|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 10 2004
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
Imię: Centaurek
Profesja: Knight
Świat: Eternia
Poziom: 22
Skille: 53/52
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Chciałbym się zapytać troche o PK:
1.)Jaką profesją najlepiej PKować ? 2.)W którym mieście ? Jest mi to potrzebne ! I prosze podać swoje uzasadnienie. Z góry dziekuję za poświęcenie czasu ! narq ![]()
W trakcie zmian ![]() Ostatnio edytowany przez Centaurek - 05-10-2004 o 16:17. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic
![]() |
![]() Najlepiej knightem(jednak sorcem
![]() ![]() ale chyba nie chcesz zaczac pk'owac bez powodu?? i ja bym Ci radzil ze jak juz dojdziesz do tego 35mlvl to graj nim stale ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez sir Tifejo - 05-10-2004 o 17:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() Jezeli chcesz miec szybko "msciciela" to zrob palka - latwo go wytrenic wytsarczy z 50-60 dista i juz mozesz zabijc.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 06 2004
|
![]() Ooo stary co do sorca to się mylisz, jeżeli masz pacc i sie postarasz to ~30lvl sorca zrobisz w 2 tygodnie! Oczywiście mlvlel nie będzie za wysoki ale jednak takim lvlem można już coś zpekować
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Hehe nie mam PACCa,chciałbym mieć, ale takie mam pytanko. Mam palka na 8lvl statsy 22/21. Mam go na koncie tam gdzie Centaurek (16lvl knight) i Centaureq(12 lvl druid). To jak tym palkiem będę PKować, to wtedy ktoś może moje dwie pozostałe postacie huntować ? Bo nie chce ryzykować życia knighta i druida zabijając tym palkiem :/ !! I palkiem można szybko zdobyć statsy dzisiaj grałem to z 10 do 22 nabiłem przez jakieś 1,5h
![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() też robie pala na eterni bo moja cała klasa tam gra
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Spoko Centaurek CIPowie zadbali o PKerow i jest taka opcja Hidden
![]() Mozesz sobie ukryc wszystkie pstacie na koncie, a wtedy nikt nawet nie ebdzie wiedzial czy jestes online, nie mowiac juz o tym, ze nie bedzie widzial innych postaci na tym koncie ![]() Musisz wejsc na strone titbia.com, nastepnie kliknac na link "my account", nastepnie wpisujesz zalogowujesz sie poprzez wpisanie swojego nmeru i hasla. Jezeli juz jestes na stronie z lista postaci na twoim koncie to klikasz na link "edit" obok dowolnej postaci i tam bedzie opcja "hidden" |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 09 2004
Lokacja: Oleśnica
![]() ![]() |
![]() @Centaurek
Jesli masz na tym samym koncie kilka postaci i zaczniesz np. jedna pkowac to wystarczy ze ktos wejdzie na tibia.com i zobaczy wszystkie twoje postacie na tym koncie, takze cie znajdzie jak bedzie chcial. I palkiem i knightem zdobycie tych pierwszych 10 advance w skillu zaczynajac od 10 jest bardzo szybkie wiec nie ma sie czym chwalic. Sprobuj tak szybko nastepne skille zdobywac np. z 45 na 55. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 09 2004
Lokacja: Oleśnica
![]() ![]() |
![]() @ KOKO
no chyba ze tak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Koko
Dzięki ! No to teraz fajno będzie ![]() @Falcon Sorki no tak masz rację :/ potem bedzie coraz trudniej no ale mam radoche ![]()
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2004
Świat: Aurea
|
![]() Jezeli chcesz zrobic dosc szybko new hara do pkeingu to knight odpada, zanim zrobisz 4 m lv i skille to ekm... troche trwa. Jezeli chodzi o palla to dosc szybko mozesz nabic okolo 40 dystans, ale z 40 dyst nie zabijesz nic ciekawego. Ja bym proponowal zrobic se albo sorca albo druida, porobisz ze troche runow dla swoje main chara, zdabedziesz kolo 20+ m lv i juz mozesz cosik upolowac z sd ew. gfb. Ale nie spodziewaj sie ze bedziesz walil z sd po 100+ heh.
Jezeli chodzi o miasto to proponuje poza nim, a tak najlepiej w miesice to wszedzie podobnie oprocz Ankrahmun bo tam bardzo latwo uciec oprawcy po piramidkach, no ale jezeli piszesz ze nie masz pacca to i tak odpada.
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2003
![]() |
![]() W twoim wypadku polecałbym paladyna,ponieważ bardzo łatwo go wytrenować(ja swoim PK charem na Inferni zrobiłem 55 dista i 6mlvl w 2 dni,a nie trenowałem całymi dniami więc można nawet szybciej).
Co do samego PvP i PKowania,odsyłam do swoich poradników: http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=7531 http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=12206 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 09 2004
|
![]() Według mnie najlepszy do pk jest Pally. Atakujesz kogoś, bierzesz żeby postać sama lazła za ofiarą i patrzysz jak ziomek ginie. Tylko trza do tego mieć dista niemałego, bo słabe obrażenia będą. Ale wg. mnie pall jest lepszy niż mag, ponieważ jak grasz magiem i pkujesz, to najmniejsze lagi kończą twoją twoje zapendy - poprostu nietrafisz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @ Razoth
Ekhm...twój avatar z czymś mi się kojarzy ![]() ![]() Mam jeszcze jedno pytanko. W światach PVP enforced za zabicie jakiegoś ludka dostaje się doświadczenie ? Jak tak to ile ?
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2004
Lokacja: Płock Poland :)
|
![]() Dostajesz cos okolo 3% xp gracza którego zabijesz (jestem siur na 80%
![]() Wiec za gracza 20 level dostajesz 3 K xp Tyle ze jezeli masz 40 level i zabijesz gracza 20 level to nie dostaniesz xp ze wzgledu na zbyt duza róznice leveli. Bardzo ladnie mozna polowac na knightów (takich do 20 leva) Taki knight najczesciej nie ma 4 mlv A profesja do pk to raczej sorc jest najlepszy jezeli masz duze umiejetnosci, jednak palkiem sie pkuje o wiele przyjemniej i bezstresowo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() E tam moim zdaniem to się wogóle knightów nie opłaca ppkować bo co ci wypadnie z takiego 20lvl? Scale arm?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
|
![]() Sluchaj
Zrob sobie palasia, wytrenuj go do 50 dista ( 1 dzien ) i zrob 15 lvl ( 1-2 dni ). W tym momencie powinienes miec oko 53-54 dista, 15 lvl i 4 mlvl ( UHy !!! nawet nie wiecie jak zgraja n00bow wymieka jak widza ze sie uhasz HAHA xD ) Pozniej w Ab idziesz do ogrodu ![]() ![]() Kilku napewno zdmuchniesz, jak zaczniesz uciekac w strone bramy to nie beda Cie gonic chyba ze jakies h lvl. Przygotuj sobie maczete jeszcze przed pkowaniem i zwiewaj w labirynt ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdro ![]() Ostatnio edytowany przez Podpalacz - 06-10-2004 o 22:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @ Koko
No co ty! Może nie scale armor bez przesady. Ja mam cały plate set a mam 16lvl (chodzi mi o knighta) a znam gościa który ma 11lvl knight i ma knight armor, crown helmet i knight legs ! Można się postarać i duuże rzeczy wypadną ![]() @ Podpalacz Dobry pomysł i tak miałem udać się do Ab zwiedzić :> zwiedzanie z zabijaniem n00bków ! Yeah thx i narq !