|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 03 2005
Lokacja: Łódź
Stan: Aktywny Gracz
Gildia: Niezrzeszony
Świat: Inferna
|
![]() Witam. Mam problem z klientem gry. Po włączeniu go i zalogowaniu się do gry mam niewyobrażalnie duże lagi. Wcześniej zapytałem się kumpla co z tym zrobić. Doradził mi, żebym wszedł w:
Options > Graphics > Advanced i na samej górze zaznaczyć DirectX5. Więc wchodzę tam, na górze mam trzy opcje DirectX5 (aktywna), DirectX9 (nieaktywna), OpenGL (aktywna,zaznaczone). Klikam w DirectX5 i wyskakuje mi błąd: "The Tibia client encountered a critical error and had to be stopped. A detailed error report has been written to the error file which you are asked to submit at your next login." Następnie po ponownym uruchomieniu klienta wyskakuje mi okieno, w którym mam wpisać co robiłem w momencie kiedy wyskoczył mi ten błąd i wysłać do nich. Robiłem to już parokrotnie i nic. Liczę na pomoc kogoś, kto spotkał się już wcześiej z błędem tego typu. Z góry dzięki.
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ktoś mógłby mi pomóc?
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: kuj-pom
Profesja: Knight
Świat: Guardia
Poziom: 106
![]() |
![]() Może masz coś na kompie, jakiś syf i przez niego ci zamula
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zainstalowałem jakiś sterownik teraz z netu, który rzekomo jest przeznaczony dla modelu karty graficznej jaką posiadam. I teraz w opcjach klienta Tibii
Options > Graphics > Advanced mam tylko aktywną opcję DirectX5, której zresztą nie da się odznaczyć. Może ktoś zna jakąś dobrą stronę ze sterowikami do kart graficznych. Osobiście mam trochę lipną, ale podam bo może ktoś miał podobny problem. Intel(R) 946GZ Express Chipset Family To chyba jakiś zintegrowany śmieć.
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 01 2006
Lokacja: Zza monitora
![]() |
![]() Cytuj:
Sproboj pogrzebac w opcjach a jak sie na tym nie znasz to skontaktuj sie z dostawca.. P.S. Przegladarka internetowa dziala normalnie czy strony otwieraja ci sie godzinami? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Dołączam się do problemu. Mam również duże lagi (tak jakby krótkie freezy co chwilę). Otóż ja podjąłem kilka działań:
1) Przywróciłem system do dnia przed problemem 2) Wywaliłem wszystkie śmieci 3) Zeskanowałem i zdefragmentowałem dyski, po czym sprawdziłem dobrym programem antywirusowym Niestety nic nie pomogło. Postanowiłem więc sprawdzić, czy to wina kompa czy internetu. Nie będę wchodził w szczegóły, ale upewniłem się, że problem jest z internetem. Dodam, że strony i ogólnie przeglądarka śmiga bardzo szybko. postanowiłem sprawdzić jeszcze jedno - czy dzieje się to tylko z tibią, czy z innymi MMO. Pobrałem 2 inne MMO - Metin2 i MapleStory. Niestety w nich również mam duże lagi. Problem zaczął się tydzień temu - 7 listopada w środę. Do tego czasu nie miałem żadnych problemów z lagami. Sprzęt mam bardzo dobry, łącze 1Mb. Doradźcie proszę co zrobić w tej sprawie. Naprawdę chciałbym znowu pograc w ulubione MMORPG ![]() Z góry dzięki. Pozdrawiam, Arcan |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nadal mam ten sam problem. Wcześniej jak już mówiłem instalowałem sterowniki z Internetu do karty graficznej. Po włączeniu klienta musiałem tylko przełączyć opcje graficzne w zakładce 'Advanced' i mogłem normalnie grać. Teraz gdy to zrobię pokazuje mi się ten sam błąd i wywala mnie do Windowsa.