|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Melanica
Profesja: Royal Paladin
Świat: Keltera
Poziom: 55
Skille: 83/68
Poziom mag.: 14
|
![]() witam , to znowu ja , cos sie mnoze na tym forum :O
Przejde do konkretow : mianowicie zastanawie mnie to ,ze patrzac a postacie na tibia.com, coraz czescie widze jak duze levele ( 120 +) gina przez 'slabego ' zolwia patrzylem na tibia.pl -potwory, i zdziwil mnie fakt ze ten zolw daje 150 xp, co znaczy ze jest slabym przeciwinikiem dla takiego 120 levelowego bohatera... sprawdzilbym ich sile , ale nie mam pacca ..;/ wiec sie pytam was drodzy forumowicze .. co sie dzieje i czy ten zolw jest taki potezny choc sie nie wydaje :S :> pozdrawiam
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2006
Imię: Rhobar Stoneheart
Profesja: Elite Knight
Świat: Malvera
Poziom: 41
Skille: 72/71
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() eee wiesz co... dziwne pytanie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rangers lead the way
Data dołączenia: 25 02 2005
Imię: Kojotes Jano
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
|
![]() A może źle skonfigurował bota? Bo sorry, ale 120 knight nie padnie, jak go kicknie na żólwiach...nawet jeśli ma na sobie więcej niż 2....
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 09 2006
Lokacja: Zza Krzaka
Świat: Aurea
|
![]() @up: To Ty chyba nigdy na żółwiach nie byłeś... 120 kina ma około 2k hp. Jeśli dostajesz kicka, to wywala Cie po 2 minutach. Więc sam sobie odpowiedz na to pytanie, czy padnie czy nie, jeśli ma więcej niż 2 żółwie na sobie. Pozatym często nie mają full hp, tylko latają na yellowie. Kumpel się tam na 128 złożył bo kicka wyłapał.
![]() |
#5 |
Rangers lead the way
|
![]() 17:19 Kojotes Jano [112]: czy jesli kickneloby Cie na 2-4 zwyklych zolwiach to padlbys?
17:19 Elite Knight [110]: szanse sa mniej niz zerowe 17:19 Kojotes Jano [112]: a jesli bylyby to 2-4 thornbacki lub sklad mieszany? 17:20 Elite Knight [110]: tez marne szanse /\/\/\/\ 18:34 Kojotes Jano [112]: ile moze Ciebie zwykly zolw walic max? 18:34 Kojotes Jano [112]: srednio 20 dmg? 30? 18:35 Elite Knight [110]: zwykly jak jest sam to 90% hitow to miss 18:35 Elite Knight [110]: a tak to do 30 moze max 18:37 Kojotes Jano [112]: a na przelamanym defie? 18:37 Elite Knight [110]: niewiele wiecej 18:37 Elite Knight [110]: moze 40+ /\/\/\/\ 18:55 Elite Knight [110]: ja sie zawsze lkecze na yellow 18:55 Elite Knight [110]: i na zolwiach nie potrzebuje manasow 18:55 Elite Knight [110]: starczy mi tak jak sie odnawia 18:55 Kojotes Jano [112]: a jesli chodzi o hp? 1200? 18:55 Elite Knight [110]: 1k taaaakk... 1. po kicku wywala po 1 min 2. rzadko kiedy ma sie na sobie wiecej niż 2 żólwie, tylko podczas wbicia sie w full spawn, zanim sie dobiegnie do jakiegos zaułka czy skałki, która blokuje w ten sposób, że tylko 2 moby atakuja 3. 1 min= 30 hitów od 1 moba. Na podstawie dialogu- zakładając że zwykły żółw 25% hitów trafia do krwi, a średni jego dmg to 20 hp wychodzi, że zanim wywali z gry, 1 tortoise jest w stanie zadać do 150 dmg (w praktyce może być znacznie mniej). 4. Przy 2 żólwiach najpradopodobniejszą ilością straconych hp przy kicku może wynieść do 350 hp (zawyżone nieco). 3 żólwie mogą zabrać ok. 600 hp. Szacując, że średnio walczy tam się z 2 thornbackami i 1 tortoise, strata życia nie wyniesie więcej niż 800-900 hp. 5. Te szacunki nie są dokładne, najprawdopodobniej są znacznie zaniżone- jestem paladynem i nie wiem, jak się obrywa z full setem i skillami po 90+ no i shieldem ofc. 6. Zakładając, że prezd kickiem knight zaznaczył atk na 1 żółwia, to ryzyko deda spada na łeb na szyje (żółw napewno padnie w 1 min). 7. Knight na takim lev leczy się exura ok. 1k hp+, czyli mid yellow. Z tego co mowil moj informator, on nie musi uzywac zadnych manasow ani uhow- wystarczy mu tyle, co sie samo odnosi (mana i hp). I wcale nie ma shielda 90+ ani full seta. Podsumowanie: ten Twoj kolega musiał mieć naprawde "solidnego" pecha, skoro twierdzisz że padł na 128 lev. Albo świadomie igrał z ogniem, ignorujac leczenie dopoki nie ujrzał reda, albo tak wszedł w resp, że miał 8 mobow dookoła. Natomiast w normalnych warunkach, szanse zeby 120 knight padł na kicku sa, cóz, nedzne. Chyba że ktośzyczliwy zluruje mu troche wiecej mobów albo zapomni ustawić exury w bocie... Pzdr.
Wejdź tutaj >> http://www.swcombine.com << Ostatnio edytowany przez Kojotes - 19-05-2007 o 20:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2007
Imię: Melanica
Świat: Keltera
Poziom: 55
Skille: 83/68
Poziom mag.: 14
|
![]() Kojotes, wielki dzieki ( niepotrzebnie sie tak z tym meczyles) , jak moge powiedziec to spisales sie na 101% , sorry za mala strate czasu .. dziekuje wszystkim ktorzy wniesli swoje 'cenne zdanie' w ten temat , sprawa zalatwiona
![]() pozdro
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
![]() Kojetos, ale zauważ, że nie KAŻDY kick = ded....
A ten kina chyba nie wie co mówi pisząc, że szanse są 0... Pozatym kick zwykle przychodzi w najmniej odpowiednim momencie, a nie jak sobie stoimy bezpiecznie miedzy skałami i biją nas 2 thornbacki, a wystarczą 2 thorny i 3 żółwie i te 2 minuty to bóóóóóól. Nie są to moje doświadczenia ale kolega opowiadał. Zresztą tobię też ![]() Po twoich słowach odnoszę wrażenie, że potraktowałeś to tak jakby każdy kick miałby być dedem, a tak naprawde 1 na 10 to ded a to wystarcza, żeby trochę zapełnić te statystyke nie?...
![]() |
#8 |
Rangers lead the way
|
![]() @ up
wrecz przeciwnie, staralem sie udowodnic, ze pasc na kicku na zolwiach kniggtem na 120 lev to szansa 1/30 ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 08 2005
Lokacja: Nisko
Stan: Na Emeryturze
Świat: Berylia
Poziom: 130
|
![]() Ja ostatnio zaliczyłem kicka na żółwiach i przeżyłem.
Ale czasem thornback potrafi uderzyć hit po 40~ to przy kicku jak sie bijesz z 3 naraz to wtedy padniesz bo już wtedy dostajesz spore obrażenia.
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
|
![]() moze nie fart wbil sie na przed ostatni poziom z 9 zolwiami na klate i pada
Just not luck ...
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2006
|
![]() hahah usmialem sie jak cholera
![]() mam 126 knighta ![]() i padlem od zolwi 3 x (na lvl 110-120) wiec mi nie mowcie ze to niemozliwe do kogos tam up, jak masz battle i wylaczysz okno to wywala cie po 2 minutach ![]() poprosze od tego super high lvl knighta ktory twierrdzi ze to niemozliwe film, niech wezmie 5 zolwi na klate na full ataku i niech tak stoi przez 2 minuty (oczywiscie jest prawdopodobienstwo ze podejdzie nastepny zolw/crab) jesli przezyje cos takiego to gz ![]() mi sie szczerze nie wydaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rangers lead the way
|
![]() Kolego up, oto dowód, że w wypadku zamknięcia okna Tibii tudzieź kicka z gry wywala po 1 min.
http://www.speedy share.com/919371538.html [bez spacji po środku] Obejrzyj, jeśli masz...minute. Zrobiłbym i podobną symulację kontrolowanego kicka na żólwiach paladynem, ale na chwile obecna nie mam pacc.... no nic, moze do czasu az zakupie premmy temat nie zniknie z forum ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Na Emeryturze
Imię: Vartuis
Profesja: Knight
Gildia: Immortales
Świat: Refugia
Poziom: 91
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Cytuj:
Dowód? www.youtube.com/watch?v=V-oa25rS_5k
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Aurea
|
![]() nie tlyko z kickow sie pada moze komus korki wybilo, kompouter sie zepsul, cos z internetem itp. xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
![]() a jak myslisz;]
|
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Świat: Premia
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rangers lead the way
|
![]() @ up
a na części światów po żólwiach biega ogromna ilośc innych knightów, a na innej częsci resp jest straaaasznie wolny ;P
![]() |