|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Witam!
Mam takie pytanko, co się dzieje gdy dostaniemy DC/Kicka jeśli expimy/skillujemy? Nasz char dalej atakuje? Bo dzisiaj miałem taką sytuację: Skillowalem na slimach pod ab byl tam tez drugi koleś ale ubił matkę(Jak wiecie są tam dwie matki wiec mogliśmy skillować razem) gdy atakowałem klona dostałem DC/Kicka i gdy udało mi się ponownie zalogować to ten slim matka co był mój bij tamtego kolesia -.- dlaczego nie bił mnie? Jak to z tym jest? dzieki za odpowiedzi ![]() Pozdro |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2006
Lokacja: Przemyśl
Stan: Aktywny Gracz
Poziom: 162
Poziom mag.: 79
|
![]() Cytuj:
Dlaczego Slim przestał Ciebie atakować ? zostałeś wylogowany po pewnym czasie bo nie ma innego prawa aby matka mogła się przerzucić. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 09 2006
Imię: Kalun Ligo
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: szukam gilldi ktora czesto hunci
Świat: Luminera
Poziom: 44
Poziom mag.: 41
|
![]() gostek mogl uzyc exeta res
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Jeśli nie masz pz locka, to po rozłączeniu dostajesz kicka po minucie. Jeśli masz pz locka to ten czas wydłuża się do czas pz locka + minuta. I tyle.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Nie jest przypadkiem tak, że jeśli nie masz pz locka to po kicku natychmiast zostajesz wylogowany? Jeśli nie masz pz locka wyłączysz tibie bez wylogowywania twoja postać sama się wyloguje, tak samo jest podczas kicka. Natomiast jeśli masz kicka lub wyjdziesz z tibi i masz pz locka postać wyloguje się za minute. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
1. Jeżeli nie masz PZ LOCKA TO ZOSTAJESZ ODRAZU WYLOGOWANY 2. Jeżeli masz PZ LOCKA ZOSTAJESZ WYLOGOWANY PO MINUCIE 3. Tak jak ktoś napisał w poprzednim temacie akurat był taki zbieg okoliczności że ktoś rzucił exete res na matke 4. Sprawdź sam - daj exit i po półtorej minucie wejdź do gry |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() Chodzilo ci o to ze PZ LOCK znika po 1 min? To wiem!
Ale jezeli slim mnie bije to PZ LOCK nie zniknie. A to czy jak np. expil bym na guardach dostal bym kicka i w ciagu minuty by mnie nie zabily to by mnie wylogowalo? |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() hmm nie nie odpowiem Ci na ' chłopski rozum ' - Nawet jeżeli masz battle i coś Cię bije ty i tak zostaniesz wylogowany po minucie.
Często dawałem exit jak skilowałem na slimach i miałem na tyle dobre eq że wiedziałem iż po minucie nie padne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dosłownie idiota brak słów idź na coś słabego i daj exit - zobaczysz że po minucie Cie wyloguje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]() OMG ile ty masz lat? 12? naucz sie czytac prosze! wyrazie napisalem ze slim mnie bil podczas kicka a ja go nie i zostalem wylogowany! przeczytaj od poczatku a sie dowiesz wiecej!
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Po pierwsze jak coś to Battle Mode a nie pz lock kretynie. Po drugie, jeżeli serwer nie otrzymuje od ciebie sygnału przez minute (bo wyłączyłeś clienta przez X, kickło cię bądź komputer sie zresetował) to automatycznie wyrzuca cię z gry NAWET JEśLI atakuję cię jakiś potwór i teoretycznie masz Battle Mode (mieczyki). Dlaczego rodzą się tak ograniczeni ludzie jak Oltun... Pozdrawiam, Andezyt
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Zacznijmy od tego ze mylicie pojęcia... Jest coś takiego jak Battle Sign i Protection Zone Locked (Pz lock). Battle Sign to są te "mieczyki" które pojawiają się gdy coś cie atakuje lub ty cos atakujesz,a pz lock jest wtedy, gdy zaatakowałeś gracza bądź go zabiłeś. Pz lock trwa 15 minut jeśli kogos zabijesz, jeśli uderzysz to 2 minuty. Przechodząc do sedna sprawy... Jesli kick'nie cię podczas trwania pz locka a coś cię atakuje, to twoja postać nie zostanie wylogowana aż do restartu serwera. Jeśli masz pz locka a nic cię nie atakuje, to postać zostanie wylogowana po zniknięciu pz locka. Jeśli masz Battle Sign, a kick'nie cię to zostaniesz wylogowany po 60 sekundach, niezależnie od tego czy coś cię atakuje czy nie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2005
Lokacja: Śląsk
Świat: Aldora
![]() |
![]() Haha, Oltun tu Xae~ z Inferny ^^
Podaj mi na PW GG OT: Jeżeli nie masz batte signa ani pz locka, to exit wyciepuje się tak samo jak logout
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2007
Profesja: Paladin
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |