![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2007
Lokacja: Wieś na zadupiu co się zowie Kraków
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Aneriano
Profesja: Paladin
Świat: Valoria
Poziom: 8
Skille: 47/47
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() Nie jest to gra rpg, ale wiele z tutejszych gier nimi nie jest.
Hordes jest to francuskojęzyczna gra przez przeglądarkę. Startujesz jako mieszkaniec kilkudziesto osobowego miasta (liczba wacha się od 30 do 40 ludzi). Waszym zadaniem jest rozbudowa miasta, a także codzienne przetrwanie ataku zombiaków (atak odbywa się o północy i trwa ~40 minut), dlatego bardzo ważna jest rozbudowa struktur obronnych miasta, oprócz tego należy także dbać o rozbudowe studni i obiektów ekonomicznych. Do rozbudowy obiektów trzeba punktów ruchu (PA - points d'action) i materiałów (desek, cementu, żelaza itp.). Wszelkie materiały zdobywa się na pustkowiach wokół miasta (plansza 13x13 pól, miasto znajduje się mniej więcej po środku). Kaddego dnia na pustkowiach dookoła miasta przybywa zombi, a także ataki zombich się nasilają, z racji że obrony można rozbudowywać do ograniczonego poziomu to wkońcu miasto i tak pada, rekord wynosi 31 dni (nie wiem jak się to im udało), zwykle miasto dożywa 6 dni. Z racji tego że obrona miasta jest wspólna, tak jak i bank gdzie składuje się różne itemki, gra polega na ścisłej współpracy. Myślę że spodoba się to ludziom, którzy cenią sobie grze w której liczy się ścisła współpraca, zdolności przywódcze i inteligencja. Gra ma najlepsze systemy anty-noobkowe (jest tylko po francusku, angielski nie przejdzie, a także każdy gracz może zostać zbanowany jeśli wpłynie na niego 8 skarg od współplemieńców, ban praktycznie uniemożliwia jakiekolwiek działania ze strony zbanowanego gracza). Należy także pamietać że przed atakiem zombich należy zamknąć bramy (najlepiej 23:45), aby nie dostały się do miasta, ludzie którzy o 24 znajdują sie na pustkowiu automatycznie giną. Po tym jak się zginie (przed lub po padnięciu osady), wystarczy kliknąć guzik żeby przejść do nowej osady (i tak w kółko). Link: http://www.hordes.fr Twinpedia, na niej gra jest dokładniej opisana, a także znajduje się tam pare poradników: http://www.twinpedia.com/hordes?Doku...87b90b83c0bab6 Przypominam że gra jest w całości po francusku i trzeba znać ten język żeby grać, lub też komunikować się z współplemieńcami. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2003
|
![]() Brzmi fajnie... tylko co to argument, że język francuski to zabezpiecznie przed noobkami? Zabezpieczenie jak każdy inny język...
Niestety tutaj raczej niewiele osób spróbuje, przez ten język... szkdoa, że nei ma angielskiej wersji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 05 2007
Lokacja: Zion
Stan: Niegrający
Imię: Jah Shaka
Profesja: Knight
Gildia: Lost Warriors
Świat: Harmonia
Poziom: Max
Skille: Zion
Poziom mag.: ;p
![]() |
![]() Nie podoba mi się ,jak tysiąc innych gier przez przeglądarke >.<
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2004
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Możesz przy okazji wyjaśnić, co znaczy Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() up: daj link skąd to wziąłeś to przetłumaczę.
Znalazłem... Pierwsze zdanie raczej rozumiesz. Potem idzie mniejwięcej tak. jej główne cechy to: *świat gry w postaci makabrycznego horroru (nie wiem gdzie tu wstawić "survival", ale ogólnie chodzi o przetrwanie, a o tym pisałem w 1 poście) *niemoralne działania (narkotyki, alkohol i kanibalizm...) (tu chodzi o to że w grze można jeść narkotyki, pić alkohol i jeść mięso ludzkie). @down: Ale ja nie twierdze że wszyscy którzy umieją po polsku tylko są noobami, ja twierdze że mało noobów zna francuski, czytanie ze zrozumieniem się kłania. Ostatnio edytowany przez Anerian - 20-09-2008 o 13:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2008
|
![]() Gra może i jest fajna ale język francuski odstrasza. Dzięki temu że jest po francusku jest anty noobowskie? Sry, ale chyba nieznasz osób które znają np. tylko polski i nie są noobami.
Gdyby było chociaż po angielsku bym pograł a tak to to nieda rady ![]() Pozdro Miserious |
![]() |
![]() |