|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2007
Lokacja: Sieradz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ascalonder
Profesja: Paladin
Świat: Xerena
![]() |
![]() Ostatnio gralem moim pallkiem na Xerenie ,trenilem w takim ciemnym zakatku
a tu nagle jakis Rs-29 level zaczyna na mnie szarzowac (oczywiscie na dista) po 5 minutach wchodzenia i schodzenia ze schodkow pewno mu sie znudzilo i sobie poszedl ![]() I to wlasnie jedna z rad ( jak pozbyc sie Rs'a ) Prosze , abyscie umieszczali swoje porady: JAK SIE POZBYC RS'a |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
|
![]() Jak to jak sie pozbyc RS'a? Poczekaj miesiac, to sie pozbedziesz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() grac na non-pvp albo uciec do pzta
|
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dobra , Dobra ale ja mowilem jak pozbyc sie Rs'a ktory cie goni ;]
A nie takiego ktorego ty masz ![]() Przeciez wiem ze mozna grac na non-pvp mozna tez grac na rooku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2007
|
![]() Najlepszą obroną jest atak ... i tyle
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() dobrze powiedziane tylko jak ten RS ma 10 leveli wiecej ?
![]() Ostatnio edytowany przez Gissil - 14-08-2007 o 15:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2006
Lokacja: Jawor
Imię: Vire
|
![]() Witam
No więc pytacie jak pozbyć się pekera? Jako pierwszy krok należy ocenić sytuację ilu jest pekerów, jakie mają lvle, czy mają dobre pvp i czy są przygotowani do walki. Jeżeli jest jeden peker to nie ma problemu, gdyż sami możemy pokonać napastnika nawet jeżeli ma 10 lvli więcej. Po pierwsze należy zachować zimna krew ![]() ![]() W moim przypadku, jeżeli peker mnie zaatkował (również w grupie) najczęściej padał lub udało mu się uciec z tego powodu iż był dużo szybszy. Nawet na Time Ringu i Utani Hur nie mogłem go dogonić. Jeżeli jest sporo atakujących i masz nikłe szanse przeżycia proponuję znaleźć jak najszybciej jakieś schody, drabinkę lub odgradzać się m wallami lub garnkami w jakimś wąskim przejściu. Oczywiście gdy mamy na to czas informujemy swoich znajomych o zaistniałej sytuacji ![]() Podsumowując najważniejsze jest zachowanie zimnej krwi oraz posiadanie dużo run leczących lub manafluidów. Proponuję również poćwiczyć swoje pvp (najlepiej z kolegami z rl tibii) na jakimś dobrym pvp enforced, który najlepiej odzwierciedla rl tibie. Mam nadzieję, że ten post pomoże komuś w przyszłości obronić sie przed atakiem "złych ludzi" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 03 2005
Lokacja: Wrocław
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 44
Poziom mag.: 45
|
![]() Cytuj:
Napisałeś że "Pekerzy zazwyczaj nie mają sporego wyposarzenia". Jak to nie ? ![]() @topic Trzeba zachować zimną krew i nie bać się biec w jego stronę. Na pewno nie możemy atakować ponieważ wtedy stracimy możliwość wejścia do PZ co w takich chwilach decyduje o śmieci lub życiu. Trzeba trzeźwo myśleć i biec w stronę ludzi, a nuż znajdzie napotkamy kogoś z wyższym levelem który nie lubi Pekerów. Najlepszymi miejscami są miasta, jeśli goni Cię PK uciekaj do miasta. Raczej zostawi Cię pod bramami, bojąc się że zginie i zobaczy dużo go ludzi, którzy mogą zrobić z nim porządek. Jeśli gdzieś trenujesz albo expisz warto zorientować się czy gdzieś pobliżu nie ma hlvl, którego można poprosić o pomoc w razie czego. Jeśli mamy dobre podejście do sprawy i wiemy co robić, PK nie musi stanowić dla nas aż tak dużego zagorzenia.
<unknown> jak bedzie po angielsku 'Jezus Chrystus na smierc skazany'? <kitty> 'Jesus Christ Prison Break'? Ostatnio edytowany przez Times - 14-08-2007 o 23:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2007
Lokacja: Słupsk (5km od przyszłej Tarczy)
Profesja: Royal Paladin
Świat: Antica
Poziom: 93
Skille: 85/59
|
![]() Cóż, mnie rzadko tacy atakują, ale najczęściej wystarcza jedna SD ( w moim przypadku) i jest spokój (bo walnie mu 170-200 +/-).
A bez paru uh`ow i mf`ow to z depo nie wychodz ![]()
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 05 2007
![]() |
![]() Ja wole nie walczyć z RSami bo uwale jednego zarazprzybiegną jego kumpla i się zacznie zabawa: pay or die
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 06 2007
Lokacja: Kołobrzeg
Imię: Dziki Osiol of Refugia
Świat: Refugia
Poziom: 165
Skille: 666/69
Poziom mag.: 8
|
![]() najlepiej jest po prostu run,run (jesli wiemy ze nie mamy szans)
albo go porzadnie pokarac ( nie zabijac,gdyz to mu da czas na zebranie kumpli i powrot)i zostawic...wiekszosc pkerow po stracie kilku-kilkunastu uhów da nam spokój i pojdzie szukac latwiejszego celu... xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() Hmm...Jak "NAJSZYBCIEJ" sie pozbyć pekera ? Daj mu się zabić to się pojawisz daleko od niego w świątyni
![]() |
![]() |