Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-11-2007, 14:33   #1
Nioob
Użytkownik Forum

Nioob's Avatar

Data dołączenia: 30 09 2007
Lokacja: N(I)oob Land

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Empera
Domyślny Problem Z Internetem (Iplus)

Mam interneta iplus 512kb (syf nie czepiać się =p)
i przez ostatnie dwa dni mam taki problem :
podłączam się do internetu i nie moge włączyć żadnej strony, pisze że przekroczono limit czegoś tam, wszedłem w procesy była kupa procesów sieciowych to je powyłączałem i inne nie potrzebne procesy i internet działał przez 30 sekund i znów nie działał, niby był podłączony ale żadna strona się nie włacza a w okienku iPlus Manager ciągle wysyła mi się jakiś plik (transfer kb wysłane idzie w góre,pobierania też)
Nie,nie ma włączonego emula, torrenta itp.
Wie Ktoś co dolega kompowi ?
Może wirus ?
skanowałem kompa programem Norton-antivirus '07 updatowanym i nic nie wykrywa..
a ostatnio wchodziłem tylko na te strony : Tibia.pl/Com Forum.tibia.pl,youtube.com,tibicams.tibianetwork.n et...

Ktoś Może mi pomóc, net nadal się rozłącza =\ ?
@Edit : a co do ściągania plików to tylko .rec ściągałem z tibicams.tibianetwork.net i z Rshare...
Chciałbym isc poexpic na dragu pod thais ale sie boje poniewaz czesto jest lurniety fire devil a niechcialbym pasc co mam zrobic
aha i jeszcze co mam wziac zeby zabic fire devila bo kolega mi powiedzial ze jest bardzo silny czy 2 bp sd starczy???
a wlasnie dopiero kupilem ta postac
You see Donald Tusk Shield (Def.27) It's Defend yourself from attack's of PIS Members.

Ostatnio edytowany przez Nioob - 07-11-2007 o 14:34.
Nioob jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-11-2007, 15:27   #2
Derid
Użytkownik Forum

Derid's Avatar

Data dołączenia: 12 07 2006
Lokacja: Włocławek

Stan: Niegrający
Domyślny

512kb/s? To dziwna prędkość jak na iPlusa, przeważnie występuje w prędkościach 56 kb/s (gprs), 384 kb/s (edge), czy 1.8-7.2 (hsdpa). Ogólnie to tak już jest z tym iPlusem, że raz działa, a raz nie.
Osobiście nie polecam korzystanie z tego shitu od nich - iPlus managera i zainstalowanie czegoś innego. Ja korzystam z Wireless Managera (program tylko do modemów SE) i jest o wiele lepiej niż na programie dołączonym od nich. Może powiedz jaki masz modem to powiemy ci coś więcej.
Derid jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-11-2007, 16:33   #3
Nioob
Użytkownik Forum

Nioob's Avatar

Data dołączenia: 30 09 2007
Lokacja: N(I)oob Land

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Empera
Domyślny

To jaki mam internet nie zależy odemnie tylko od starej...
jak nam się skończy z tym umowa to będzie inny ( kończy się na te na wakacje '08 )

Oni mówili żę 512kb a jak sie połączam to pisze (..)połączono z prędkościa 384 kb/sek

na opakowaniu pisze :iPlus modem USB Netbox EDGE to chyba nazwa = netbox

Ps : z gogla wytrzasnę tego wirelesa ? jak go zkonfigurować i jak działa ?
narazie i tak chyba nie zainstaluje chyba że tylko na moim profilu by to dzialało chociaż wystarczy wyłączyć uruchamianie z windows, a tak to dlatego że stara wstawiła kompa do jej pokoju a ja sobię klucz dorobiłem =pp a jakby się dowiedziała to by źle było xD.
Chciałbym isc poexpic na dragu pod thais ale sie boje poniewaz czesto jest lurniety fire devil a niechcialbym pasc co mam zrobic
aha i jeszcze co mam wziac zeby zabic fire devila bo kolega mi powiedzial ze jest bardzo silny czy 2 bp sd starczy???
a wlasnie dopiero kupilem ta postac
You see Donald Tusk Shield (Def.27) It's Defend yourself from attack's of PIS Members.

Ostatnio edytowany przez Nioob - 07-11-2007 o 16:37.
Nioob jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania