|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 11 2007
|
![]() Witam
mam problem bowiem modem mi sie czasem samem wylacza (restartuje) dokladnie tak jakby ktos z tylu wyjad kabelek i wsadzil go spowrotem... wiekszasc 'dedow' jest wlasnie tym spowodowana nie jakims lagiem czy freezem lecz tym ze modem sie wylacza i musze czekac az sie wlaczy... potem moge zobaczyc sie w temple... o model modemu niechodzi, zmienialem juz 2 razy lecz wciaz mam ten sam problem ps:sprawdzalem kabelek z tylu jest podlaczony prawidlowo ps2: modem sie nieprzegrzewa (jest dostosowany do dzialania 24/7) modem ktory mialem wczesniej przegrzewal sie [zgubilem stojaczek, zle stal i sie przegrzewal] oraz niemogl dzialac 24/7... byl strasznie goracy myslalem ze to przez to ale nie... TAK WIEC! prosze o jakas rade co mam zrobic aby modem mi sie nierozlaczal (jakies ustawienia internetowe) niemam pojecia ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2008
Profesja: Elder Druid
Świat: Premia
|
![]() Zgaduje ze masz neostrade i modem pod usb zewnetrzny. Nie wiem czy wiesz, ale neostrada musi sie rozlaczyc z netem raz na 24 godziny, ale jesli rozlacza ci sie czesciej, to znaczy ze masz cos nei tak z linia. Zadzwon do telekomunikacji i opierdol ich ze masz takie cos. A z jakiego jestes wojewodztwa? bo ja z wielkopolski i ostatnio tez mi sie tak dzieje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
|
![]() Niee niemam neo ;p
moj ISP to UKOnline mieszkam w Angli... a i modem ZyXEL |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale pewnie taka sama zasada dzialania. Przez linie telefoniczna. Rozlacza ci sie czesciej niz raz na dobe? moze ciagle o tej samej godzinie? moze operator tak ma? sprawdz czy przypadkiem nie o tej samej godzinie ci sie ciagle rozlacza
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
|
![]() W czyms masz racje...
gdy rozlacza mi internet i wchodze w przegladarke pisze ze niema polaczenia kablem DSL oraz nizej sa przedstawione najczestsze problemy... wlasnie przez linie telefoniczna ... costam pisze o lini telefonicznej niepowiem ci co bo sie nieznam :/ co do tego czy o tej samej godzinie... nie wylacza mi sie 0-5 razy na dzien dzisiaj 2 razy.. ehh bylbym naprawde wdzieczny gdybys potrafil mi w jakis sposob pomoc! -pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Niestety ja ci nie pomoge, i mysle ze nikt inny tez ci nie pomoze... Bo wina lezy prawdopodobnie po stronie sieci. Ja mam neostrade, i caly czas dzialalo dobrze, ale ostatnio zaczelo sie dziac tak samo jak u ciebie. Zadzwonilem do obslugi klienta, nagadalem co sie dzieje, i po 2 dniach oddzwonii ze rzeczywiscie jakis kondensator w centrali poszedl i powodowal takie cos... i teraz jest dobrze... Wiec chyba jedynym rozwiazaniem to zadzwonic do obslugi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
|
![]() W takim razie jutro bede dzwonil do dostawcy ;p
dzieki mimo wszystko, fajnie ze jeszcze ktos normalny na forum zostal temat chyba do zamkniecia/usuniecia pozdro ![]() ![]() |
![]() |
![]() |