|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2004
|
![]() hejak ludzie! mam maly problem
![]() czerwona- PK biala- miss click lub pk zielona- party mode żółta-??/ i problem jest taki : co znaczy ta żółta i jak jom zrobic? |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 04 2004
Lokacja: Braniewo
![]() |
![]() zólta czaszka powiadasz...... Widzialem ja 2 razy raz byla na mnie raz na jakims neebie jak go zabijalem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Gdy pomagasz w pekowaniu kogos.Btw zolte skulle sa prawie niespotykane
![]()
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Hell
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 40
Poziom mag.: 44
|
![]() eee nie zupelnie
czerwona - zabicie 3 osob bez czaszek w ciagu dnia (a co do innych liczb poszukaj na tibia.com) nie zawsze red skull = pk white skull - zaatakowanie kogos bez czaszki green skull - party mode zolta - jak masz biala a ktos ciebie zaatakuje |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2004
|
![]() Jeżeli ty masz biała lub czerwona i ktoś cie zaatakuje to ty widzisz ze ma żultą czaszke.
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Rzeszów
![]() |
![]() to jest zupelnie inaczej gdyz sam mialem juz kazdy rodzaj czachy i uwazam ze sie na tym znam 8)
zolta czache dostaje sie wtedy kiedy zaatakuje sie gracza ktory ma biala czaszke i w tej chwili atakuje gracza bez czachy (ale nie ciebie). zolta czacha jest oznakiem dobra a nie tak jak biala i czerwona - zla
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2004
Świat: Aurea
|
![]() zolta czache masz wtedy kiedy atakujesz kogos z czerwona/biala czacha i wtedy ty nie widzisz na sobie zoltej ale widzi ja ten kogo ty atakujesz. jesli sam siebie zaatakujesz przypadkiem z runu obszarowego wtedy widzisz na sobie zalta czache ew. kiedy ty masz biala/czerwona czache i ktos cie atakuje wtedu ty widzisz na nim ta zolta czaszke. moze troche nie logicznie to napisalem ale chyab moze byc
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Rzeszów
![]() |
![]() nie zgadzam sie !! nie zawsze gdy jest sie atakawonam i ma sie biala / czerwona czache agresor otrzymuje zolta!!
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() Ja raz mialem biala czache od missclicka. Podeszla do mnie jakas gosciowa i mnie zbila-dostala zolta czache. Z tego wynika, ze yellowa widzi tylko zaatakowany whiteskull(czy redskull to ja nie wiem) i mzoe takiego yellowa zabic bez konsekwencji.
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2004
Świat: Aurea
|
![]() zolta widzi tylko ten co jest atakowany z white/red skullem,jak bijesz yellow skull to tak jagbys bil postac bez czaszki czyli karalne bo zolta czacha oznacza dobre zachowanie a biala i czerwona zle
![]()
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() Siemka, jestem tu nowa 8) , a co do tematu, otoż według mnie wszyscy jesteście w błędzie, otóż żółtą czaszkę, yellow skulla jak kto woli "otrzymujemy" gdy zaatakujemy siebie
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2004
|
![]() Shadow Nova chyba ma racje (chodz nie jestem pewien
![]() Nova - ab'dendriel - Vilejuw ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2004
|
![]() Totalnie nie rozumiem .czyli jak np ja zabije pk to on widzi u mnie golden skulla i mnie moze bez konsekwecji zap****lic(to by byl totalny nonses)
Klucicie sie ze soba i nie ma odpowiedzi! Ostatnio edytowany przez Zapewapu - 01-09-2004 o 16:12. |
![]() |
![]() |
#14 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() Po pierwsze to o takich rzeczach to najlepiej przeczytać na tibia.com u tych, którzy to wymyślili.
Po drugie, czaszka żółta wprowadzona jest tylko po to, żeby każdy kto ma white/red skulla miał możliwość się bronić, bo inaczej dostawałby kolejną ofiarę do licznika i nigdy by się nie pozbył red skulla. A co do samego red skulla, wcale nie musi oznaczać pk, może oznaczać, np. spotkanie jednego dnia 3 thiefów, albo missclick na hotkeyu z UE ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: A poco to wam? Liczba postów: kto by liczył.
![]() |
![]() Żółta - Pomaganie zabić pk!! Żółtą czaszke widzi tylko ten który jest atakowany(czyli peker) i jest też jak walniesz sam siebie.
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Irux - 01-09-2004 o 19:25. |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 09 2004
Lokacja: Ustrzyki Dolne
|
![]() Powiem jedno to jest tak:
Red skull-PK(player killer)czyli ten co zabija wszystkich bez czaszek. Niektórzy PK z Red skull'ami mówią że mięli hacka ale to jest tylko wymówka. White skull-Missclick lub PK który zaczyna swą karierę. Green skull-Party do treningu.(Nie wchodzić w party z nieznajomymi nazywa sie to PPK[party player killer]. Yellow skull-Wytłumaczęto tak:Jeżeli jakiś gracz ma białą czaszkę/czerwoną czaszkę i my go zaatakujemy to on widzi jak nam się pojawia żółta czaszka. Jeśli my PKujemy to jeśli nas ktoś zacznie bić my widzimy jak mu się pojawia czaszka(oczywiście żółta). Myślę że rozwiałem wasze wątpliwości co do czaszek. ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 06 2004
|
![]() Żółtą czaszke widzi TYLKO ten kto ma w danej chwili białą lub czerwoną.
Jest ona po to, aby ten z biała/czerwoną wiedział KTO GO ATAKUJE. Jeśli masz white/red czache, i ktos cie bije, on dostaje ŻÓŁTĄ. Widzisz ją tylko TY I WYŁĄCZNIE TY. Mój char: Baa Szef Elysia Sorcerer 12 Level 19,214 exp (w danym momencie ![]() 11 Magic Level 17 Sword 19 Shield 19 Fish |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Lokacja: Poznań
Stan: Niegrający
Imię: Solinari
Profesja: Royal Paladin
Świat: Danubia
Poziom: 63
Skille: 89/59
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() to jest wedlug mnie tak
Masz pk, stoisz sobie widzisz goscia yellow skull oznacza to ze mozesz go zabic bez problemow i nie bedziesz mial niewyjasnionego zabojstwa gracza chodzi o to ze zaatakowal cie chociaz ty nie zaatakowales jego jednak gdyby on zabil ciebie takze nie mialby the murder of XXXXX is not justifed
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2007
|
![]() Żółte
Ta czaszka jest specjalna, gdyż nie jest widoczna dla wszystkich graczy na ekranie. Możesz ją zobaczyć tylko jeżeli twoja własna postać jest oznaczona czaszką. Żółta czaszka pod czyimś imieniem oznacza że dana postać zaatakowała cię jako pierwsza. W ten sposób masz prawo do obrony - zabicie postaci oznaczonej żółtą czaszką nie liczy się jako "złe". ![]() |
![]() |