![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 05 2006
Lokacja: Tomaszów Lubelski
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Morro Tefris
Profesja: Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 88
Skille: 90/xx
Poziom mag.: 18
|
![]() http://hogwart-rpg.pl/
Wersja beta via www gry w realiach harrego pottera.... 1. Jak zdobyć pieniądze w grze na zakup różdzki, kociołka itd.? Na poczatku dostałam kieszonkowe, które pojawia się po każdy restarcie od 1 do 3 Knutów (czas nastepnego restartu jest pokazany na pasku u góry po lewej stronie). Niestety nie miałam pieniędzy by zakupić dobrą różdzkę, więc od razu wybrałam sie do Hogwartu. Tam możesz zdobywac pieniadze w - Gabinet Mioteł ( przy czyszczeniu 1 miotły zdobywasz 2 Knuty, ale tracisz 1 punkt energii - Komnata Tajemnic - tu mozesz trafić na zgubioną sakiewkę z pieniądzmi, lub leżącą na ziemi magiczną fasolkę lub na potfora dzięki któremu mozesz zdobyć doświadczenie - nawet przed nim uciekająć ![]() Aha, Komnata Tajemnic nie ma końca, możesz iść tak długo aż zabraknie ci energii lub życia - Zakazany Korytarz - tutaj znajdujesz pieniadze , eliksiry, natrafiasz na potwory - tracisz przy ruchu 0,4 energii - -Wrzeszcząca Chata - w Hogsmeade, tu mozesz zdobyć nawet 11 , ale często nie dostajesz nic (za każdy ruch tracisz aż 0,8 punktu energii) 2. Jak uzupełnić energię ? - Musisz udać się do swojego Dormitorium i odpocząć kilka minut, przez ten czas nie mozesz robić nic innego, odświeżając stronę widzisz postęp swojego odpoczynku w procentach. W każdej chwili mozesz przerwać odpoczynek. - Możesz wymienić czarodziejskie Fasolki w sklepie Weysleyów w Londynie - 1 fasolka to odzyskane 0,5 punktu energii. - Możesz poczekać do restartu, wtedy automatycznie uzupełnia się poziom punktów do maksimum 3. Jak uzupełnić życie? Musisz udać się do Skrzydła szpitalnego, tam pielęgniarka daje ci napój, odzyskanie 1 punktu życia to czekanie 1 minuty. - Możesz poczekać do restartu, wtedy automatycznie uzupełnia się poziom punktów do maksimum 4. Jedzenie i picie Tak jak w normalnym życiu musimy w grze też jeść i pić. W szkole w tym celu udajemy sie do Kuchni, gdzie głaszczemy gruszkę ![]() 5. Knuty, Sykle, Galeony, czyli pieniądze w świecie gry? Jak je przeliczać, ile są warte? 21 Knutów = 1 Sykl 17 Sykli = 1 Galeon 6. Jak zdobywać doświadczenie? - w Komnacie Tajemnic - Za spotkanie z Bazyliszkiem można nawet dostać 52 punkty. W innych przypadkach troszkę mniej tych punktów się dostaje. (za każdy ruch tracisz 0,5 punktu energii) - w Wrzeszczącej Chacie - w Hogsmeade, tu mozesz zdobyć nawet 73 punkty doświadczenia za spotkanie z wilkołakiem, ale często nie dostajesz nic (za każdy ruch tracisz aż 0,8 punktu energii) 7. Ile punktów doświadczenia, życia,Energii dostaje się za przejście na dany Poziom? zaczynasz grę na poziomie 0, przechodząc na kolejny poziom punkty doświadczenia są kasowane do zera i zaczynasz je zbierać od początku ( na razie zdobyłam tylko 1 poziom, więc opis jest tylko do tego poziomu) Poziom 0 Punkty życia: 10 Punkty energii: 10 Wymagane doświadczenie do osiagniecia następnego poziomu: 500 Poziom 1 Punkty życia: 12 Punkty energii: 12 Wymagane doświadczenie do osiagniecia następnego poziomu: 1000 8. Jak podróżować i ile to kosztuje? Jeśli jesteś w szkole, udało ci się coś zarobić, lub zdobyć w Komnacie Tajemnic możesz udać się do: - Hogsmeade - wchodzisz do Sali Głównej, tam wybierasz Hogsmeade - kosztuje cię to -2 punkty energii ponieważ jest to piesza wycieczka - Londynu - najpierw musisz udać się do Hogsmeade, a stamtąd dopiero na pociąg do Londynu - bilet kosztuje 2 Knuty -Z Londynu możesz spowrotem udać się do szkoły z peronu 9 i 3/4 (koszt to 2 lub 3 Knuty, niestety nie bardzo już pamiętam ile dokładnie) -Z Hogsmeade również możesz wrócić spowrotem do szkoły, lecz pamiętaj to również kosztuje -2 punkty energii. Jeśli masz tej energii mniej niż 2 punkty w szkole dostaniesz wiadomość, że "jesteś wyczerpany i nie mozesz nic robić do następnego restartu (czyli maksymalnie 2 godziny jeśli masz pecha). Ciekma <-- to ja ![]() Ostatnio edytowany przez Whoopero - 14-05-2007 o 00:57. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2006
Lokacja: Rybnik
Stan: Aktywny gracz
Imię: Mistik Vannesa
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
Poziom: 45
Poziom mag.: 51
|
![]() Pieknie opisałeś gre... nastpenym razem jak założysz podobny temat to może wiecej detali podaj.. <zły>
![]() Nie kazdy ma czas wchodzić w wszystkie gry i sprawdzać czy nadają sie do gry.
Attendite a falsis prophetis - Strzeżcie się fałszywych proroków. Jezus Chrystus. Umarly za zycia by bronic swej strony. Upadal, lecz nie czekal skulony... Liberte, Egalite, Fraternite... I'm With You... Here Without You sapere aude - odważ się być mądrym. Horacy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2006
Lokacja: Ab'dendriel
Wpisy bloga: 7
Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Antica
Poziom: 8
Skille: 15/16
Poziom mag.: 1
|
![]() jako że jestem fanem Harrego to chętnie zapiszę się do szkoły magi
![]() edit gra jest naprawdę niezła choć jest wiele niedociągnięć ale to dopiero wersja beta więc nie ma co narzekać ![]()
;- Ostatnio edytowany przez Zenuś - 12-05-2007 o 20:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() poczatek nawet fajny tylko ze potem mozna sie pogubic nie wiadomo co robic , i jest jeszcze kilka niedokonczonych opcji.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Ciekawe... Przyznam nawet, że na początku bardzo fajne... Mam nadzieję, że się rozrośnie do dużej, rozbudowanej gry.
EDIT: Uff, teraz jeszcze zapomnialem hasla do postaci, a przypominanie nie działa. Ziomsko. EDIT2: Założyłem nowe konto i z górki. Gryffindor, muhahahaha! Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 13-05-2007 o 17:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() ogółem nie lubię harrego pottera (jedynie flash z pacynkami - ROX) ale chętnie zagram
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2006
Lokacja: Ab'dendriel
Wpisy bloga: 7
Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Antica
Poziom: 8
Skille: 15/16
Poziom mag.: 1
|
![]() poznałem twórcę tej gry i muszę przyznać że jego stosunek do ludzi budzi we mnie mieszane uczucia i mam tylko nadzieje że projekt traktuje poważniej...
![]()
;- Ostatnio edytowany przez Zenuś - 13-05-2007 o 22:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() ![]() Hrhrhr... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Wyraźnie jest to beta. Ale na razie spoko. Czyściłem miotły i straciłem energię :-(
EDIT: Też tak macie, że kiedy wyjdziecie z gry, to nie możecie się zalogować, nawet z właściwym hasłem?
. Ostatnio edytowany przez Bambuko - 19-05-2007 o 20:37. |
![]() |
![]() |