|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Otóż mój problem jest następujący: gram od 7 lat w tibie i zawsze grałem na serwerach niemieckich mając lagi jak każdy tzn. w specjalnych sytuacjach. grają natomiast na serwerze amerykańskim (Shanera) lagi mam ZAWSZE. Dokładniej to jak klikne na mape i character porusza się sam to właściwie ich nie mam. Gram sorcererem i ten lagi sa bardzo denerwujące. Jest to wysokolevelowa postać i lagi dobrze widać, natomiast u low lvli jest to prawie niezauważalne. Szukalem na innych forach i wiem ze identyczną sytuacje jak ja ma wielu graczy. Tutaj mało ważny jest internet (prędkość) czy jakość komputera. Widziałem kilka tematów tego typu ludzi, którzy maja wręcz identyczny problem jak ja, lecz nikt nie zdołał odp. im na pytanie. Czy to po prostu jest już wada amerykańskich serwow i np. moj net/komp juz za nimi nie nadąży? Choć wiem również, że wielu moich znajomych na tym serwie nie ma lagow wogóle. Oczekuję konkretniej odpowiedzi, rady, bądź uświadomienia mnie, że nic nei mgoe zrobic. Powtarzam nie chce zwykłych artykułow na temat lagów, ponieważ to nei to. Wiem, że wielu ludzi tak ma i jeśli sie komuś udało temu zaradzić bardzo bym prosił o wypowiedź.
|
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 01 2006
Lokacja: Zza monitora
![]() |
![]() Cytuj:
masz za duzy ping bo server znajduje sie w ameryce czyli troszke daleko... a im szybszy net tym lepiej... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Poczekaj, aż ktoś odkryje bardzo tanie nieskotemperaturowe nadprzewodniki i wtedy graj na amerykańskich serwerach, mniejsze pingi będą.
![]() |
![]() |
#4 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Odpowiedź jest dość prosta, weź mapę i zrób kreskę między polską a Niemcami... a teraz taką samą kreskę poprowadź między polską a USLandem... Widzisz różnicę?... Bez odpowiednio szybkiego łącza przesył danych będzie po prostu za wolny na takim odcinku drogi...
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Cytuj:
Widziałem wiele tematów jak ten. W każdym był powiedziany powód dlaczego tak jest (duża odległość), że są lagi wiec nie kłam, bo są na ludzie forum co widzieli wiele. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() Kurwa wiedziałem, że tak będzie. Nie mówcie, że kłamie, bo po co miałbym to robić jak ja chce sobie pomóc. Nie chodzi o kreske między polską i ameryką =.=. Przykładem na to sa moi kumple, którzy mają wieksze lagi ode mnie na tym servie mając lepszy i czystszy komp od mojego, bądź sąsiedzi, który 1 z nich ma lagi raz na 3 dni a 2 w ogóle (oczywiście wszyscy z nich mają ten sam internet, bądz ta samą prędkość). Kumple, ktorych poznałem na tibi maja tez taki sam net (neo np.) i jeden albo ma albo nie ma. Sie nawet pofatygowałem i przejechalem do kilku najbliższych kumpli sie zalogować i sprawdzić. Po prostu ten sam net (nieważne jak sytuacja z kompem) a jedni mają, inni nie. Oczywiście na niemeickich serverach wszytko jest u każdego w porządku. I ja nie chce odpowiedzi o kreskach, albo że kłamie bo do chuja bede musial sprzedac chara jak tego nie naprawie. Oczekuje odp czy moge cos zrobic czy po prostu mam jakis niefart albo oni maja fart?
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Wiesz co... jak lecisz tak do nas z pystkiem to spiep....aj mi z tego forum i przestań nam zawracać głowę m'key?...
Primo piszesz chaotycznie tak, że gó..o można z twoich postów zrozumieć, chcesz zakichaną profesjonalną odpowiedz?!! To wynocha mi z tym pytaniem do obsługi technicznej CipSoftu albo twojego dostawcy internetowego... ![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Proponuje się pociąć, usiąść w kąciku, cichutko zapłakać i raczej z takimi pytaniami wbijać na podforum 'technical support', bynajmniej nie na tej stronie. Panowie wcześniej już Ci wytłumaczyli w czym rzecz, Ty wiesz lepiej, więc w sumie i tak już do niczego tu nie dojdziemy.
Żegnam ozięble.
![]() |