Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 08-06-2007, 20:20   #1
dejw
Użytkownik Forum

dejw's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2007

Stan: Niegrający
Świat: Titania
Domyślny Cip Bot

Siemaneczko

chciałem poruszyć tutaj temat, ktory w wielu ludziach wywołuje poczucie niesprawiedliwości - CIP BOT. Jak wszyscy wiemy, jest to inaczej aimbot, system umozliwiający strzelanie w ludzi z run za pomocą hotkeyów.

Opinie na temat cipbota były bardzo podzielone. Dla no-pvprów był to wymarzony program, gdyz tylko on pozwolil im ,,rozwinąć skrzydła" w pekowaniu, do czego niezdolni byli w czasach, gdy pvp był czynnikiem decydującym. Innego zdania byli wytrawni pvperzy - rozżaleni byli sytuacja, w ktorej nawiet najwiekszy noob, pomimo zerowego skilla w walce, mogł zabić pvpera bez wiekszego problemu, klikając po prostu w jeden z hotkeyów. Jednak czy aby na pewno cip bot to najbardziej niesprawiedliwy wynalazek? Raczej nie

Przed wprowadzeniem update'u z cipbotem, kiedy to prawdziwi pvperzy rzadzili na serverach, na nieoficjalnych stronkach z botami pojawił się nowy wynalazek - aim bot. Wtedy byl on mało znany, zeby nie powiedziec - nieznany. Jak on działał? Dokładnie tak samo jak dzisiejszy cip bot, z jedyną różnicą - hotkeyem nie był jeden z F1-12, lecz jeden z klawiszy znajdujących się nad strzałkami - insert, delete itp. W kwestii celowania, leczenia się, manafluidowania posiadał te same opcje, co dzisiejszy cip bot.

Jaka była jego przewaga nad dzisiejszym cipbotem? BYŁ NIELEGALNY, co sprawiało, ze tylko cheaterzy go uzywali. Co mogli na to powiedziec gracze, dla ktorych punktem honoru była uczciwa gra? Nie mogli powiedziec niczego, pozostawało im czekac na uczciwe rozwiazanie tej kwestii przez cipsoft.

Przed updatem, nielegalny aim bot nie był znany na szeroka skalę. Jeszcze nie był. Co by się stało, gdyby cipsoft nie wprowadził systemu celowania przez hotkeye? Aim Bot, podobnie jak kazdy dzisiejszy bot, rozpowszechniłby się, stawiając uczciwych graczy na straconej pozycji - nawet najlepszy pvper nie byłby w stanie trafiac z taką czestotliwoscia jak BOT. Co więc zrobił cipsoft?

URATOWAŁ UCZCIWYCH GRACZY PRZED NIECHYBNĄ PORAŻKĄ W STARCIU Z CHEATERAMI UZYWAJĄCYMI AIMBOTA

I chwała im za to

Pozdro
dejw jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-06-2007, 20:26   #2
kondom69
Zbanowany

Data dołączenia: 13 05 2007

Domyślny

Moim zdaniemm jest bezsensu bo zupełnie zaniko pvp. ehh a kiedyś petałem bo miałem cela i mniejszym levelem mogłem zabić więkrzego bo on powiedzmy nie trefiał z run..
kondom69 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-06-2007, 15:11   #3
Irkar
Użytkownik Forum

Irkar's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2006
Lokacja: Krk

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Guardia
Poziom: 121
Skille: 90/84
Poziom mag.: 8
Domyślny

Nie rozumiem tematu... chodzi o mowienie swoich opini na temat cip bota?...

Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii
lwów prowadzonej przez barana.
Irkar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-06-2007, 15:21   #4
Marionus
Zbanowany

Data dołączenia: 12 02 2007
Lokacja: Horyniec Zdrój

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Unitera
Poziom: 44
Skille: 73/72
Poziom mag.: 5+
Domyślny

Nie wiem o co chodzi w temacie ale ... kiedyś pvp wyglądało inaczej pker był dobry.. gdy celnie udezal z run w innych graczy kiedys to było można postrzelac a teraz wystarczy trzymac ulomny klawisz od f1 do f12 ...
Marionus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-06-2007, 13:42   #5
dejw
Użytkownik Forum

dejw's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2007

Stan: Niegrający
Świat: Titania
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Irkar
Nie rozumiem tematu... chodzi o mowienie swoich opini na temat cip bota?...
tak <10 znaków>

Ostatnio edytowany przez dejw - 10-06-2007 o 13:49.
dejw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania