|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2003
Lokacja: Olkusz
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Gildia: brak
![]() |
![]() Jak to jest z tymi lagami bo grając kiedyś o 8 rano bylem sam na servie (sprawdziłem na Tibia.com) niemiałem włączonych gg itp. i były lagi jak stąd do krakowa:
![]() ![]() A grajać w czwartek 19 i gadając przez gg Tibia chodziła jak złoto. Czy wie ktoś dlaczego??
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() nie ma sposobu na usunięcie lagów ... tibia po atalku hakera zlagowała sie ostro
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)
Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ancient Kingdom
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
|
![]() to jedna z przyjemnosci Cip(ów) oni uwielbiaja jak ktoś sie wqrwia przez lagi a nadodatek mówia kup se Pacca
![]()
103/102 23:00 You advanced in sword fighting. (103) 19:33 You advanced in shielding. (102) !!!! 12:59 You advanced to magic level 8. Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego... http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
|
![]() Lagi są w duuuużym stopniu losowe. Jak się pojawią trzeba przeczekać, ew. wylogować się i wrócić (w godzinach szczytu odpada!). Jak cię zlaguje tak że nie będziesz mógł się ruszyć to cię kicknie ale jak to było w godzinach szczytu to nie martw się tylko szybko wbijaj z powrotem na serv takie kicki za lag są zwykle masowe więc trzeba tylko uważać, żeby ktoś cię nie wyprzedził
![]()
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p
|
![]() Mnie lagi żadko dopadają. Jest na nie sposób ale on wymaga powszechnej mobilizacji. Różne rzeczy leżące na ziemi np. nie potrzebny loot, zwiększają lagi. Trzeba je wyżucać do wody lub bagna. Pozdro
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 10 2003
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() ale te co mnie dzisiaj spotkały to przerasta pojęcie. Po prostu: ruch o jedno pole ....... z 5 sec ..... kolejne pole ...... 5 sec
I jak tu się nie wkurzyć, szczególnie że się śpieszyłem, a miałem loot do odniesienia ... po prostu krew zalewa :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2003
Lokacja: Bytom
![]() |
![]() [cenzura] TEŻ MAM STRASZNE...ale tylko miedzy 9:00-13:00 i 15:00-18:00
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2003
Lokacja: Gdańsk
![]() |
![]() Lagi zaleza od tego jakie lacze sie posiada. Ja mam jakies kichowate osiedlowe lacze i okrutne lagi, a np taki moj kolega ktory nabyl neostrade nawet w godzinach szczytu zero laga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2003
|
![]() tez mam neostrade i co lagi jeszcze wienksze niz jak bylem w sieci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2003
Lokacja: Wroclaw
![]() |
![]() To co ja mam powiedziec jak mam MODEM 56k ooooo jejku po prostu nawet nie bede was straszyl.Moj qmpel ma neo i smiga o kazdej porze i godzinie
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2003
|
![]() niemowcie ze neo jest taka dobra ja mam i co lagi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 11 2003
|
![]() Ja mam łącze 128kb i mam lagi tylko w godzinach szczytu(17-21)ale sam nie wiem od czego to zalezy.Ale mozeliwe ze tez od ilosci osob kozystajacych tanego dostawcy interenetowego...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2003
![]() |
![]() Ja tez szaleje na laczu 128kb/s i godziny szczytu to jest tylko stanie i robienie runow druidem bo o huncie mozna zapomniec. Niestety lagi to nieodzowny element tibii
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 09 2003
|
![]() Witam
chyba obale kilka mitow zwiazanych z lagami w Tibii 1. maksymalna przeustowosc lacza nie ma zadnego wplywu na gre w Tibie - tak naprawde trasnfer do/z Tibii jest minimalny (siedze teraz 5 godzine bez przerwy i mam trasfer sumaryczny (przez te 5 godzin) rzedu 2,5 MB -policzcie sobie trasfer sekundowy ) 2. w swoim czasie robilem traceroute do Danubii (czyli sprawdzalem czasy do wszystkich routerow po drodze do serwera Danubii) i tylko raz sie zdarzylo, ze wina lezala po stronie Cipow badz ich providerow. zwykle to wina routerow w Polsce, a ze mam lacze z tpsy, rowniez jej. 3 lagow nie ma bez wzgledu na pore i obciazenie moj znajomy Hiszpan. 4. od niedawna mam Pacca i nie zauwazylem roznicy w wielkosci i ilosci lagow Wniosek: klnijcie na monopolistyczna pozycje tpsy w Polsce, to dzieki niej mamy taki komfort grania ![]() pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 11 2007
Lokacja: Malbork
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Exorsworder
Profesja: Knight
Gildia: Need Guild:/;?;/
Świat: MeNeRa
Poziom: 0+
Skille: 0+
Poziom mag.: 0+
![]() |
![]() Chlopaki ja mam lacze 3mb/6mb a mam takie lagi ze nie porozumienie...:/
2 min grania 5 minut laga...a o freezach nie mowie |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 12 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dedixen Jon
Profesja: Rookstayer
Świat: Kyra
Poziom: 12
Skille: --
Poziom mag.: --
|
![]() też nie cierpie tych okrutnych lagów. Nie doś że postać porusza sie co kratkę z 10 sek to tyle osób. ;/ Lagi nienawidzę ich
![]()
18:10 XXX [8]: Ja zabilem na rotgardzie orka supermana 18:10 XXX [23]: WoW dobry jestes ;D 18:11 XXX [8]: zucil mnie spiralą 23 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |