|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 01 2007
Lokacja: Pińczow
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Warrior Guzbi
Profesja: Sorcerer
Gildia: Noobów
Świat: Astera
Poziom: 47
Skille: 8/6
Poziom mag.: 44
|
![]() Kupuje sobie gitare akustyczną, mam już Guitar Pro 5 i szukam jakiś łatwych piosenek, żeby sie nauczyć. Mam już T Love - Jest super
Czekam na jakieś łatwe ;p
12:50 Cair Lera [6]: hej co zrobic zeby chodzic szybciej |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Z samego GP nie nauczysz się grać... załatw sobie jakiegoś "mentora"... A łatwe piosenki? To zależy co lubisz, szukaj tego na http://www.911tabs.com/ i sprawdź, czy otrzymane taby są "łatwe"
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kumpel gra już z rok na elektryku i uczy sie na samym GP i naprawde dobrze gra. Mam tą strone, ale to szukanie igły w stogu siana. Potrzebuje tytułów
12:50 Cair Lera [6]: hej co zrobic zeby chodzic szybciej Ostatnio edytowany przez Guzbi - 04-12-2007 o 09:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory
Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() t-love na poczatek jest dobry, ja wlasnie zaczynalem od tej piosenki, uczylem sie chwytow, skal i teraz jako tako gram, nastepna piosenka jaka probowalem bylo System of a Down - Atwa (intro) banalne do zagrania. Postaram znalezc strone na ktorej jest masa piosenek tylko nie wiem gdzie link posialem, jak znajde to podam
Ostatnio edytowany przez Andrealfus - 04-12-2007 o 09:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2007
Lokacja: postac "Perpetual Torment" zostala skasowana przez gmow za uzywanie tibia bota ng
Imię: Perpetual Torment
Profesja: Rookstayer
Świat: Askara
Poziom: 44
Skille: 22/26
|
![]() Cannibal Corpse - Frantic Disembowelment
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Na poczatek to potrzebujesz sie najprostszych chwytow nauczyc, wiec polecam ci np. "Knocking on the heaven's door" Dylana. Akordy to z tego co pamietam G, D, a G, D, C
![]()
"There's no pride to be found when you follow sheep around." Ostatnio edytowany przez Arrivald - 04-12-2007 o 10:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Haha, bardzo śmieszne.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi ![]()
12:50 Cair Lera [6]: hej co zrobic zeby chodzic szybciej |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() A ja proponuje nauczyć się na początek podstawowych dźwięków i akordów ;] Ja zaczynałem od fragmentu "Smoke on the Water" xD Miałem wielką radochę swoją drogą...
![]()
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez RozP - 04-12-2007 o 14:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Krzyżak
|
![]() Naprawdę dobrze to on będzie grał za parę lat. Po roku nikt nie umie grać dobrze tym bardziej siedząc przed samym GP. ; ) Co do akustyka. Naucz się podstawowych chwytów na początek. Granie na akustyku głównie na tym się opiera, przynajmniej na początku. ; )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Przy pomocy samego GP nigdy nie nauczysz się GRAĆ (ZAGRAĆ owszem, ale to inna bajka).
Naucz się takich klasyków jak Dom wschodzącego słońca czy Whisky. Najlepiej na początku grać to, co lubisz. Świadomość, że trzeba grać wszystko, przyjdzie później = ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Wiele piosenek Elektrycznych gitar, Nothing else Matters (poszukaj tej prostszej wersji), no i jakieś piosenki T. Love, Myslovitz itp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2007
Stan: Na Emeryturze
|
![]() W ostateczności jescze Stariway To Heaven.
![]() |
![]() |
#13 | ||
Master Alucard
|
![]() Cytuj:
Poza tym - z samouctwa można wyrobić w sobie złe nawyki. Któryś przedmówca ma rację - żeby grać cokolwiek, to trzeba się nauczyć podstawowych akordów. Nie chodzi mi tu o takie 'pitu-pitu', żeby cały czas grać ogniskowe przyśpiewki. Po prostu trzeba je znać i umieć szybko poruszać się między nimi. Wiele zespołów na ich podstawie układa partie gitary prowadzącej. Cytuj:
Podoba mi się zdanie rippera - "Przy pomocy samego GP nigdy nie nauczysz się GRAĆ (ZAGRAĆ owszem, ale to inna bajka)." Ma w sobie wiele sensu. Co polecam? Nightwish - Eramaajarvi, KAT - Lza dla cieniow minionych, Dom wschodzącego słońca, Utwory T Love. Chwilowo nic wiecej łatwego nie przychodzi mi do glowy. Od razu odradzam uczenia sie na początku takich utworów, jak "Nothing else matters" czy "Stairway to heaven". Tylko się zniechęcisz, a dobrze i tak nie będziesz tego grał bez porządnego ogrania instrumentu i porządnych podstaw.
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie
|
![]() Podobnie jak Arrivald nauczyłem się na początek "knocking on heaven's door".
Możesz popatrzyć na "don't cry" gunsów, albo "forever" kissu. Może "Tears of the Dragon" B.Dickinsona? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Podkład do Whiskey in the jar.
@Stairway to heaven
Ostatnio edytowany przez <.< - 04-12-2007 o 18:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Ballada o Krzyżowcu!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zbanowany
Data dołączenia: 08 10 2007
|
![]() Mój pierwszy riff jakiego się nauczyłem to główny motyw z "Come as you are" Nirvany.
A co do nauczenia się grania z guitar pro - lol. Może i da sie nauczyć utworów, a co za tym idzie porozciągać i przyzwyczaić palce, ale takich rzeczy jak improwizacja, albo chociaż podstawy teorii muzyki z GP się nie nauczy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() @<.<
Wow, och, ach. No i co? = ) Zagrać coś (szczególnie na gitarze) to naprawdę żadna sztuka, o ile włożymy w to trochę czasu i wysiłku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mój kuzyn (10 lat) ale mój wujek gra, tak że miał łatwiej, ale na początek piosenki takie no .... typu Whisky, O Ela itd ...
![]() ![]() ![]()
![]() |