Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > Grafiki

Notki

Grafiki Masz talent do grafik? Zamieść swoje prace tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-09-2004, 19:10   #1
Avager Niebieski
Zbanowany

Avager Niebieski's Avatar

Data dołączenia: 05 09 2004
Lokacja: Opole.

Avager Niebieski ma numer GG 1611291
Domyślny Tera - Księstwa, potwory, wiadomości oraz wiele innych....

Jak by tu zacząć... może tak :

"Zainspirował" mnie temat Radka666... niemoglem wytrzymać jak patrzyłem na tamtą mapke (negatywne znaczenie dla tych co nie zrozumieli ) . Postananowiłem zrobić nową mapkę... z KOLORAMI PASUJĄCYMI (nie to co tam niestety :/ ) Bardzo się namęczłyem (i jedną kopię spe***łem .. była to bez cyferek itp :/ ) ... Mapkę robiłem w paincie (najlepszy programik ) z 1,5h ... mam nadzieje że to docenicie...

Chce tu także zrobić temat poświęcony Całej Terze (to jest tylko 1/4 Tery ) . Chce tu dawać coś w rodzaju Gazetki (mam nadzieje że wypali nie jak moje pixarty ). Nowe bronie które będe rysować i tym podobne...

Oto mapa kawałka Tery, przedstawia Braina the Kingdom (Królestwo Braina).

LEGENDA:

1- Zamek Króla Zagira IV. Jest to najcenniejsze miejsce na tym półwyspie. Znajdują się tam wspaniałe obrazy, posągi ze złota, doskonała kolekcja orężu i pancerzy. Zagir IV prowadzi tam także eksperyment nad drzewami... szczegóły nieznane... (dowiedziano się właśnie że pracuje z Elfami który w zamian są w protektoracie)

2-Jest to miejsce gdzie elfy śpią, wypoczywają i wogule mieszkają. Bronią swojego zakątka jak oka w głowie, WIĘC STRZEŻ SIĘ PODRÓŻNIKU !

3-Jest to pustynia (od 10 lat, wcześniej był to piękny i bujny las). Zagir IV zmienił to miejsce nie do poznania, a dwa księstwa które się sprzeciwiły żądaniom Zagira IV (włączenie ich do protektoratu, ale mają płacić BARDZO wysokie podatki w wysokości 100 złotych monet od mieszkańca dziennie). Tak więc Zagir oraz sojusznicy wykarczowali las i wysuszyli cały teren prócz starożytnego ogrodu Wermenów (stary lud zamieszkujący te tereny). Tak więc Sojusz pod dwóch miast leżacych na wysychającym terenie (Sepia i Benesua) niemógł przetrwać długo. Ogród starczał jedynie na utrzymanie 1 z tych miast. Zaczeły się krwawe walki o ten kawałek ziemii który Naprawdę jest piękny z ogromną masą drzew owocowych.

3a - Sepia, jedno z miast które walczy o ogród by przeżyć. Mają swoją kulturę. Więżą w Termenesa (boga 7 żywiołów : Ognia, Wody, Lodu, Piorunów, Ziemii, Wiatru oraz Natury). Mają nadzięję że bóg pomoże im w tych ciężkich czasach.

3b- Benesua, kolejne miasto które walczy o ogród w tym samym celu. Mastio te niewieży w żadnych bogów, uważa że mięśnie oraz broń zdziałają WSZYSTKO. Oni zaczeli walczyć o ogród pierwsi...

4 - Starożytny ogród, rośnie w nim mnóstwo pięknych kolorowych drzew które dają sycące owoce. Także w ogrodzie jest woda ; jak głosi legenda jest to magiczna woda która daje siłę na caly dzień, uzdrawia wszelkie rany oraz pomaga roślinom rosnąc wiele wiele razy szybciej niż normalnie.

5- Więzienie im. Skazanych Wereków [była to armia Wermenów która nosiła zbroje zwane Werek-ami (wielkie skórzane pancerze) ]. Więzienie to ma wiele problemów, wiele więzniów ucieka z niego i podąża w góry dołączając do tzw. Rebelii Dziewietnastu Gór. Więzienie ogólnie ma ponad dwa tysiące cel. Jest otoczone wieżami obserwacyjnymi, lecz i one nic niepomagają przed ucieczkami.

6- Rebelia Dziewietnastu gór. Chowa się tam mnóstwo więzniów. Otoczyli swe tzw. Miasto dziurami wypelnionymi wodą (dziury są bardzo głębokie. Podobna utopił się w nich Władca Cyklopów któy był wyższy od zwykłego Cyklopa dwa razy). Mieszkają w górach. Wyrabiali cegły lecz niezbyt dostatecznie więc w każdym momęcie tunele mogą się zawalić.

7-Mieszkają tam Dezerterzy z wielkiej armii Zigera III oraz ci którzy mieli dość walk o ogrody, wykopali tunele oraz komnaty w których żyją, Niemają dóbr własnych. Żyją w pokoju lecz gdy jakichś inny podróżnik nadchodzi są gotowi walczyć gdy nieodpowie na kilka pytań na które znali tylko Beneusanie i Sepianie. Są gotowi poświęcić się by ocalić kogoś innego, więc są bardzo trudnymi przeciwnikami. Często są tam zamontowane przez nich pułapki a w szczególności do skarbca w którym ukryli swoje skarby skradzione Orcom po drugiej stronie skały.

8- Miasto Orców zwane inaczej Bureka Tora - Oznaczające "Morderców Teraźniejszych, nikt nierozumie dlaczego taka nazwa. Orcowie Posiadają ogromną wiedzę na temat budowy tuneli oraz domów. Są tam wszystkie odziały Władcy Orców Tortoma Egi-stego (Generała Orców). Wysłał on tam te oddziały by śledziły poczynania tutejszego władcy. Mają znakomitą obronę. Ani jeden niedoszedł do ich skarbca gdzie trzymają dokumenty oraz skarby... Wcześniej trzymali je w budynku niedaleko muru przez co zginoło trochę porzywienia (mięsa szczególnie) oraz kilka zbroii Atera ( Jednego z Bogów Orców odpowiedzialnego za zabijanie intruzów) niewiadomo kto dokonał tej zbrodni...

9-Mała wioska z minimalną liczbą mieszkanców. Produkuje i sprzedaje swe produkty (mięso, wodę, zbożę, chleb, mleko, sery, truskawki) pobliskim miastom.

10- Miasto Tomona, przyjeła warunki by dołączyć do protektoratu (100 złotych monet za mężczyznę, kobięte lecz nie za dzieci i zwierzęta oraz co najgorsze... kupowanie WODY ... wysuszono rzekę niedaleko tej osady oraz jeziora i studnie... odgrodzono osadę od morza, rzeki itp. Jesli jakichś mieszkaniec chce wyjść z miasta musi zapłacić 300 złotych monet za 4 zajścia słońca (dni).

11- Las w którym kilku ludzi z Tomony widzało wyniki Zaigera IV, lecz jeden tylko wrócił żywy (zmarł 3 lata temu.... przyczyna nieznana).

12-Brama w której płacą mieszkancy Tomony by wyjść z niej... często przebywają tu mordercy, grabieżcy i złodzieje ... straż pracująca w tej bramie nieraaguje ...

COMMENT PLX
Avager Niebieski jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-09-2004, 19:27   #2
adazz
Użytkownik Forum

adazz's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2004
Lokacja: Antalya

adazz ma numer GG 6218733
Domyślny

Wszystko ci lepiej chyba wyszło ,ale reputki nie ma.
Moge powiedzieć tylko gratz .
Zrób reszte mapki
stary 26-09-2004, 20:04   #3
Shardzik
Użytkownik Forum

Shardzik's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sanok

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Wyślij wiadomość przez ICQ do Shardzik
Domyślny

Moje Ger'Shardin tez bylo fajne, mapka z serii odgrzewane tematy
http://www.tibia.pl/forum/showthread...=ger%27shardin

zapraszam do odgrzania tematu (mozna sie nawet troche posmiac)
stary 26-09-2004, 20:42   #4
Linek
Użytkownik Forum

Linek's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja

Domyślny

Mapka ładna, widać ,że się napracowałeś, ale mam pewne zastrzeżenia...
Nie denerwuj się, ja tylko chcę to powiedzieć, wierz mi doceniam to co zrobiłeś. A oto zastrzeżenia:
#Mury dookoła "10" idą po ukosie, a w Tibii nie ma takiej możliwości. Popraw to, zrób je jakoś inaczej.

#Popraw troszeczkę lasy, wyglądają jak rysowane Paintowskim sprayem, po prostu zrób w niektórych miejscach mniejsze zagęszczenie, w niektórych większe... pozakańczaj te lasy gdzieniegdzie takimi pojedynczymi drzewkami ciągnącymi się przez pole... mam nadzieję, zę wiesz o co chodzi

To chyba wszystko, jak jeszcze coś zauważę to wspomnę. Aha, zapomniałbym, brawa dla Ciebie za to, że chciało Ci się pisać do tego opis Mi szczerze mówiąc pewnie by się nie chciało. Mapkę oceniam na... 5/6.
stary 26-09-2004, 21:30   #5
Avager Niebieski
Zbanowany

Domyślny

re up:

hehe wiem że dookoła 10 są źle ale to już raczej będzie kłopot poprawić... drzewka robione sprayem ;P bo niechciało by się nikomu chyba dawać ich Ołówikem . Wracając do 10 to skapnołem się o tym pod koniec roboty... niechcialo mi się poprawiać ...tera ojciec tylko sprawdzi czy ma maila i poprawie mapke .
stary 27-09-2004, 16:57   #6
Avager Niebieski
Zbanowany

Domyślny

No to po dniu roboty ( z przerwami) wyszła mi ta "chimera":

Mapa jest ogromna ... dlatego opis dam troche później (opis tej nowej ) a teraz prosze o KOMENT .
stary 27-09-2004, 23:59   #7
Avager Niebieski
Zbanowany

Domyślny

No teraz się napisałem (AŻ 23 punktów :/ ) . Mimo żadnej komentacji dalej pisałem :/ .... oto wynik :

1 - Stare Miasto, Było jednym z największych miast na tym kontynęcie (kontyneńcie ... niewiem jak się pisze ). Zostało zniszczone przez armię piekielnych stworów. Miasto to miało za zadanie chronić specialny budynek...

2 - Piekielne Góry, z tamtąd pochodzą wszystkie ogniste stworzenia, rodzą się z ognia i także pilnują budynku... tzw. Wieży

3 - Wieża 4 krain. Każda z nich ma magiczną moc zaklętą w jednym krysztale. Razem kryształów jest 4 . Zostały one poroznoszone po wszystkich stronach wyspy w specialnych miastach chronionych przez silnych strażników. Prawie nikt niemoże ich zdobyć !!!

4 - Opuszczone miasto, miało być Akademią Młodych Magów. Zostało zaatakowane przez stada pająków z pobliskiej jaskini która kryła przepiękne kryształy... niestety większość została wydobyta, ale zostało jeszcze troche tych kryształów w Legowisku Pająków którego pilnuje olbrzymi pająk. Żeby dojść do tego legowiska trzeba przejść przez labirynt tuneli tzw. Sieć pająka, po drodze pająki wykopały dziury z trójącym jadem. Kto wpadnie w nią już nigdy z niej niewyjdzie. Znajdują się tam młode pająki oraz kilka olbrzymich, strzegących małych. Z dziury o ile wiadomo nie ma wyjścia....

5 - Wieża krainy Pustynnej... Strzeżona przez potężne Djiny oraz Skarabeusze ! Nikt jeszcze niedotarł do celu...

6 - Wieża krainy Lasu... Strzeżona przez potęzne Orci i Minotaury

7 (na bagnach) - Wieża krainy Bagiennej... - Strzeżona przez Wiedźmy oraz OGROMNE ilości pająków.

8 - Wieża krainy lodowej - Tu natomiast przeniosły się stworzenia z Piekielnych gór ... próbowały utopić wyspę lecz nieskótecznie... wieża jest połączona z pobliskimi budynkami przez co ciągle zamraża pobliskie tereny...

9 - Foteca imienia Zagira I . Wybudował ją w czasie wielkiego pokoju z księstwem Czerwonego Orła . Natomiast planował on wielki atak na to małe księstwo, jakże jednostki Zagira I zbuntowały się i przejeły władzę nad fortecą. Z fortecy także prowadzi tajemny tunel... lecz nikt poza tymi co byli i są w fortecy niewiedzą dokąd prowadzi... chociaż wiadomo kto weszedł tam ... już niewrócił .

10 - Miasto Saga-Unena . Miasto wybudowane przez, zbuntowane swojemu władcy, Orci ! Są przyjazne dla ludzi oraz innych orców póki niezaczną robić problemów. Jest to jedno z najważniejszych miast w tej krainie.

11 - Więzienie . Wybuchł tam 2 lata temu wielki bunt więźniów co za tym szło, Orci, które go strzegły, były zmuszone do wysadzenia tunelu prowadzącego do więzienia żeby więźniowie nieopanowali miasta. Było jednak jedyne wejście do więzienia ... niewiadomo co się stało z więzniami...

12 - Kopalnie Saga-Unena . Wydobywa się w nich specialny minerał potrzebny do tworzenia RUN które są opanowywane przez zaklęcia tutejszych magów.

13 - Stare miasto. Wykożystywane teraz jako magazyn. W każdej chwili grozi zawaleniem się sufitu.

14 - Miasto Juari . Miasto rządzone przez ludzi przysłanych przez Zakon Białego Smoka . Prowadzą tu działalność religijną oraz badawczą. Sądzą że w pobliskim wulkanie mieska Biały Smok (lub mieszkał) . Jeśli ktoś wejdzie do Wulkanu może zobaczyć na ścianie odcisk smoczej łapy... za pewną opłatą .

15 - To właśnie ten wulkan. Legenda tażke głosi że Lawa w wulkanie jest niebywale skuteczna w walce przeciwko Ognistym Potworą. Metody tej niesprawdzono....

16 - Port Juari . Także jest tam specjalny statek z którego można popłynąć do Księstwa Czerwonego Orła oraz do Zakonu Białego Smoka także i odwrotnie.

17 - Mokry las. Las ten jest niebywale przerażający, drzewa które w nim rosną są bardzo wysokie i stare ... w nocy przypominają nawet upiory . Żyją w nich przede wszystkim Orcowie oraz mniej liczni Minotaury.

18 - Las Zielonego Ducha. Podobno była tam wielka bitwa o Miasto Juari toczona przez Zakon BS oraz Armię Zaigira II (najpotężniejszego ze wszystkich Zaigirów) . Bitwa była bardzo krwawa... nadal można spotkać pozostałych wojowników którzy przeżyli tą rzeź .

19 - Rezydencja Zaigira IV ... Znaczenie nie znane.

20 -Las, niby zwykły lecz niech ktoś do niego wejdzie a zrozumie co jest tak paskudnego w nim... Przerazić się można !

30 ( mój błąd ) - Oasa, tu jest największe zgrupowanie większości pustynnych zwierząt.

31 (no i następny mój błąd ) - Dom Pustelnika oraz jego małej liczby straży... pilnuje on spokoju w oazie .
stary 28-09-2004, 10:59   #8
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Miażdżysz chłopie, szukaj pracy w CIP-Sofcie, i jeszcze jedno-
ZAMIEŚĆ TO KONIECZNIE NA FORUM TIBII.COM! Mam nadzieje, że możesz to na angielski przetłumaczyć, jak nie to kogoś poproś, a jak nie to zamieść bez cyferek i opisów
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-09-2004, 11:01   #9
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown
Miażdżysz chłopie, szukaj pracy w CIP-Sofcie, i jeszcze jedno-
ZAMIEŚĆ TO KONIECZNIE NA FORUM TIBII.COM! Mam nadzieje, że możesz to na angielski przetłumaczyć, jak nie to kogoś poproś, a jak nie to zamieść bez cyferek i opisów
EDIT #1
Wymyśl jakomś historie, może questy(tylko nie zrób z tego opery mydlanej!!)

Aj sorki skasujcie ten post, znowu dałem cytuj zamiast edytuj, mój błąd!!!
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-09-2004, 16:43   #10
Avager Niebieski
Zbanowany

Domyślny

Quest jest Ten z czterema krainami. Jeśli zdobędziesz kamienie z czterech wież i zaniesiesz je do ostatniej wieży (niedaleko Opuszczonego Miasta) i położysz je we właściwej kolejności (jeśli nie ... to biada ci śmiertelniku) wtedy uzyskasz .... Tajemnica (sam jeszcze niewiem )

Co do tłumaczenia.... myślisz że mi się chce ?
stary 29-09-2004, 10:20   #11
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter

Radek 666 ma numer GG 9619721 Radek 666 ma login Tlenu radek12345@tlen.pl
Domyślny

Nie wiedziałem żekogoś zainspiruję . Mapka BARDZO FAJNA, Nie to co moja :/ . Ja moją robiłem 10-15 min. Eh mogę powiedzieć tylko jedno: WIELKIE GRATZ

In the memory you’ll find me
Eyes burning up
The darkness holding me tightly
Until the sun rises up
Radek 666 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania