![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() Witam w mojej galerii Pixelarty Niebieska bluzka Niebieskie spodnie Dmuchawka Shurriken Dwuręczna katana Miecz ![]() ![]() ![]() Userbary Gitarzysa I want stratocaster! PWND by Dwim Rookstayer I am noob Tibia - R.I.P. Gify Running Smutny Chemik Drwal Rysunki Śmierć Rookstayer #1 #2 #3 Flash Meksykańska fala Equalizer Inne Głowa małpy Lightsaber Niebieskie tło Płynne złoto #1 ![]() UFO Ognista tapeta Zastrzegam, że wszystkie grafiki są wykonane w stu procentach przeze mnie. Dziękuję za zwiedzenie Ostatnio edytowany przez Celoz - 09-10-2006 o 17:49. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pixelarty:
Słabe. Ale ćwicz. Popatrz na inne pixelarty, zobacz jak wyglądają w powiększeniu. To dzi bardzo pomoże. Ja na początku robiłem jeszcze gorsze, ale jak zobaczyłem jak inni to robią to nauczyłem się porządnie cieniować. Po za tym więcej szczegółów i ślady po walkach. Zniszczenia, zadrapania itp. Usebary ładne ale zabisuj w PNG bo JPEG strasznie psuje ich efekt. Te szlaczki z pochyłych linni powinny być ciut inne jak dla mnie. kreski powinny być bliżej siebie i mniej widoczne, lub pod warstwą z obrazkiem i napisem, jedynie nad tłem. Gif bez zarzutu, bardzo płynny. Reszta grafik brzydka, poza małpą. A tak wogóle to czym robiłeś te ostatnie grafiki. Jeśli gimpem to wejdź na gimpuj.info i poczytaj trochę tutków (naprawdę świetne efekty). A jeśli nie to weź gimpa do ręki (w przenośni) i ćwicz. Ogólnie całkiem nieźle(wymieniałem tylko błędy bo na nich najlepiej się uczyć, ale są też liczne zalety) Acha i daj normalnie w [IMG ] bo tak to niby przejżyście na pierwszy rzut oka, a potem tyle otwartych okien sprawia kłopot.
[HACKED] by Winzard Ostatnio edytowany przez slawekmag - 05-09-2006 o 18:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() up:Wszystko we flashu, czasami w połączeniu z MS Paint. gimp też czasem sie pokaże..
nie wrzuce w [img][/img] bo mnie raynold z pałą pogoni, a tak to nakłaniam ludzi do korzystania z firefoxa ![]() tak lepiej wygląda down: a nie lepiej zedytować posta? ![]() a mówisz o wheel madness!? kicz jakich mało, wywaliłem bo potrzebowałem miejsca na servie ![]() Ostatnio edytowany przez Celoz - 10-09-2006 o 11:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Aaaaaaaaa...
To inna sprawa Mówię ci weź do ręki gimpa! Program jest całkowicie darmowy a pod względem możliwości dorównuje photoshopowi (chyba o tym wiesz). A jeśli nie to daj te prace we flashu które dawałeś na jakimś innym forum (nie pamiętam jakim). Widziałem je. Są zajefajne. Chodzi mi o te historyjki. @edit Ja używam firefoxa, ale duża ilość kart na jego pasku też potrafi wkurzyć. I jeszcze raz powtarzam, zapisuj wszystko co robisz w PNG
[HACKED] by Winzard Ostatnio edytowany przez slawekmag - 05-09-2006 o 18:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() Musisz jeszcze wiele, wiele po ćwiczyć, jeśli masz zamiar być dobry w pixelarcie. Powinieneś także umieszczać swoje dzieła na jakimś innym tle, gdy jest ono białe, cały obrazek jest mało czytelny. Dwukrotnie/trzykrotne powiększenie pracy też by nie zaszkodziło, osoba oceniająca widziała by wtedy dość istotne szczegóły dotyczące twoich grafik. To wszystko z mojej strony, ćwicz dalej.
Btw. Od tego jest forum, żeby wymieniać poglądy za pomocą postów. Prywatne Wiadomości mają inne zadanie. |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2005
Lokacja: Rzeszów--OwNz!-- Ilość postów: ok. 100
Stan: Na Emeryturze
Imię: Klopsik Pall
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
|
![]() Pixelarty takie sobie, najlepsze chyba spodnie. A reszta super! Najbardziej mi sie podobają userbary
![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BadBoy
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: unknown
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
Świat: PL
![]() |
![]() nic mi sie nie podoba, usebary sa dziecinnie proste do zrobienia
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() graty galerii celoz
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Grudziądz
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Oprocz gif'a wszystko dupne. User bary to naprawde sraka tworczosc... (ladnie to tak przerabiac tibijskie grafiki?)
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Grudziądz
|
![]() Będe płakał zaraz
![]() od niedawna. No ale trenuj, bo napewno dojdziesz do perfekcji. @Majin Vegeta Ty chodzisz do gim5 nie ? ![]()
![]() |
#11 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() Ledwo wróciłem z kilkudniowej przerwy a tu już aż 360 obejżeń..
Cieszę się z pozytywnych opinii i rozpatrzę te negatywne. Planuję wrzucić parę wygrzebanych ze śmieci (zakurzonych "starych" miejsc dysku) i je wrzucić ale nie wiem jak to przyjmiecie. Pobawię się też we flashu opcją soften fill edges i pokaże wam co z tego wyjdzie ![]() W gimpie może coś się uda ale na razie używam go tylko gdy muszę zrobić jakąś przeróbkę obrazka. Pozdrawiam i zapraszam do oglądania! down: I am bruce lee było robione na zamówienie, a w "guglach" nie było żadnego ciekawego obrazka. I am noob - też nie dało się niczego dobrać, z resztą mi się podoba. Ostatnio edytowany przez Celoz - 09-09-2006 o 22:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2006
|
![]() Hmm, no więc, całośc jest nawet fajna. Tylko radze ci troche popracować nad userbarami...
I am a Bruce Lee, i I am Noob to niewypały. Ale pracuj, bo widac ze sie starasz ![]()
![]() |
#13 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() Doruciłem:
1 mały pixart 1 userbar 4 gify 1 grafikę pod "inne" zapraszam do oglądania i proszę o ocenianie prac! down: hmm... no chyba nie jest AŻ tak źle? ![]() Ostatnio edytowany przez Celoz - 10-09-2006 o 12:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: Przemyśl
|
![]() Myślałem że to co tu dasz będzie przynajmniej na średnim poziomie, ale to co tu widze to kompletna porażka. Powinieneś to umieścić w temacie "pierwsze grafiki" tam czasem widziałem ładniejsze grafiki od tych które ty tu zrobiłeś. Mógł byś się bardziej przyłożyć i zrobić coś ładnego, więcej zaangażowania bo to co tu umieściłeś jest kolejnym chłamem na tym forum. Nie żebyś się obrażał czy coś, ale te prace są poniżej krytyki, myśle że stać cię na coś więcej. Rób i ćwicz dalej, ale nie umieszczaj prac na forum podobnych do tych tutaj albo umieszczaj w przyklejonym temacie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie jest aż tak źle. Napewno lepsze niż poprzednie. Daj te filmiki we flashu plax, są zajefajne. Widziałem je na innym forum i pisałeś, że nie chcesz ich pokazywać na forum.tibia.pl bo cię skrytykują. To nie prawda! Czym robiłeś ten napis ostatni? Dosyć słaby... Wejdź na gimpuj.info i poczytaj troszkę tutoriali o napisach. Możesz do niego wygenerować cieć w postaci zdesaturowanej wygenerowanej plazmy o dowolnym ziarnie losowości. Wystarczy umieścić w zaznaczeniu i lekko zblurować rozmyciem gaussa (można użyć też rozmycia w ruchu). Potem zabarwić na jakiś ładny kolorek o małym nasyceniu.
![]() |
#16 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() up:
1) dzięki za pocieszenie 2) skasowałem je, nie pisałem że mnie skrytykują tylko że to na prawde jest do d**y i blamowali to na NG. 4)Może kiedyś zrobie jakiś filmik (może) ale wcześniej poczytam parę tutków o perspektywie i tle.. 3)ten napis zrobiłem za pomocą wax seal ![]() down: a wiesz co to jest blamowanie? kasowanie plików z serwera.. Ostatnio edytowany przez Celoz - 10-09-2006 o 15:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
No nie wiem czemu tego gimpa nie chcesz ![]() A na NG cię skrytykowali bo tam dużo "profesjonalistów" siedzi. A jest to jeszcze na NG bo bym sobie obejrzał?
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2006
|
![]() Fajne Gify Reszta gorsza
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() UPDATE
-Dział "rysunki" --Kilka bazgrołów z piątej klasy: ---Śmierć - Wszystkim się podobał ---Rookstayer #1 - Włóczniarz ---Rookstayer #2 - Poza bojowa ---Rookstayer #3 - Poza bojowa -Niebieskie tło - Zrobione w gimpie. Dodałbym to co obiecywałem - dziwny kształt we flashu + soften fill edges ale przypadkiem zamiast 20 wpisałem 200 i sie flash zawiesił ![]() Ostatnio edytowany przez Celoz - 12-09-2006 o 21:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Mała rada- do tych khem... khem... rokstayerów. Wykasuj ich bo... plech! Nie będe wymieniac wad bo mam nieprzespaną noc i musze sie wyspać.
A ta śmierć? Kółko kółko kreska kreska oto mam małego pieska. Itemy? Cóż zobaczyłem niektóre ale nie chce mi sie klikać i czekac az mi sie wszystkie pokażą więc oceniam ogól który widziałem. Raczej słabe, cieniowania brak lub wcale. Jakieś napisy, tła, pierdółki... Nie wydaje mi sie by było to coś tak trudnego i zaawansowanego. Umieszczaj tylko te dobre prace. Po co na chama walić słabe? Ogólnie? Jeśli ci sie podoba to rób jednak nie licz na jakieś super oceny ![]() btw.Te napisy NEW mi się źle kojażą (BlOkAsSsSkIIII :*:*:*:*:*)
Ostatnio edytowany przez Dark Sven - 12-09-2006 o 22:20. |
|
![]() |
![]() |