|
|
#1 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: 30cm od Monitora
Imię: Zaforin Dret
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Zomo
Świat: Refugia
Poziom: 32
Skille: 66/33
Poziom mag.: 13
|
Oto moje grafiki, w Photohospie siedzę nie całe 2 tygodnie
:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() /\ta jeszcze nie skończona, ale nie mam pomysłu na wykończenie jej ![]() Oto końcowy efekt: ![]() Mam jeszcze parę, ale te wydają mi się najlepsze ![]() Ostatnio edytowany przez Kolidos - 17-10-2006 o 21:38. |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2005
Lokacja: Rzeszów--OwNz!-- Ilość postów: ok. 100
Stan: Na Emeryturze
Imię: Klopsik Pall
|
Prace super jak dla mnie. Najfajniejsza ta trzecia
.
Ostatnio edytowany przez Doktór Lewatywa - 17-10-2006 o 20:03. Powód: Literówka -.- |
|
|
|
|
|
#3 |
|
eX Moderator
Data dołączenia: 29 07 2003
Lokacja: Castle Shop 1
Wpisy bloga: 1
Imię: Mighty Zaglada
Gildia: Dreamers
|
Ehhh... jak sobie tak patrze co ciekawego mozna zrobic przy uzyciu Photoshopa to az mnie szlag trafia ze nigdy nic ambitniejszego nie potrafilem zrobic
Prace naprawde mile dla oka ale mam pewna uwage - nie sadzisz, ze czarna ramka w okol prac poprawilaby ich wizerunek?
|
|
|
#4 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: Przemyśl
|
W sumie wszystko ładnie, ale dlaczego w 3 na 5 prac które tu umiesciłes są z tym samym efektem, chodzi tu o deszcz..? Podoba mi się za to trzecia praca i uzycie przez ciebie w niej brushy, ładnie je wkomponowałeś. No i przedostatnia sygnaturka też godna uwagi
![]() @Edit @down Jak nie masz czym zapełnić, to ściągnij sobie jakieś brushe, można osiągnąć dzięki nim naprawde fajne efekty (właściwie chyba o tym wiesz... )Ostatnio edytowany przez MKM - 17-10-2006 o 20:33. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
) więc staram sie go używać Inną przczyną tego, że go używam jest to, że nie mam czym zapełnić pracy, tzn. ogólny pomsył mam, ale na późniejsze wykończenia to już brakuje weny ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik Forum
|
Prace ładne, tylko że same sygnaturki
Chętnie bym się dowiedział jak robisz ten fajny efekt deszczu ;> |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Użytkownik Forum
|
Nowa warstwa (New layer)->Nałóź szum(Add noise)->tam ustawiam wszystko według tego schematu:
Amount 100% Uniform i zaznaczam Monochromatic-> teraz nakładam motion blur-> i tam ustawiamy wszystko według własnego uznania ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
Też żałuję, że nigdy nie chciałomi się nauczyć Photoshopa. Pierwsza i trzecia praca ładne. Ale weź, podlinkuj to wszystko albo skompresuj, bo przeszło 1,5mb grafiki w poście to jest zabójstwo na modemowcach.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
Cytuj:
![]()
|
|
|
|
#11 |
|
Użytkownik Forum
|
![]() Komentujcie! |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
|
Wiec:
Te pierwsze, ... ta z dziewczynka, mgla i kropla wody to czysty tutorial...nawet koloru tla, dziewczyny ...nic nie zmieniles... . Powyzej tej z tutka... kijowe ;/ (takie proste efekty) W sumie tylko ta z CS'a taka lepsza. Co do tej najnowszej....nie wysililes sie ... . |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Tam (tutorial) było jeszcze odbicie w wodzie i inne bajery Pracę zrobiłem żeby poćwiczyć, a wyszła mi nawet nawet więc zamieściłem.Ta ostatnia którą zamieściłem, moje pierwsze (pierwszy tydzień ) kroki w PS więc wyszło jak wyszło. A co do tej sygnaturki z CS, 5 minut roboty, 8 warstw i brushe byle gdzie i wychodzi takie coś. Skoro się podoba to dodam jeszcze jedną pracę robioną tą samą techniką co ta z CS.![]() Nie umieściłem jej odrazu ponieważ uważam, że herb klubu jest za mało widoczny i ogólnie jakaś taka, nijaka ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
|
Wracajac do CSa, to ze powiedzialem ze dobra (to tylko pod wzgledem estetyczny, ze wyroznia sie z innych)..
Nie powiedzialem, ze signy sa fajne... one sa okropne !!!! Jak chcesz zrobic cos, co podszkoli twe umiejetnosci to : a) Tapeta b) Fotomontaz c) Duzy obrazek (600x600++++++++ ) |
|
|
|
|
|
#15 | ||
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Cytuj:
I jeżeli masz zamiar pisać więcej takich postów, to powstrzymaj się. Zaoszczędzisz nerwów sobie i mnie ![]() |
||
|
|
|
|
|
#16 |
|
Użytkownik Forum
|
![]() Do moderatrów: Zrobiłem post pod postem ponieważ chciałem żeby moja nowa praca została zauważona. Gdybym tylko zedytował poprzedniego posta wiele osób by nie zaglądneło do tego tematu ![]() P.S Ta praca nie jest robiona z żadnym tutorialem. Sam robiłem tzn. mój pomysł, moje wykonanie i mój czas włożony w poszukiwanie zdjęć. Ostatnio edytowany przez Kolidos - 19-10-2006 o 21:18. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Nowa praca: http://i3.photobucket.com/albums/y90...os/konie-1.png Daje link ponieważ praca waży ponad 22 MB i mogłaby się bardzo długo ładować u niektórych ![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Użytkownik Forum
|
Ten ostatni obrazek mi się podoba, reszta... może być
![]() Czekam na więcej. Pozdro dla jednego z najlepszych kompanów ze starej (lepszej) Refugi =p
|
|
|
#19 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: Przemyśl
|
No to jedziemy..
![]() W ostaniej pracy, nie wiem po co ten biały brush, psuje cały efekt. No i za dużo tego czarnego zostawiłeś z prawej strony, weź go wytnij albo czymś zapełnij. Napis w jednym miejscu jest prawie nie widoczny, gdybyś go obrysował jakimś jasnym kolorem, lepiej by sie prezentował. Reszta prac powiem szczeże mi się nie podoba, ale wkońcu to poczatki z ps-em ![]() Rób więcej, chce widzieć postępy. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Wszscy myślą że to biały brush, a to jest zdjęcie ![]() Nowa praca: ![]() Sam ją oceniam na średnią ![]() Ostatnio edytowany przez Kolidos - 22-10-2006 o 17:21. |
|
|
|
|