|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Witam
Od wczoraj posiadam 2 komputery w domu. Na obu jest zainstalowany windows XP bez sp2. Utworzyłem sieć lokalną(bez routera). Na jednym kompie mam podłączony modem a przez sieć lan udostępniam internet(neo1mb/s) dla 2 komputera. Prędkość łącza ograniczyłem net aby 2 komputery miały jednakową prędkość przez netlimter. Na 1 komputerze z modemem wszystko działa a na 2 mam problem następujący : Załączam tibie -> wpisuje passy(próbowłem na różnych kontach i serwerach) -> wybieram postać -> i nie chce połączyć ze światem gry... czyżby blok jakiegoś portu ? czy bez routera ani rusz ?? |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2006
Lokacja: Toruń
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Poziom: 290
Skille: 103/99
Poziom mag.: 11
|
![]() Blok portu?
Nawet jak zablokujesz 7171 i 7172 to i tak Tibia się połączy, przynajmniej tak jest u mnie. (to i tak bez sensu) Po 1 skasuj ten net limiter, obciąza kompa nie trzyma się to niczego, po 2 lepiej kupić router (i nie mieć większych problemów z konfiguracją) po 3 dlaczego Tibia się nie łaczy humm Przeinstaluj Tibie, odpal ją spróboj się zalogować wpisz w Start>Uruchom> wpisz CMD otworzy się równie brzydka konsola , wpisz w niej netstat i szukaj ip z portem 7171, jeśli nie ma coś wewnątrz Ci blokuje Tibie, |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() Ostatnio edytowany przez Jedi_slan - 29-10-2007 o 15:46. Powód: dodanie screena |
![]() |