|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() wszyscy sie zgodza z faktem, ze gdy atakuja nas 3 potwory/postacie to 2 blokujemy tarcza a 3 juz tylko armorem
tylko czy to takze sie tyczy gdy ktos atakuje nas z dista? pytam dlatego, gdyz bylem sobie w kopalniach kolo kazz i zaataowaly mnie krasnale (krasnale zazwyczaj atakuja graczy hehe) i zauwazylem ze mimo iz atakowalty mnie 4 soldki to mniej wiecej obrywalem za tyle samo od kazdego, atakowaly mnie z dista troche mnie to zdziwilo bo przy takiej ich ilosci powinienem obrywac dosc mocno (2 na tarcze reszta na armor) , a tak nie bylo i mam zagwozdke czy tarcza mozna blokowac wszystkich atakujacych z dista czy mialem szczescie?
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Raczej miałeś szczęście... Ale chyba oprócz tarczy i zbroi blokuje się jeszcze bronia (w końcu od tego jest Defense broni).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nikt ważny
|
![]() Hmm fakt jest faktem, ze 4 soldki czesciej trafiaja ale czy mocniej... przeciez to cienkie bolki hehe
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
eX Moderator
|
![]() @brave
chodzi mi raczej o tarcze i shielding bo tarcza blokujesz tylko 2 potwory, a tak jak napisalem wczesniej nie zauwazylem roznicy w ciosach przy jednym i przy 4 soldkach @hegemmon soldki to cienkie bolki ale i tak obrywalem mniej wiecej po rowno, nie duzo tylko tyle samo i to mnie zastanowilo pewnie mialem szczescie, a moze jest jakas inna zasada obliczania ciosow z dista
![]() |
#5 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() z tego co mi się wydaje tarcza ma wpływ na to czy zblokujemy atak, a nie na wielkość obrażeń jeżeli tego ataku nie daliśmy rady zblokować ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
eX Moderator
|
![]() tez nie do konca sie zgodze
z moich doswiadczen wynika iz tarcza takze w pewnym stopniu zmniejsza otrzymywane obrazenia najprostszym przykladem jest proba traningu z dobrym knightem zaloz wooden shield i zobacz jak mocno obrywasz a zaloz dragon shield i bedziesz obrywal mniej pomijam czestosc zadawanych obrazen chodzi tylko o wartosc
![]() |
#7 |
Buuuuu
|
![]() Z moich obserwacji wynika ze distance blokuje sie tylko tarcza a armor jest calkowicie pomijany (tlumaczylo by to czemu paladyn duzo latwiej trafia nawet najtwardsze stwory).
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2004
Lokacja: Wrocław
Imię: Tizon Jeon
Profesja: Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 44
Poziom mag.: 15
|
![]() To dziala w ten sposob: tibia jest gra w ktorej sa "rundy". tzn. na jedna "runde" przypada Twoj jeden cios z broni itd. A tarcza blokuje 2 strzaly ale na runde. Soldki zapewne nie walily wszystkie naraz, czyli 4 soldki= 4 strzaly w Ciebie w jednej chwili. Aby tarcza nie blokowala musisz dostac w jednej sekundzie wiecej niz 2 strzaly. A tak moze Cie walic 10 potworow ale jak na ich ciosy beda sie rozkladaly ze bedziesz dostawal tylko dwa na "runde" i nie bedzie roznicy czy 1 czy 5...