Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-09-2007, 09:26   #1
EMbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 01 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kais Adon
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Warrior Boys
Świat: Harmonia
Poziom: 55
Skille: 79/59
Poziom mag.: 15
EMbet ma numer GG 86822
Domyślny Nowość w sprawie namelocków

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Iscen
As you know, it sometimes happens that names which do not violate the name rules are being locked wrongfully. These unjustified namelocks can now be revoked which means that a character who has been locked wrongly can get his old name back.
Please note that names which have been locked before August 30, 2007 cannot be considered in this case.

If you notice that a character has been namelocked although his previous name was legal, you can request a so called name reset in the names thread and explain why the name does not violate the name rules in your opinion. Please note that you should not report characters who have not complained about their unjustified namelock. If a player is happy with his new character name it may annoy him even more if he gets locked again.

This change will not be mentioned in the name reference or any other document.

Regards,
Iscen
Tekst pochodzi z forum Tutorów (Private - Tutor Main Board) na tibia.com. W skrócie, dla nie czytających po angielsku - postacie które otrzymywały niesłusznie namelocka i zdążały zmienić imię zanim zaczynały się awanturować w tej sprawie, nie mogły już odzyskać dawnego imienia. To właśnie zostało zmienione, w sprawach od 30 Sierpnia 2007 kiedy gracz wyrazi chęć powrotu do dawnego imienia, które zostało zmienione na niesłusznej podstawie, Customer Support może wykonać tzw. name reset, czyli przywrócić graczowi jego dawne imię.

Iscen napisała również, iż ta zmiana nie zostanie opublikowana w żadnym dokumencie, ale uważam, że dla kogoś może to być ważne więc piszę o tym tutaj.

Pozdrawiam,
EMbet

Ostatnio edytowany przez EMbet - 04-09-2007 o 19:57. Powód: zapomniałem że iscen to kobieta ;)
EMbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-09-2007, 23:35   #2
Zalgadis
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica

Domyślny

dobrze ze to napisales bo o tym nic niewiedzialem
Zalgadis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-09-2007, 23:56   #3
Childish'Thug
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 08 2007

Domyślny

Heh no to jest tylko drobna latka... aaa.... i podajcie mi przyklad kiedy GM przyznal sie do tego ze zle przyznal namelocka -.-' dla gma swiat prosty daje bana i nie ma odwolania... naprawde malo historii slyszalem ze gm odwolal bana... a zabawa w odwolywanie sie do namelocka, potem resetowanie nazwy... Zreszta... jezeli dostane namelocka wiem ze on jest przyznany nieprawidlowo, zamierzam sie oto awanturowac TO POCO ZMIENIAC NICK wystarczy napisac na forum z innej postaci z tego konta a nie niepotrzebne zabawy w resetowanie name... Tibijska administracja przypomina mi polska... tylko oficjalnie wszystko wyglada tak ladnie jak sie cos naglosni w temacie na tibia.pl naprzyklad to ci ten temat usuna -.-' kochane mody -.-'
stary 06-09-2007, 00:18   #4
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Childish'Thug Pokaż post
podajcie mi przyklad kiedy GM przyznal sie do tego ze zle przyznal namelocka -.-'
Nigdy. Z tego prostego powodu, że to nie GMowie dają namelocki.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-09-2007, 00:33   #5
Childish'Thug
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 08 2007

Domyślny

ehhh dobra moglem sie pomylic nie wiem wiem ze tutorzy i seniorzy maja tylko specjalna funkcje do zglaszania bad names ale mi sie zawsze wydawalo ze to idzie do GMa no ale k moglem sie mylic... poprostu tym postem chcialem powiedziec ze rzadkoi kiedy zdarza sie ze gmm..... osoba wystawiajaca namelocka przyznaje sie do tego ze popelnila blad......
stary 06-09-2007, 11:53   #6
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Childish'Thug Pokaż post
ehhh dobra moglem sie pomylic nie wiem wiem ze tutorzy i seniorzy maja tylko specjalna funkcje do zglaszania bad names ale mi sie zawsze wydawalo ze to idzie do GMa no ale k moglem sie mylic... poprostu tym postem chcialem powiedziec ze rzadkoi kiedy zdarza sie ze gmm..... osoba wystawiajaca namelocka przyznaje sie do tego ze popelnila blad......
Nie, zdarza się to bardzo często. Jeśli imię faktycznie zostało błędnie zablokowane, to wystarczy poprosić jakiegoś tutora lub wysłać e-mail na [email protected] i wyjaśnić sprawę. Blokowanie prawidłowych imion nie leży w niczyim interesie (oprócz tzw. "google tutors", którzy zgłaszają kogo się da, żeby nie stracić pozycji przez nieaktywność), więc taki namelock na pewno zostanie wycofany.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania