|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
|
![]() Witam!
Posta pisze tutaj, bo mis ie zdaje, ze to tibijczycy najczesciej formatuja kompa... wiec mają w tym wprawe ![]() Otóz musiałbym sformatowac dysk z sindowsem xp, przez płyte instalacyjna, ale nie wiem, czy cos wiecej oprocz yej płyty bym potrzebował? np. zbootowac cd? Bo jeszcze xp nie fomatowalem, 98 tak. Z gory thx za odp ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Nie potrzebujesz nic do reinstallu systemu, nie licząc płytki i ustawionego w BIOSie Atabi boot... tzn żeby odtwarzało cedeki przy włączaniu kompa. Poszukam na necie i dodam w edicie. A w tibię nie gram, a format robię często.
edit: w BIOSie trzeba chyba ustawić Boot Sequence (nazwa może być inna) na A >>> CD-ROM >>> HDD Jak włączasz kompa z płytką XP w napędzie, i pojawia się informacja: naciśnij dowolny klawisz aby spowodować rozruch atabi cd (jakoś tak) to jest dobrze. Klikasz cokolwiek a potem już z górki... Mam nadzieję, że pomogłem. @Down's Atapi. U mnie jest nazwane tak, więc napisałem o swoim przykładzie.
Ostatnio edytowany przez .Matrik. - 10-06-2007 o 14:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() Nie potrzebujesz niczego innego. Jedyne co musisz zrobić, to przestawić w BIOSie kolejność bootowania, tak żeby CD-ROM był przed dyskiem. To jak to zrobić, zależy już od BIOSu.
@up Atabi, rotfl. Geek. |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Rabka-Zdrój
![]() |
![]() @2up
Atabi boot?? O czym ty pieprzysz? O_o @Topic Kele opisał to najlepiej. ;<
![]() |