|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2005
|
![]() Mam do was takie pytanie, jaki internet najlepiej nadaje sie do grania online? tibia, dod itp. Do tej pory moja multimedia niefreezowała ale od 2 tygodni co mniej wiecej 5 minut ping mi skacze do 5k ms... Jaki Wy macie internet? Freezuje, laguje? Dzielcie sie swoimi opiniami ;x
pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Na obecną chwilę na terenie całego kraju to tylko neostrada.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Bełchatów
Imię: Lord Paladinek
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Crystal Kingdom
Świat: Harmonia
Poziom: 148
Skille: 104/64
Poziom mag.: 22
|
![]() Ja mam internet, że tak powiem lokalny. Firma która zakłada w moim mieście TV kablową podlącza także internet :> 0 lagów ,0 kicków, 0 freezów (Chyba, że na serwerze akurat coś robią ). [Firma nazywa się Vectra jeśli cię to interesuje
![]() @Emilok No niby neostrada ale więszkość ludzi się na nia skarży ![]()
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2005
Lokacja: Bełchatów
Profesja: Royal Paladin
Świat: Berylia
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() A żeby nie było offtopicu i żebym komuś chociaż trochę pomógł, to powiem, że teraz mam taki ogólnopolski z Orange i zdecydowanie wszystkim odradzam jego zakładanie! W Tibię się na nim nie da grać, a transfer ze strony np. przy pobieraniu Hero Machine 2 wahał się w granicach 2.5 - 4.0 kb/s ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
pokrzywa
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez emilok - 30-01-2007 o 15:08. Powód: hohlik się przez ch piszę |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Neostrada sprawi problem jeśli masz zamiar zostawiać swoją postać afk w Merchant mode (chyba wiesz o co chodzi) bo co 24h neo musi zmienić IP i kickuje, dodatkowo czas tego kicka nie jest stały (zależy od tego kiedy sieć została włączona).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2006
Lokacja: Lublin
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Wiele osob skarży sie na neostrad , a to ze kickuje laguje freezuje. Jesli decydujesz sie na neo to sprawdz w jakiej odleglosci mieszkasz od centrali telefonicznej jesli powyzej 10-15 km to odpusc sobie neo.Inna sprawa jest tez modem który dostajesz od tpsa jest on niskiej jakości lepiej zainwestować w porzadny router , którego bedziesz mogł skonfigurowac np kiedy ma sie resetować itp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() Mój kumpel ma Aster, i jemu chodzi bez zarzutu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
mam neo, zero kickow lagow freezow |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() to jak to jest ze niektorzy strasznie sie na tą neostrade skarzą(duza wiekszosc) a niektorzy sa zadowoleni....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Ja dzięki naszej kochanej tepsie mam coś koło 1 Mb zamiast zapewnianego mi 6 Mb Bagatela - lagi i freezy mam od ponad 3 tygodnie takie, że w WoWa mogę pograć momentami gdy odpuszczą. Inaczej ping skacze 2000-10000. Kumpel ma 1 Mb necika i mu wsio śmiga. I nie jest to moja wina - sprawdzane na różnych kompach. I nie skarże się dlatego, ze to jest kaczi. Ja się skarżę dlatego, że nie potrafią dotrzymać tego co zapewnili mi w umowie i z tego powodu najprawdopodobniej niedługo wymuszę na nich rozwiązanie umowy.
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() re up:
Z tego co dziś przeglądałem oferty roznych providerow neta,na stronie tpsa piszą "DO 6MB/s" ...wiec wiesz, moze byc 6 mb a moze byc 6 kb... ale rozumiem w czym rzecz, bo rownie dobrze mogles kupic 1mb i miec to samo ;x Duzo osob tez poleca tą całą netie.... podobno jest duzo lepsza niz neo, pomimo ze na tych samych laczach jada... niestety u mnie we wroclawiu nie jest jeszcze dostepna ;x pozdrawiam, lukasz edit: 6 Mb (do 6144 kb/s) <- czyli tak jak mowilem, od 1 do 6144, gwarantowane to masz, ze nie przekroczysz 6144kb/s, ale o min. nic nie mowia.... Ostatnio edytowany przez Stanley'o - 30-01-2007 o 16:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() @up:
No nie bardzo ![]() Mam neo 6144 i nie mam do 6Mb. Według ichz apewnień powinienem 1,5 MB w 2 sekundy ściągnąć. Ściagam w yyy... 8 razy dłużej przy pomyślnych wiatrach
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
pokrzywa
![]() ![]() |
![]() Nie chce Cię zamartwiać, ale w umowie nie ma nic o GWARANTOWANEJ prędkości łącza, ani o opóźnieniach. Nie mówię że to dobrze że tak masz, bo tak nie jest. Jednak w umowie jest napisane wyraźnie o maksymalnej prędkości transferu oraz o tym, że jeśli nie będziesz miał 24h neta możesz dochodzić o zmniejszenie abonamentu za ten miesiąc o ~1/30.
Dodatkowo nie jest winą TPSy że PRL zostawił im takie linie telefoniczne a nie inne, sama modernizowała infrastrukturę lini telefonicznej tam gdzie uznała to za niezbędne, widocznie mieszkasz (wg TPSA) tam gdzie nie było to konieczne. ps. przed założeniem 6mb mogłeś się dokładnie dowiedzieć w jakiej odległości od centrali mieszkasz. Jak wiadomo im dalej od centrali tym trudniej uzyskać pasmo o dużej przepustowności. ps2. żeby nie być gołosłownym : źródło - http://www.tp.pl/b/binaries/PL/59039..._365767875.pdf Dział IV Odpowiedzialność, paragraf 15, punkt 4 oraz Dział IV Odpowiedzialność, paragraf 16, punkt 2 Ostatnio edytowany przez emilok - 30-01-2007 o 16:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: UK/Łódź
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
|
![]() Ja mam takie gówno (Goldnet), ale zmieniam niedługo na Neostradę. Mój kumpel ma i mu śmiga pięknie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Tczew
Profesja: Elder Druid
Świat: Thoria
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 06 2006
Lokacja: Kraków
Imię: -
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() Ja mam Compower(takie krakowskie gówno) i odradzam. Np w tym momencie mam transfer 0.9 kb/s, net od tygodnia chodzi mi tak, ze chociazby interia wczytuje sie ~5 minut, a o Tibi nie mysle bo nie wiem kiedy mnie kicknie ;]
Raz mnie kicka raz na dzien a raz co 10 minut >.<. A czasem sa nawet przerwy w kickach! ale i tak wracaja. Podsumowanie: Nigdy nie bierz Compowera >.< SUX FOREVAH! (mam 1 mb ;s) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zbanowany
Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Jak najdalej od ciebie
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rege of Harmonia
Profesja: Paladin
Gildia: Bunch of Brothers
Poziom: 150
Skille: 96/75
Poziom mag.: 23
|
![]() kur... załozyłem taki sam temat ale został usunięty afff
Ja mam neostrade i nie jestem z niej zadowolony :/ dużo kicków etc chce zmienić neta na jakiegoś innego :/ Może jest ktoś na forum z zielonej góry jaki net jest tutaj dobry ?? Ostatnio edytowany przez JUNIR - 31-01-2007 o 01:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Cytuj:
Zapewne masz 6 mega bitów.. 1 bajt = 8 bitów Czyli masz ponizej 1mega bajta /s :0 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia