|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 08 2004
Lokacja: Kraków
![]() |
![]() A więc:
1. Po jak długim czasie dedy znikają z listy deadów? 2. Czy dajmy na to będę tak samo silny z, dajmy na to, shieldingiem 26 nie nosząc żadnej tarczy i z shieldingiem 10 nosząc tarczę o parametrze def. 16? 3. Czy mając wooden shield będę tak samo szybko robił skile shieldingu jak z np. dvarwen shieldem albo czymś innym? Z góry dziękuję! Pzdr Cáno |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2004
Lokacja: Tam gdzie trzeba!!! Status: Wolny ;P
![]() |
![]() Cytuj:
2. A nie lepiej skill shielding 26 i nosic tarcze?! A tak z tych to z tarcza i 10 (wedlug mnie, no chyba ze jestes pallem to pierwsza opcja) 3. Absolutnie szybciej z wooden. Ostatnio edytowany przez Drybrych - 02-10-2004 o 20:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() 2. Chodziło mi o to czy skille równają się statystykom broni. 3. Ale shielding to ilość przyjętych ciosów chyba, bo czasmi dostaję niezłego hita i mam "You advanced in shielding". Ale mimo wszystko dzięki. Pzdr Cáno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() 1. Po trzech miesiącach.
2. Żeby skorzystać ze skilla shielding musisz mieć tarczę. Z moich doświadczeń wynika, że shielding zwiększa szansę zablokowania ciosu, a defensywa tarczy zmniejsza otrzymywane obrażenia. 3. Albo nie ma różnicy (jeśli zgadza się to co napisałem w punkcie drugim), albo lepiej jest nosić lepszą tarczę (jeśli defensywa wpływa na szansę zablokowania ciosu) - żeby awansować w shielding'u musisz przyjmować jak ciosy na tarczę (chmurka musi być ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Cytuj:
2. Znów nie o to mi dokładnie chodzi... chodzi mi o to, że mam np. 20 sword fighting i walczę swordem atk 10 i czy to się równa temu jakbym miał sword atk 20 i skill sword fighting 10! 3. tu też nie jestem przkonany, ale dzięki. Pzdr Cáno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Na 1. już jest, na 2. dokładnie nie wiem to Ci odpowiem na 3.
Jeśli trenujesz na potworkach to nie ma znaczenia jaką masz tarcze. Wtedy najlepiej brać najlepszą bo potworki nie muszą Cie trafiać żebyś awansował. Tylko ty musisz je trafiać. Natomiast jeśli trenujesz z człowiekem to bierzesz wooden shield tylko dlatego żeby Twój przeciwnik trafiał Ciebie bo musi Ciebie trafiać żeby on awansował i Ty tak samo musisz trafiać jego.
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Elbląg
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Selena
|
![]() 1. Trzy miesiace - niedawno zauwazylem ze wogole jest taka mozliwosc wiec wiem z doswiadczenia
![]() 2. Wydaje mi sie ze nie jest tak jak Ty myslish i suma parametrow proni i skilli nie rowna sie samym skillom itd. - ale to tylko moje odczucia po dluzszym okresie spedzonym w grze - tzw. wlasne obserwacje. 3. Podczas treningu musish otrzymac okreslona ilosc ciosow na minute (tzn. musish tracic troche hp) nie jestem pewien ile to bylo ale chyba cos kolo 2-3 i osoba z ktora trenish tesh by musiala tracic tyle zeby Wam skille skakaly. Z tego wynika ze sprzet musish wybrac optymalny do treningu tak abys spelnil te parametry... Dla przykladu z kumplem kiedys trenilem i musialem miec dwarven shield a teraz trenie z wooden shield... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 09 2004
Lokacja: Oleśnica
![]() ![]() |
![]() Co do kwestii treningu radze zajrzec do artykulu Raynolda na tej stronie.
http://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=79120 I poczytajcie sobie o treningu bo widze ze niektorzy tu malo o nim wiedza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 03 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |