|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2006
Lokacja: Bełchatów
Imię: Kamdar
Profesja: Elite Knight
Świat: Silvera
![]() |
![]() Mam pytanko dotyczące skillowania ... Pytanie brzmi tak :
Czy to prawda, że na Ghoulu skilluje sie dłużej niż np na Monku ? Niektórzy mi mówią, że tak a niektórzy, że nie ;/ Chciał bym wasze zdanie na ten temat uslyszec ![]() ![]()
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Zależy od skill'a. A od kiedy trenować na danym potworku powie Ci już pan Szukaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 06 2006
Lokacja: Wawa
Stan: Niegrający
|
![]() ! Witam ! Jezeli juz na czyms masz dluzej skillowac , to na monku , bo na niego , to trzeba miec dobre skille zeby trafic ( co powoduje po dluzszym czasie blokade ) , a w ghoula , to nawet na low skillach trafisz ( ofc bez przesady xD ) , ogolnie monk , to jest raczej dla palkow do skillowania niz dla knightow ![]()
![]() |
#5 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: ElblągŚwietnaMieścina LiczbaPostów: NieWięcejJakJegoIQ UlubionePowiedzonko: Buta humak, goshak pixo.
Stan: Początkujący
Imię: Prosze jedengp
Świat: Isara twa stara
Poziom: 1:(
Skille: 1337/-6
Poziom mag.: 9?
|
![]() Dla pala to potrzeba minimum 2 monków na raz, bo ja moim 11lvlem na skilu 50 pięć hitów na full defie i wtedy odpoczynek, bo na redzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 05 2007
Profesja: Knight
Świat: Candia
|
![]() Szybkość awansu w danym skillu ataku (club/sword/axe/distance) zależy od ilości blood hitów, czyli trafień stworka do krwi. Jeśli w ciągu minuty ani razu nie zranisz monka/ghoula, to uruchamia ci się blokada i wtedy możesz sobie bić nie wiadomo jak długo to i tak nie wskoczy ci nawet 1%. A co do trenowania na ghoulu albo monku to wszystko zależy od twoich umiejętności władania daną bronią. Jeśli skill jest niski, to męcz ghoula, gdyż na monku się nie przebijesz, natomiast jeśli jest w miarę dobry to możesz przerzucić się na monka.
Ostatnio edytowany przez Kwadrat-.- - 20-05-2007 o 20:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2006
Stan: Zbanowany
|
![]() Na Monku skille idą najszybciej, na slime troche wolniej zaś na ghulu 20-30% wolniej niż na monku. Tak wyczytałem na pskonejott.
Ostatnio edytowany przez Snib'ek - 20-05-2007 o 21:24. Powód: Ale o co Ci chodzi? =/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() nuda i tyle;]
|
![]() |
![]() |
#9 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Nie ma roznicy na jakim potworze trenujesz, w sensie czy leci szybciej czy nie.
Wszystko zalezy od tego czy trafiasz potwora (zadajesz dmg) czy nie. Monk jest idealny do trenowania dla kazdej profesji. Nie sluchaj ich, ze lepiej na ghoulu bo ghoul ma malo hp i szybko pada. Jezeli nie mozesz trafic monka sam to lurujesz na niego 2 raty i wtedy jego obrona zostaje zbita a ty trafiasz go bardzo czesto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Tak wyczailes to... Ten typ sobie z ciebie jaja robi (ironia)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 05 2005
Lokacja: Poznań
Świat: Berylia/selena
![]() |
![]() Najwolniej na slimie bo klon slima musi do ciebie dojść chyba nie? logiczne >.<
Co do ghula i monka, na dłuższe treningi i tak przeważnie sie używa metodę na przełamanie bloku czyli 2 potworki dodatkowo bija monka/ghula jeszcze - praktycznie każdy twój hit wchodzi jako blood hit. Czyli znowu teoretycznie szybciej na monku bo ghul często na redzie byłby i musisz czekać nim sie uleczy ;]. Tak więc od teoretycznie najszybszego do teoretycznie najwolniejszego Monk>Ghul>Slim Tak łopatologicznie jak to mówi mój psorek od histy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2007
Lokacja: Chrzanów
|
![]() Z własnych doświadczeń wiem, że na summonach skiluje się dłużej.
Osobiście zawsze byłem zadowolony ze skilowania na slimach, bo było po prostu najszybciej. I nie najeżdżajcie na mnie teraz, bo na tym forum ludzie to potrafią najlepiej. Wyraziłem tylko moje zdanie w tym temacie.
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Widocznie to nie byla kwestia mechaniki tylko przygotowania treningu.
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No ja też na slimach 80+ wbilem i bylo git
![]() ![]() A jeśli chodzi o dochodzenie slimow do Ciebie podczas traina to wystarczy znalezc jakies pomieszczenie co ma 5x5 i bedzie w trymigi dochodzil ![]() ![]()