Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-11-2004, 18:36   #1
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny Akcja Gżegżółka

Mam tutaj propozycję.
Widzę że zaczyna się upominanie o pisownie modów i userów - wiec proponuję wprowadzić cos co nazwane jest na moim forum akcją gżegżółka - otóż co tydzień modowie będą wybierać spośród userów 10 osób które sa kandydatami, a userzy przez 1 dzień głosują na max. 3 osoby które sobie zasłuzyły na ten tytuł.
Te osoby dostają specjalny podpis (wymyślony przez modów), a jeżeli taka osoba przegra po raz 2 ( lub 3 - zależy jak wybiorą modki0 - dostaje upomnienie do czasu gdy liczba błędów u tej osoby zaniknie/ radykalnie się zmieni.
Co wy na to?
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-11-2004, 18:43   #2
hoomik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2003

Domyślny

co my na to? Nic, bo większość z tych 11-latków uważa się za "dyzlegdygooff" czy innych dysmózgów, i zadne rangi na to nie pomoga ;/

<edit by aktus>
ja dodam cos od siebie
http://jakzemnarozmawiac.prv.pl/
punkt 5

Ostatnio edytowany przez aktus - 02-11-2004 o 23:09.
hoomik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-11-2004, 18:49   #3
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Masz racje, bo przecież łatwiej jest powiedzieć "jestem dyslektykem", niz pomyśleć nad postem...........-.-, a jak ktoś jest naprawde dyslektykiem, to niech przepuści tekst przez filtry(Word?) i ma problem z głowy........
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One
Shinjix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-11-2004, 10:45   #4
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Problem Ludzie!!!!

Co wy się tak uparliście na tą ortografię?? Te forum to szkoła, gazeta?? Ważne, że rozumiem co koleś pisze?? A jak już ktoś się przy****** to może usuńmy słowa takie jak" yo, siema, lol, noob.... przecież one też nie są poprawne wg języka polskiego. Nikt nie jest doskonały... prędzej czy później dane osoby nauczą się pisać po polskiemu.

Dla mnie pomysł jest do DÓPY

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-11-2004, 12:24   #5
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

Dla mnie pomysl niezly, ale na 90% nie wypali. Po 1sze-dysmozgowia. Po 2gie-ludzie ktorych sie do tego 'wykandyduje'(mowie o udawanych-dysmozgowcach) albo zaloza sobie nowe konta, albo nie bede chcialy uczestniczyc, albo powiedza ze maja dys...., albo ze maja 8 lat i literowki im sie zdarzaja, albo zaczna bluzgac, albo powiedza ze 'przeciez Dobo/Gremlin/Matkus/ktostam tez czasem popelnia bledy i nic do nich nie macie', albo najgorzej-zaloza sobie nowe konta, majac zmienne IP(neostrada) i bedzie DOOPA JAS.
stary 03-11-2004, 17:14   #6
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Domyślny

Heh.
Jak to napisał mój kumpel
Dysortografia nie zwalnia cię z poprawnego pisania.
Każdy może pisać poprawnie
Tylko wam sie nie chce, a to nie jest usprawiedliwieniem żeby nie zostać ukaranym
Dysmózgia - to też zaden problem - chłopaki zgarną takie ostrzeżenie i się nauczą.
Młody wiek - co to da? Chłopak sie nauczy. A poza tym- Rzadko kiedy 8 altek gra w tibię...
Nowe konto- modkowie którzy to wyczaja dają takiej osobie upomnienie (prawdziwe), a jeśli sie nei poprawi. Bana na każde nowe konto
Wytłumaczenie że ten it en też sie pomylili - co z tego? POtem oni wpadną. A że Dobo raz się pomyli- to trudno, Ty się na pewno wiećej razy pomyliłes lub błąd był naprawde rażący jak cię wybrali...
@ MAtek:
Wybacz, ale człwoiek uczy się rpzez całe życie i od tego nie ma ucieczki. Czy to ejst szkołą? w pewnym stopniu tak - ludzi isę tutaj uczą wielu rzeczy, grafiki w paincie, rozsądnego myślenia i opanaowania przy klepaniu psotów. a to tylko skrawek możliwych nauk tutaj.
Więc?
Wszystko da sie pokonać.
Trzeba tylko troche dobrej woli, a nie teki słomiany zapał!

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
stary 04-11-2004, 16:48   #7
Stu
Użytkownik Forum

Stu's Avatar

Data dołączenia: 27 02 2004

Domyślny

A wiesz co to są czeskie błędy? Bo Ty masz z tym problem..., też mógłbyś czytać czasem to co napisałeś.
Uważam że akcja nie ma sensu. Jak ktoś naprawde kaleczy, to sam sobie wystawia świadectwo. A każdemu sie czasem zdarza zrobić pare literówek, zwłaszcza w jakimś bulwersującym temacie jak człowiek lekko wnerwiony stuka 220/minute.

Pozdrawiam.
stary 04-11-2004, 18:34   #8
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Domyślny

1. CZeski błąd - domyslam się ze chodzi o coś w stylu lbuię (lubię) czyli przeskok jednej litery - zdarza się.
Ale największą plagą jest dosortografia.
Choć jak widze- neistety większośc lduzi nie chce sie z tym męczyć i się poddaje.
Trochę smutne i żenujace jak dla mnie

stary 04-11-2004, 20:03   #9
Adaras
Użytkownik Forum

Adaras's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2004
Lokacja: Forgotten Realms

Stan: Tutor
Imię: Val'ndar
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Eagles
Świat: Eternia
Adaras ma numer GG 3697067
Domyślny

Tha, eerion. Taka przykładowa osoba dostanie papierki że jest dysortografem i wcale nie ćwiczy. A dysortografia jest właśnie od braku ćwiczeń...
Nec tamen illa tacet
Et digitis tria tura tribus
Sub limine ponit.
Qua brevis occultum
Mus sibi fecit iter.

Arcanum Mortis.
Adaras jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-11-2004, 18:01   #10
roland
Użytkownik Forum

roland's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P

roland ma numer GG 2839234
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion
Mam tutaj propozycję.
Widzę że zaczyna się upominanie o pisownie modów i userów - wiec proponuję wprowadzić cos co nazwane jest na moim forum akcją gżegżółka - otóż co tydzień modowie będą wybierać spośród userów 10 osób które sa kandydatami, a userzy przez 1 dzień głosują na max. 3 osoby które sobie zasłuzyły na ten tytuł.
Te osoby dostają specjalny podpis (wymyślony przez modów), a jeżeli taka osoba przegra po raz 2 ( lub 3 - zależy jak wybiorą modki0 - dostaje upomnienie do czasu gdy liczba błędów u tej osoby zaniknie/ radykalnie się zmieni.
Co wy na to?
Hłe hłe u mnie w szkole jest ktos, kto ma na nazwisko "Grzegżółka". A co do pomysłu to jest debilny.
tak w tej pierwszej..."
roland jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-11-2004, 18:16   #11
Vegefa Ziom
Użytkownik Forum

Vegefa Ziom's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: skąd? Z dużego pokoju

Vegefa Ziom ma numer GG 6128566
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez roland
Hłe hłe u mnie w szkole jest ktos, kto ma na nazwisko "Grzegżółka". A co do pomysłu to jest debilny.
Co do pomysłu to fakt, że debilny choć trochę jest, no ale cóż.

GrAtUlUjĘ PoMySłU Na NaZwĘ TeMaTu! Dzisiaj miałem dyktando z polskiego i był na nim wyraz gżegżółka, wiedziałem jako jeden z niewielu, ten tamat pomógł przynajmniej mi . Jak znowu usłyszę od kogoś, że komp tlyko ogłupuia to chyba ogłupieje ze śmiechu.
Vegefa Ziom jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-11-2004, 19:05   #12
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez roland
1. To nazwisko pisze się "Grzegrzółka", więc prosze, nie załamuj mnie
2. Pomysł nie jest taki głupi.

"Przede wszystkim należy uświadomić sobie, że miarą stopnia, w jakim ideologia zniewala ludzkie umysły, jest zbiorowa niemożność dojrzenia alternatywy." - Tony Judt

Ostatnio edytowany przez Litawor - 05-11-2004 o 19:09.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania