|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 10 2007
|
![]() Witam
Na wstępie mówię od razu, że identyczny temat założyłem na drugim serwisie (torg), i z powodu braku czasu (nikt tam narazie nie odpowiada) pozwoliłem sobie napisać to na tym forum. Postanowiłem zainstalować ten wspaniały system (Mandrakelinux). Instalacja przebiegła bez problemowo, następnie włączam komputer z listy systemów wybieram Linux. Następnie wszystko się ładuje na niebieskim tle i sprawdza, czy sie poproawnie załadowały składniki systemu. Potem pojawia się czarne tło, a na nim mam podać mój login. Po podaniu loginu i hasła wyskakuje mi: Last login: Th Nov 1 16:06:36 on vc /1 [mójlogin@cośmojego znówlogin]$ następnie nie wiem co mam wpisać aby uruchomić system... Jestem kompletnym newbie, dlatego proszę o szybką pomoc... Z góry dzięki! ![]() Pozdrawiam, magik32. ![]() ps. Wszystko jest jakby w jakimś DOSie, jednak robię to pierwszy raz i nie wiem co dalej zrobić, czy jaką komendę wpisać. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Startx ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
|
![]() ehh.... już myślałem, że jednak pujdzie, ale tylko mnie przekierowuje gdzies, a nasępnie wypisuje mi jakieś errory...
Wie ktoś co i na to poradzić? z góry dzięki |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zbanowany
![]() |
![]() Jeżeli ściągnąłeś mniejszy plik to jest to system bez powłoki graficznej. ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
|
![]() %up
no nie wiem... Mandrakelinux był dołączony do książeczk Komputer Świat, więc wątpie aby były jakieś 'braki' |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
![]() |
![]() Mógłbyś przepisać kilka z tych błędów, wpisać do googli. Sam miałem taki problem, kiedy instalowałem Ubuntu, rozwiązanie było dość proste - po prostu hdd na jakim instalowałem to slave. Wydzielenie partycji na masterze pomogło.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
|
![]() Kod:
XIO: fatal error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0" after 0reuest (0 known processed) with 0 events remaining |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2004
Lokacja: Z kątowni koło blachowni.
Imię: Froys
Profesja: Knight
Świat: Saphira
Poziom: 28
Skille: 64/63
Poziom mag.: 4
|
![]() Wrzuc w znacznikach HIDE wszystkie linie zaczynajace sie od (EE) lub (WW). Prawdopodobnie masz zle skonfigurowany X server. Sprobuj tez:
Kod:
cd /etc/X11/ cp xorg.conf xorg.conf.bak X --configure startx