|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Witam,
Dziś mój kochany kolega został zbanowany za jakies gówno.Przedstawie Wam calą sytuację: Pewnego Dobrego wieczoru podczas expienia Goth Wuld'a gadał sobie z swoimi ziomkami na rl chat'cie.W pewnej chwili wpadł temat o filmmiku Wywiad z Tibijczykiem(zapewne Wam znany).No i zaczeli sobie cytowac lepsze teksty.No i Goth zacytował: A mama robi druta(albo cos takiego).Dzien pozniej kiedy wrocil do domu loguje sie i patrzy ?! ban... na 30 dni. O.o odrazu do mnie zadzwoił i po wytlumaczeniu zajscia poprosil bym zalozyl temat na tibia.com(w dziale gm'ów) Ogólnie wyszło ze Goth'cik obrazał kogos/cos ?! A mama robi druta - w sensie druida uh makera(oglodaliscie filmik to wiecie ocb). daje namiar do tematu na stronie tibii.com http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=1810847 jak stronka nie wchodzi znajcdzicie w dziale suport>gm temat "why ban" Statement: "a mama robi druta ?" (Sep 03 2007, 22:34:40 CEST in 'Reallife Chat') Comment: Offensive statements are a violation of Tibia Rule 2a prosze bardzo ![]() jest jakas szanse na odbanowanie(nie czekając tych 30 dni) ? kumpel ten ma dla mnie itemki :> |
|
![]() |
#2 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() proste i banalne i powiem, że średnio chce mi się to pisać po raz enty:
Gościu napisał obraźliwy tekst, któryś z GMów/STów uznał go za taki i oberwał autor banem. Próby tłumaczenia się autora, że to "tylko cytat" albo, że został on wyjęty z kontekstu nic nie dadzą bo przeciętny user nie wie, że to tylko cytat i że wycięty z kontekstu, tak więc radzę te 30dni spędzić na uczeniu się, na przykład j.polskiego, tym bardziej, że właśnie zaczął się wrzesień i szkoła... p.s. szans nie ma... o...
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2007
Lokacja: z przemytu
Stan: Niegrający
Imię: Marian Moczymorda
Profesja: Elder Druid
Świat: Danera
Poziom: 62
Skille: du/pa
Poziom mag.: 58
|
![]() "Drut" to slangowy wyraz na druida... nie powinien dostać bana.
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2007
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 95+
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
|
![]() chodzilo o to ze na rl channel mowil o tibi
![]() |
#6 |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Drut ma w slangu parę innych znaczeń... imo, sprawa jest przegrana i niech sobie chłopak daruje...
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2007
Lokacja: z przemytu
Imię: Marian Moczymorda
Profesja: Elder Druid
Świat: Danera
Poziom: 62
Skille: du/pa
Poziom mag.: 58
|
![]() Cytuj:
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
|
![]() Popieram w 100%
Wg mnie GMowie to... sa niesprawiedliwi. Po kiego grzyba czepiaja sie textow dwuznacznych gdzie wiedza ze dana osoba mogla to napisac w sensie obrazliwym lub tez nie. NO HOLERA JASNA, on napisal 'cos obrazliwego' a na dwarfach sami botterzy !!! Chyba cos jest nie tak -.-'''''' @wieszok Jestes jednym z tych 'wspanialych' gmow ? -.-'''
#9 | |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Cytuj:
Nie ma żadnego innego wykładnika który by stwierdził, w jakim kontekście poszedł ten tekst = ban... @Childish'Thug: nie, ja po prostu patrze na sprawę obiektywnie...
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: Knurów
Profesja: Master Sorcerer
![]() |
![]() Ban słuszny, Dlaczego? Chociażbym taki jeden z drugim zastanowi się trzy razy zanim znów napisze coś na Game-Chat'cie.Myślicie że Gm masz czas stwierdzać czy to był jakiś slang lub cytat? Ban to ban radze wykorzystać koledze a ciekawsze rzeczy...
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
|
![]() Afffff sorry bardzo ale wg mnie ci.... gmowie powinni sie zajac cave botterami, postaciami ktore kilka miesiecy temu powinny dostac namelocka, multiclientami
JEST WIELE INNYCH LUDZI ZnACZNIE BARdzIEJ LAMIACYCH PRAWO TIBIJSKIE NIZ JAKIES DURNE SZUKANIE PODTEXTU EROTYZNEGO W SLOWIE 'ROBIC DRUTA'
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Cytuj:
Aby zostać zbanowanym, tekst musiał zbadać polski tutor, a że został on wyjęty z kontekstu przez kogoś, kto śledził rozmowę na rl chacie, nie ma co, ban być może niesłuszny (nie mnie to osądzać), jednak w takiej sytuacji tutor przetłumaczył ten tekst tak jak zrozumiał, bo zapewne gm, który otrzymał raport musiał skonsultować się z tutorem, więc wysłał mu tylko tą wiadomość. Trzeba uważać na to, w jaki sposób dobiera się słowa, niestety... @Autor Możesz napisać mail do Customer Support w tej sprawie, ponieważ kolega powinien dostać za pierwszym razem ostrzeżenie. Ban nie zostanie anulowany, jednak jego czas może być skrócony. W takim wypadku dostałby bana maksymalnie na 7 dni, a uprzednio musiałby zostać pouczony przynajmniej 1 raz. Z resztą gm sam wyraźnie opisał, że chodzi o tą jedną, wymienioną wiadomość, więc jest to po prostu offensive statement. Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 05-09-2007 o 01:13. |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2006
Lokacja: United States
Imię: Sir Knight Dzik
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 94
|
![]() Przykro mi ale jak to przeczytałem odeszła mi ochota pomagania tobie...
|
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2007
Stan: Na Emeryturze
Świat: Candia
|
![]() Ban widziany z perspektywy polskiego gracza jest niesprawiedliwy jednak ze strony GMa jak najbardziej.
Ale jak wszyscy wiem GM ma zawsze racje a gdy nie ma racji patrz punkt pierwszy ![]() Rada na przyszłość: Tibia to nie życie,nie jest tak trudno zaliczyć przypału gdy tylko zastanowimy sie co piszemy zanim walniemy w enter.
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Kochany kolega, robienie druta... I się dziwi, że zbanowany.
|
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]() rzeczywiscie sprawa jest beznadziejna no ale nie licz na to ze konto zostanie odblokowane. Wieszok ma racje sprawa jest z gory przegrana ale zawsze warto powalczyc
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
![]() http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=1810847 jezeli bylibyscie tacy mili i dodali swoje komentarze na ów temat moze jakis gm by tam wlazl i oblukal bo moze glos ludu zrobi jakies wrazenie
![]() z góry dzięki |
![]() |
#18 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
Skoro jestes taki madry to raportuj imiona na help channel, oraz cave boterow etc na forum albo przez ctrl+r. Pomozesz...
![]() |
![]() |
#19 | |||
Użyszkodnik