsze jesteś na dużym +. Ja na expienie tam biorę tylko bolty. Bez żadnych run i mf . Z twoim lvlem jednak polecam jednak zaopatrzyć się w sporo ilość mf i gfb. Ktoś wyżej mówił że kopalnia z gsami jest świetna- Na tym lvlu możesz tylko pomarzyć o gsach w tym miejscu ponieważ : - często są 2 gsy na raz -wielka strata run i mf na twoim lvlu - na 99% będziesz na - Następna rzecz POH Racja , jest to świetne miejsce dla pala lecz z twoim lvlem możesz bić tam tylko minosy i cyce. Poh polecam palkom od 45lvla z Boh oczywiście aby nie mieć większych problemów z gsami.
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() O lol, kopalnie hahaha, najgorsze co moze byc. Jestm tam mnostwo osob i nic nie poexpisz ani nie polootujesz. Jeszcze jestes RP omg -.- i chcesz expic na miejsach dla facc gdzie sa pozajmowane respy 24/7. Dobij sobie 45+ poziom np na tombach, albo na tiq i potem na poho idz chociaz ja bym i tak zostawal przy expowiskach dla paccow. Duzo ciekawsze, wiecej sie zarabia, lepszy exp, baardzo malo osob i nie musisz sie meczyc z noobkami...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
45. nie za mało? czytałem na forum, że aby bezpiecznie uciekać przed gsem, należy wbić ten 60. i do tego bohy. Tomek, wziąłeś pod uwagę haste gsa? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 11 2006
Lokacja: W Polsce
Stan: Na Emeryturze
Imię: Niko kinarro
Poziom: 63
Poziom mag.: 16
|
![]() Ghadar , tak wziąłem pod uwagę haste gsa . Może i masz racje z tym lvlem ale ja
po raz pierwszy wybrałem się tam na 45lvlu . Może i byłem na - ale exp był dobry.Palladynom mogę tak że polecić ( Boh obowiązkowo lub t ring) Orc fortes a raczej z tym lvlem obrzeża "Fortecy".Jeśli halebardy będą latać z Zerków dość często powinniście wychodzić przynajmniej na mały +. Tiquanda - jeśli chcesz tam expić ( stanowczo odradzam) musisz bardzo dobrze znać te tereny . Ja gdy pierwszy raz się tam znalazłem chciałem odkryć jak największą część mapy na start dostałem lepe za 300 od hydry .