|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
Imię: Wez Nie Kozacz
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
|
![]() Pisac mi tu, ale to raz dwa! czy mocno ulepszyli hity palka, jaki emniej wiecej wchodza wam hity w porownaniu z tamtym palkiem.
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 12 2005
|
![]() Ulepszyli go i to bardzo.. ja na 51 lvl, ze skillami o których wstydze sie mówic publicznie ze zwyklych boltów bije srednio po 160-170 (wczesniej żadko biłem po ponad 120...) a z priecing boltów nawet po 210~
a za czaru exori con hity siadaja mi srednio po 80-90. Wiec bardzo ulepszyli palka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2007
Lokacja: Poznań
Wpisy bloga: 3
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bordolinio
Profesja: Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 84
|
![]() Rewelacja. Teraz podam Wam jakie wchodzą hity.
60 Royal Paladin 81 Distance Fighting Testy na Dragu. Bolt - Hity zadziwiające. 100 + to norma. Zabiłem wprawdzie tylko 3 smoki zwykłymi boltami, ale best wynosił 260hp. Bardzo często hity między 150-250hp. Drag pada na ~8 hitów. Power Bolt - I tutaj małe roczarowanie z mojej strony (może pech). Średnia wynosiła mniej niż z bolta, lub była identyczna. A przecież power bolt kosztuje tyle co 2 zwykłe bolty. Także tutaj jestem rozczarowany, chociaż dużo tymi boltami nie walczyłem. Może to 'słabsza tura' a może tak wchodzą. Spodziewałem się 300+, a maksymalnie weszło 220. Enchanted Spear - I tutaj ogromne zdziwienie. Kupiłem czar na edron, poleciałem szybko kupić 3 zwykłe speary. Zamieniłem je w Enchanted i poleciałem na dragon lair na Edron. Miałem ze sobą zwykłe bolty, Enchanted Speary zabrałem z ciekawości. Patrze, a tam hity powyżej 120. Nie zaobserwowałem udeżenia mniejszego niż 120 (nie licząc chmurek). Uwaga! Best wynosił 280 hp (w smoka)! Cyklop poszedł na strzała, drag na 5. Wniosek z tego taki, że najbardziej z tych opłacają się Enchanted Speary. Są bardzo tanie. Jeden taki spear to koszt 10gp + 350 many (nie licząc jednorazowego kosztu nauki czaru). Co mnie bardzo ucieszyło, to że spear ten znika bardzo powoli. Trzema takimi włóczniami wysiedziałem dobre 30minut na Dragon Lair na Edron, gdzie niemalże co chwile wychodził smok... @edit Prosiłeś o porównanie ze starym Palkiem... Wcześciej hit powyżej 180 na moich statystykach (nie licząc run) był niemożliwy... Chyba widać różnicę. To tyle. Tylko te trzy rodzaje testowałem. Reszta wkrótce.
![]() ... Lubię mangę. A Ty? : ] Zależy mi na Twojej opinii na mój temat. Jeśli mnie polubiłeś lub chcesz mnie zabić kliknij TUTAJ i napisz co o mnie sądzisz. Ostatnio edytowany przez Bordo - 27-06-2007 o 01:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 90
Skille: 82/80
|
![]() 51 Pall 85 dist
Expilem na guardach zuzywajac najpierw 1000 bolts =3k, potem 1000 onyx arrows=5k Expiac za pomoca onyx arrows ,sytuacja przedstawia sie o wiele lepiej niz w przypadku boltow bo srednio guard szedl na 2-3 strzaly, szasem udalo mi sie trzepnac guarda na 1 hita(245) Expiac boltami srednia hitow byla o wiele wyzsza niz przed update, ale zeby zabic takiego guarda, musialem zuzyc srednio 4-5 bolcow (best hit 210) onyx arrows = 12gp na guarda bolts = 13 gp na guarda Wnioski sami widzicie, nie dość ze onyx arrows sa lżejsze(70oz.), to jeszcze zadaja o wiele lepsze hity. Czekam az ktos poda jak sytuacja przestawia sie z reszta amunicji UP@ Az nie chce mi sie wieżyc co do tych p bolcow, ale jesli rzeczywiscie tak jest to trzeba bedzie zostac przy onyx arrows Ostatnio edytowany przez lubiekasze - 27-06-2007 o 04:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 262
Poziom mag.: 28
|
![]() 50 RP 76 dist
Best jak na razie 194 w Scaraba (zwykły bolt) , spróbuję walnąć więcej tak za 200+ jak na razie tylko kilka scarabów ubiłem. Jeden na 2 hity nawet padł. Z exori con tak po 70-75.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Za bardzo ulepszyli pala bo moim 32 palkiem z 69 dystem z nowego bolta od 30 levela udezylem za 198. Sorc do 70 lv na dobrych potworkach nie będzie w stanie zdobywać doświadczenia na silniejszych potworach typu (dragon) jak pal i kina bez strat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Imię: Trinus Elver
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 59/43
Poziom mag.: 8
|
![]() Moim palkiem 20 lvl, 58 dist przed updatem best hita ze zwykłych strzał miałem 87, po updacie 130, wiec jest spora roznica. Przed updatem na zabicie cyclopa potrzebowalem co najmniej 6-7 strzał, teraz udalo mi sie go zabic 4 strzalami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2006
Profesja: Royal Paladin
Świat: Askara
|
![]() A probowal juz ktos burst arrows? Opowiadajcie, bo nie bede mogl zalogowac sie przez najblizszy tydzen.
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() 63 rp, 81 dista
290 w mammotha z enchanted speara, szkoda ze padl, moze byloby wiecej. |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
![]() |
![]() 54 rp 79 dista
enchanted spear - 241 bolt - 200~ piercing bolt - 210~ Krótko - zajebioza = ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Burst arrows maja hity podobne do zwyklego bolca , tyle ze maja obszar dzialania 3x3, a z takiego bolca mozna spokojnie 200 przyciupac na medium lvl .
Imo Bursty sa bezuzyteczne, chyba ze w przypadku hlvl, ktorzy moga sobie pozwolic na narulowanie grupki mobow |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2007
Imię: Bujnik The Knight
Gildia: 40 lvl plax >.<
Świat: Secura
Poziom: 34+
Skille: 65+/65+
Poziom mag.: 4
|
![]() No to ja sie teraz pochwale ^^
Przed update expilem na gl z lukiem, ledwo na 0 wychodzilem. Best w ghoula - 72 (49 dist). Po update z luku na buta takowego bralem (100 hp), a poszedlem na soldy z kusza, bylem duuuzo na + a best to 135 (soldek na buta). Czesto siadaja mi teraz hity za 100+. Poszedlem potem z qmplem na wyvke (kumpel 65skill, 38 lvl, fs) i on wali za ok. 90-120 regularnie a ja za 130 max (100+ prawie caly czas). Moral? Po updacie bierzemy palka ^^ Pzdr! Bujnik |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2006
|
![]() Przed update mój best wynosił 108 w beho (średnie hity ok 60), a po update? Best 150, a średnia ok 90 ghoula miałem na hit. Aha i ze sniper arrowsów uderzam średnio po 110.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2004
Lokacja: Warszawa
Imię: Druid Cite
Profesja: Elder Druid
Świat: Candia
|
![]() Niezłe bajki tu niektórzy piszą albo ja mam inną Tibie lub pecha.
Owszem grałem tylko jakieś 15-20 minut, ubiłem kilka gsów i smoków. Best hit z bolta to 238 w gs (zwykły bolt + arbalast - 103 poziom, 93 dista) Przed upem best 170 (jak wyżej) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2006
Świat: Obsidia
|
![]() @UP
Masz pecha.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() zastanwiam sie czy wprowadzili teraz duza roznice miedzy arbalestem na xbowem ; o
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2004
Lokacja: Warszawa
Imię: Druid Cite
Profesja: Elder Druid
Świat: Candia
|
![]() Soluje sobie dl z tych ulepszonych spearów teraz - 277 na razie best.
Ale padaja szybko ![]() Kolejne zabawki dla palka z dl: 20:37 You see 2 royal spears (Atk:35 Def:0). It can only be wielded properly by players of level 25 or higher. They weigh 50.00 oz. Ostatnio edytowany przez cite - 27-06-2007 o 21:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() UP
A nie lepsze bylyby hity z power bolcow ^^? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
Moje: Kusza + zwykle bełty ---> best hit 210 :O Srednio na guarda 2-3 belta sytuacje gdy wiecej niz 4 bolty trzeba moge liczyc w ciagu godzinnego expa na palcach jednej ręki...
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
![]() 13lvl 61 dystans
Best hit z arrows 124 ![]() |
![]() |