|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Może sie i przyda dla niektórych tylko po to, żeby inni mogli wiedzieć na czym huncić lub szybko "opuścić rook". No to jazda.
FACC Area: Na pierwszym miejscu chcialbym opisać miejsce nr 1. ![]() A-Zejście na dół - tylko orci. B-Wejście na góre. 1 poison spider i 1 orc. Uważam że najbliższy sklep jaki można opylić złom. (Potrzebna znajomość języka orców!) C-Zejście na poison spidery. Jeszcze dalej (broń Boże za 2 polami poison) są szkielety. D1;2;3-Trolle. Dobre miejsce do robienia lootbagów i exp też nie jest zły (jeśli sie nie pojawią inni) Nr.2 ![]() Tutaj expowisko akurat dla tych co chcą opuścić "nude''. Wolfy i orc. Jeśli ktoś chce może ropnąć plage z piętra niżej. Żarcia pod dostatkiem. Nr.3 ![]() Tak tak. I oto nasze nieszczęsne Mino hell. Mówie nieszczęsne, bo dużo pada tam ofiar. Mniejsza oto. Tutaj trzeba być ostrożnym. Możemy być bardziej narażeni ze strony 5 Minosów. Najlepiej zastosować sposób: ![]() Boxa postawić na przejściu jednokratkowym i rozwalać pojedyńczo. Nie obejdzie sie bez lifefluidów. Nr.4 Wracamy na powierzchnie. ![]() Teren dobrego expowiska. A - Podziemna ruina pełna szkieletów. Potrzebna łopata. B1 - Orc spearman i 3 orci na powierzchni. Trzeba zachować szczególną ostrożność. B2 - Wieża z orc spearmanem. +1 - 1 orc; +2 - orc spearman i orc; +3 - 2 orc C - Grożne miejsce.Nazywam to "Kraina wiecznych lootów". Tylko dla wyższych Leveli. -1 Spidery -2 Spidery -3 Poison spidery, Bugi, Raty i Spidery -3 Poison spidery Spidery i Bugi -4 Poison spidery -5 Poison spidery -6 Rotworm. Nr.5 ![]() A - Same Waspy. Część Studdet legs Questu dostępnego tylko dla PACC. B - Beary. Dla tych co czasami potrzebują fooda. Nr.6 ![]() Rot hunt. Najlepszy resp ze wszystkich. Trzeba mieć tylko szczęście do loota.Oto jak najlepiej sie ustawić: ![]() Nr.7 ![]() Co tu dużo opowiadać. Wielka jaskinia bearów. (Wejście do Copper shield quest) Wymagania do poszczególnych punktów: Nr.1 - Torch, Food Nr.2 - Torch Nr.3 - Torch, Food, Life fluid, Box Nr.4 - (A) Shovel, Life fluid; ( B ) Food, Life fluid (Nie zaszkodzi kupić); (C) Torch, Food, Life fluid Nr.5 - (brak) Nr.6 - Life fluid, Box Nr.7 - Torch PACC Area: Nr.1 ![]() Nic niezwykłego Jedynym plusem jest szybki exp i food. Miejsce oznaczone kolorem: -czerwonym - Wolfy na, nad, pod powierzchnią -czarnym - pod powierzchnią snake Nr.2 ![]() Trolle, trolle i jeszcze raz trolle. Nic innego tam nie ma tylko trolle. Dobry exp, kasa i food. (Dobre miejsce na kolkcjonowanie silver amuletów) Nr.3 ![]() Też to miejsce jest całkiem niezłe jeśli chodzi o kase. Miejsca oznaczone kolorem: -czerwonym - orci -zielonym - orci spearmany -żółtym - minos Dalej troche możemy spotkać same gobliny, ale to jak kto chce. Wymaganie do poszczególnych punktów: Nr.1 - (brak) Nr.2 - Torch Nr.3 - Troch, life fluid (dla huntu)
![]() Ostatnio edytowany przez Hakuoh - 24-01-2006 o 01:48. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Kawał dobrej roboty!
Podsumowując - zestaw do expienia: shovel, box, torch, rope i duuużo cierpliwości dla thiefów... Pzdr
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
|
![]() nono, musze owiedziec ze ladnie
![]() ![]() uwaga moja: topic brzmi [...]szybkie expienie - szybkie expienie (facc area) to Nr.4 -> C czyli "Kraina wiecznych lootów" ![]() Trole, orki i inne - za wolno zeby mowic o "Szybkim expieniu" ![]() btw, umieszczac screena, na ktorym widac ze uzywasz jakiegos light hacka, oj oj ![]() Ostatnio edytowany przez szeFo - 31-10-2005 o 01:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Nololob - to ja. A ten drugi to mój qmpel ale ustawione było Game Area. To jakieś 640x840 chyba...
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
|
![]() Przyznam sie ze nie jasna byla moja wypowiedz
![]() Co do opisu eXpowisk na pacc area, to hmmm, propnuje looknac na: http://tibia.pl/map.php?map=rookgaard ![]() Poprawie moze opis kilq
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 10 2005
Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
![]() |
![]() Moim zdaniem najlepszym miejscem do zarabiania jest rozkopanie grobów na północnym wschodzie. W środku, na drugim poziomie podziemi jest resp 3-4 szkieletów. Dla postaci na 7-8 levelu, ze skillami 15-17 łatwo można je zabijać. Wypadają z nich mace i swordy, które łatwo spieniężyć za jakieś 70-90 gp u gracza, a u Obiego za 25 gp (kompletnie się nie opłaca). Dla postaci o niższym levelu warto jest odwiedzić jaskinię wolfów na maksymalnie północno wschodnim krańcu. Masa wolfów, ale często gęsto jest tam już parę osób...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Po 2: Miejsce o którym mówisz to tandeta.. Słaby resp i obawa przed noobami. Po 3: Dla niskich lvl polecam mapke Nr.6
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2005
Lokacja: Bełchatów
Stan: Początkujący
Profesja: Paladin
Świat: Calmera/Azura
|
![]() Mysle ze poradnik przyda sie gracza ktorych nazywam (zapewne nie tylko ja) Newbie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2005
Lokacja: Kraków, cause....... Postów: -1
Stan: Zbanowany
Imię: A wiesz...
Profesja: Rookstayer
Gildia: Jesteś taki...
Świat: Mądry...
Poziom: hyh
Skille: Serio
Poziom mag.: :>
|
![]() Nice poradnik..
Chlip.. ![]() PS. Rotworma oczywiscie nie pokonałem ![]()
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nastąpił "mały udpate". Dodałem wymagania co wypadałoby mieć oraz sposób huncenia na rotach. Have fun.
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Nienapisze bo pedofili jest za duzo ;p
Imię: Tajne
Profesja: Sorcerer
Poziom mag.: 46
|
![]() Niepodoba mi sie nr.4C poniewaz napisales ze to miejsce dla wyzszych lvli co wedlug mnie jest glupie poniewaz ja tam zawsze biegne na 2lvlu i w kilka chwil dobijam do 8lvla... wystarczy chowac sie po zakamarkach zeby atakowaly max 2potwory na raz i niema tam nic niebezpiecznego. Wszystko inne bardzo mi sie podoba
![]()
sory za bledy ![]() ps. mam slownik(niezamiezam go czytac ![]() Ostatnio edytowany przez Marcin wymiatacz - 12-11-2005 o 22:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2005
Lokacja: Zychlin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xybery
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 101
Skille: 92/91
Poziom mag.: 7
|
![]() W Expowanie na mino hell wcale nie trzeba isc z kolega wystarczy box lub krzeslo , podciagamy minoska w pojedyncze przejscie blokujemy go od tylu i przodu(latwiej trafiamy strzala) i spokojnie nawalamy go z arrows czekaj na jego smierc .
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 01 2006
Lokacja: Nisko
Stan: Aktywny gracz
Imię: Royal Koniu
Profesja: Paladin
Gildia: narazie żadna xP
Świat: Calmera
Poziom: 47
Skille: 82/55
Poziom mag.: 17
![]() |
![]() braaawo
![]() odwaliłes kawał dobrej roboty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 02 2006
Lokacja: .............
Profesja: Elite Knight
Gildia: swojgo nie masz?
Poziom: 51
![]() |
![]() Wielkie gratz ja rooka już nie pamiętam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 02 2006
Lokacja: Włocławek
Imię: Knight Pana
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 16+
Skille: trenuje
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Ladny poradnik ;]
Chyba teraz zaczne grac moim przyszlym rookstayerem bo juz wiem gdzie ![]() Pzdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
|
![]() Super poradnik. Ale mam swój taki mały "Tour de'Exp" i chciałbym go pokazać na łamach tego poradnika. Czy udzielisz mi na to praw Nololob?
![]() ![]() ![]()
![]() Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę. ----(\_/) <=(x.x)=|-o - Stop zającom w podpisach! --- (> <) Ostatnio edytowany przez Dark Alphadron - 17-02-2006 o 18:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Nowy temat to bym sie nie zgodził. A posta tutaj...też nie. Sorka.
![]() |
![]() |
#20 |
Prezes Supportu
Data dołączenia: 14 09 2005
|
![]() Bardzo ładny poradnik, dodane zdjęcia i wszystko ładnie opisane, choć może niezbyt dokładnie i precyzyjnie, ale to nie sprawia, że poradnik traci na wartości... Moim zdanie na pewno przyda się nowym Rookstayerom mimo, że tego rodzaju poradniki już były... Dobra robota
![]() |
![]() |
![]() |