Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-09-2004, 10:30   #1
joey
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Stan: Niegrający
Domyślny czy opłaca się przeżucić na 2 hand sword?

Mam takie pytanko mam 15lvl knighta i mam serpent sworda i g shield
czy opłaca się zostwić to w dp i łazić z two handet sword? (dostałem go za darmo)
joey jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-09-2004, 10:51   #2
luzik
Zbanowany

Data dołączenia: 14 06 2004

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

moim zdaniem nie oplaca sie bo 2handed ma 30/25 a serp ma 26/15 miedzy serpem a 2h jest tylko 4 roznicy w ataku.Chodz z serpentem i tarcza przynajmniej oba skille sie trenuja
luzik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-09-2004, 15:26   #3
gryzzly
Użytkownik Forum

gryzzly's Avatar

Data dołączenia: 21 03 2004
Lokacja: Tychy

gryzzly ma numer GG 3913263
Domyślny

jak wszystko w tibi ma swoje dobre i złe strony dobrą jest to że walisz na full ataku jak szalony i szybciej zabijasz potworki co jest równo znaczne z lootem a złe strony to takie że nie masz tarczy i w wypadku jakbys musial sie ewakuować na full defie nie masz tarczy żeby blokowac ataki(ale tarcze możesz wziąść ze sobą)według mnie lepiej chodzić z bronią jednoręczną ale wybór nalerzy do ciebie
gryzzly jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-09-2004, 16:26   #4
Necron
Użytkownik Forum

Necron's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2004
Lokacja: Poznań

Imię: Solinari
Profesja: Royal Paladin
Świat: Danubia
Poziom: 63
Skille: 89/59
Poziom mag.: 15
Necron ma numer GG 3180413
Domyślny

2handed sword to najwiekszy syf swiata wedlug mnie. Nie oplaca sie kompletnie. Chyba ze nie masz na nic innego kasy. Ma cienki atk i def. Nos serpenta

End of my humanity has come on.
Necron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-09-2004, 18:09   #5
Dark Vilej
Użytkownik Forum

Dark Vilej's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Nowa Sarzyna

Dark Vilej ma numer GG 4463885
Domyślny

Tak jak na gorze, 2 handed sword to syf nad syfami. Kup sobie gs'a
Dark Vilej jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-09-2004, 19:39   #6
Bhall the Destroyer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 02 2004

Domyślny

No nie przesadzajmy...wiekszy syf to broadsword
Bhall the Destroyer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-09-2004, 02:31   #7
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Necron
2handed sword to najwiekszy syf swiata wedlug mnie. Nie oplaca sie kompletnie. Chyba ze nie masz na nic innego kasy. Ma cienki atk i def. Nos serpenta
Sie nie zgodze z pierwsza czescia, w sytuacji gdy mamy wybor long sword albo twohanded sword (zaraz po wyjsciu na main na nowym swiecie) two handed sword jest bardzo dobry, mozna przy jego uzyciu szybko zarobic na cos lebszego przy okazji zdobywajac 15 lvl.

Jednak majac wybor pomiedzy twohanded sword a serpent sword to drugie wypada duzo lepiej poniewaz juz roznica w ataku nie jest taka duza.
stary 27-09-2004, 15:23   #8
Adrameleka
Użytkownik forum

Adrameleka's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2004
Lokacja: Kluczbork

Domyślny

Powiem ci nie oplaca sie bo wtedy maly shielding
Krotko i na temat hehe
Adrameleka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-09-2004, 20:38   #9
ciemne dropsy
Użytkownik Forum

ciemne dropsy's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
Domyślny

A wracajac do tego czy broadsword to najwiekszy syf swiata to sie tez nie zgodze... Najwiekszym syfem jest staff
ciemne dropsy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-09-2004, 19:50   #10
HEKADOr
Użytkownik forum

HEKADOr's Avatar

Data dołączenia: 29 09 2004
Lokacja: opole

HEKADOr ma numer GG 6127206
Domyślny

GuwN## cos tam dalej

najwiekszy syf to wooden shield
HEKADOr jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-09-2004, 19:54   #11
Wojownik Samery
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 08 2004

Domyślny

Heh, to też nie prawda! A w jakiej tarczy najczęsciej trenią najty? Nie ma czegos takiego jak syf tibii, wszystko jest potrzebne na pewnym etapie. To tak jakby np. Bubble powiedziala, że longsword to najgorszy miecz tibii, a ktoś kto gra na rooku na pewno by sie nie zgodził
Wojownik Samery jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-09-2004, 17:18   #12
Wtajemniczony
Użytkownik Forum

Wtajemniczony's Avatar

Data dołączenia: 29 09 2003
Lokacja: Sulechów

Domyślny

a propo broni 2 recznych od juakiego skila shoildingu oplaca sie juz na stale przerzucic na 2 handed weapon ? moj ku mpel ma skile 76/70 i powiefdzial ze shieldingu uzuywa tylko do b;lokowania mpocniejszych potworkow a tak to non stop lata z bronbio 2 reczno czy to jest oplacalne takie cos?
Wtajemniczony jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-09-2004, 18:58   #13
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wtajemniczony
a propo broni 2 recznych od juakiego skila shoildingu oplaca sie juz na stale przerzucic na 2 handed weapon ? moj ku mpel ma skile 76/70 i powiefdzial ze shieldingu uzuywa tylko do b;lokowania mpocniejszych potworkow a tak to non stop lata z bronbio 2 reczno czy to jest oplacalne takie cos?
Oczywiscie ze oplacalne. Wystarczy spojzec na wiekszosc wysoko levelowych knightow w tibii, uzywaja zawsze 2 recznej broni do expienia(Chyba ze maja SoV/SA) a 1 reczniej tylko do blokowania, no czasem jeszcze z 1 reczna sie chodzi jak sie nie ma kasy na wielkie ilosci UHow ktore sie traci przy expieniu 2 reczna bronia na silniejszych potworkach

Poprostu jesli chcesz nabijac szybko levele to musisz sie pogodzic z tym ze wielkie ilosci kasy bedziesz wydawal na UHy i biegal z 2 reczna bronia, jednak jesli sie umie expic to kasa nie dosc ze sie wraca to jeszcze ma sie bardzooo duze zyski.

Cytuj:
Tak samo jak Gremlin powiedzial 2handed to nie taki syf jak niektorzy mowia... mam doswiadczenie z knightami i powiem ze 2 handed byl dla mnie przez pewien czas najlepsza bronia. Mimo tego ze byl 2 reczny mial wazna dla mnie przewage: mial wiecej ataku niz inne 1 reczne bronie poza FSem na ktorego jeszcze mnie stac nie bylo...

Jednak w twoim przypadku mysle ze przerzucanie sie skoro juz masz tego Serpenta to raczej nie oplaca sie, nazbieraj na FSa
Dr. Omader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2004, 15:26   #14
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

2H sword jest dobry tylko na samym początku. Chodź z serpentem.

Największy syf to niektóre odpowiedzi :-/
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2004, 07:32   #15
Hedion
Użytkownik forum

Hedion's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004

Domyślny

tzn pozniej tak.na pczatku zrob skille po 65 wtedy bedziesz mogl kupic gsa i expic na cyckach bo na dwarfy guardy zamale skille wiec conajmniej do 25 lvl polecak kupic fsa i draggy shielda.
Hedion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2004, 07:34   #16
Hedion
Użytkownik forum

Hedion's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Oczywiscie ze oplacalne. Wystarczy spojzec na wiekszosc wysoko levelowych knightow w tibii, uzywaja zawsze 2 recznej broni do expienia(Chyba ze maja SoV/SA) a 1 reczniej tylko do blokowania, no czasem jeszcze z 1 reczna sie chodzi jak sie nie ma kasy na wielkie ilosci UHow ktore sie traci przy expieniu 2 reczna bronia na silniejszych potworkach

Poprostu jesli chcesz nabijac szybko levele to musisz sie pogodzic z tym ze wielkie ilosci kasy bedziesz wydawal na UHy i biegal z 2 reczna bronia, jednak jesli sie umie expic to kasa nie dosc ze sie wraca to jeszcze ma sie bardzooo duze zyski.

Tak samo jak Gremlin powiedzial 2handed to nie taki syf jak niektorzy mowia... mam doswiadczenie z knightami i powiem ze 2 handed byl dla mnie przez pewien czas najlepsza bronia. Mimo tego ze byl 2 reczny mial wazna dla mnie przewage: mial wiecej ataku niz inne 1 reczne bronie poza FSem na ktorego jeszcze mnie stac nie bylo...

Jednak w twoim przypadku mysle ze przerzucanie sie skoro juz masz tego Serpenta to raczej nie oplaca sie, nazbieraj na FSa

<mysle ze troszke malo wiesh o duzo lvlvowych graczach... jak chca szybko expic wkladaja 2 handed weapons jak nie spieszy im sie i wola oszczedzic uhy to braon i tarcza..
Hedion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2004, 16:17   #17
Costanzo
Użytkownik forum

Costanzo's Avatar

Data dołączenia: 23 07 2004
Lokacja: Darmstadt

Costanzo ma numer GG 5644635
Cool lol

Ja radze chodzić z 2handed swordem. Szybciej wyexpisz. bierz go w łape dojdź do 20 lvlu, wykonaj desert questa, kup fs i zacznij trenować z jakimś qmplem. szkoda czasu na granie takimi słabymi swordami!! serpent to syf!! 2 ręcznym szybciej zdobędziesz exp. Na trening jeszcze będzie czas!
Costanzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania