|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 12 2007
|
![]() Przed chwilą napisał do mnie pewien koleś z 1 lev który uważa sie za Gamemestera Faerwynn on Selena. Czy on na pewno jest gamemasterem?? Czy to tylko taka podpucha żeby shakować mi postać?? Chce on wyciągnąć ode mnie pasy żeby coś zeskanować. Pisze w języku angielskim.
Proszę o szybką odpowiedz. |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2007
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Zwykłe wyłudzenie, wg regulaminu Tibii żaden GM, CM ani nikt z CIPSoftu nie będzie Ciebie prosić o login i hasło do Twojego konta. Jak chcesz możesz go zreportować (ctrl + r) za podszywanie się pod GM (raport oczywiście w języku angielskim typu "Player <nick> pretends to be GM").
Edit: Ufocznik szybszy :< Ostatnio edytowany przez Satyros - 23-01-2008 o 18:01. |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
|
![]() Nie, on nie jest pewien. Daj temu Gmowi passy, bo mówi prawdę, następnie popatrz jak skanuje ci do czysta konto.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
|
![]() Teraz to już sam nie wiem.
Ale Gamemaster z niskim lev. |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2007
Wpisy bloga: 4
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Aevolana Zamizuelin
Profesja: Druid
Gildia: --
Świat: Vinera
Poziom: 27
Skille: --/20
Poziom mag.: 24
![]() |
![]() podpucha
po 1) kazdy gm jest na min 2 lvlu po 2)Musi miec przed nickiem GM czyli np jak sie bedzie nazywal Aevolana to GM Aevolana po 3)Nie moze prosic o twoje passy, jest to zawsze przez cipsoft powtarzane
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() Po pierwsze GM ma zawsze nick rozpoczynający się na: "GM"
Po drugie GM ma zwykle 2lvl Po trzecie jeżeli chcesz przetrwać w tej grze nie wież nikomu! A co do tego pana up n-c... Edit: Aevolana czytasz w ludzkich myślach jak to możliwe, że napisałeś dokładnie to co ja chciałem tyle, że szybciej? Ostatnio edytowany przez Ghard Lage - 23-01-2008 o 18:10. |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
*topic -Gm ma charakterystyczny wyglad i peleryne -Jego nick zawsze zaczyna sie od GM -Zawsze ma 2 level -Nigdy nie wyludza od graczy itemow ani passow W opisanej przez Ciebie sytuacji, to po prostu osoba, ktora chciala ci shackowac konto. Prawdziwy GM ani CM nigdy by Cie nie poprosili o passy ani itemy. |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 05 2004
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2008
Lokacja: Częstochowa
Imię: Mike'Royal
Profesja: Knight
Świat: Nerana
|
![]() 1.GM od tego zaczyna się nick Gm'a
2.Ma charakterystyczny wygląd jak Hero tylko niebieska pelerynka. 3.Jeśli chce z tobą rozmawiać pojawi sie obok Ciebie. 4.Ma 2 level. 5.Nigdy nie będzie chciał od Ciebie passów. Tak jak każdy z cipsoftu. 6.Wcisnij ctrl+r i wpisz imię tego player i pretends to be GM tak jak ktos napisał wyżej. |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Do wszytkich którzy twierdzą że GM powinien mieć 2 lvl >,< Owszem, lvl GMa to minimalnie 2 lvl, ale GMowie na wyższych też się zdażają.
Skoro umiesz angielski (napisałeś że koleś po angielsku gada) to raczej zaakacepotwałeś Tibia Rules w których to pisze że GM takich rzeczy robić nie może. Więc gdzie widzisz problem? Reszta tak jak ludzie up. |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() A teraz pomyśl logicznie. Jeżeli jakimś cudem GMowi albo innemu przedstawicielowi cipsoftu zachciałoby się "coś od ciebie zeskanować", to czy musiałby cię pytać o hasła? Przecież mają do nich dostęp przez bazę danych.
http://www.tibia.com/gameguides/?subtopic=securityhints Zwróć uwagę na pierwszy punkt. Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@top Żal mi was wszystkich. Jakbyscie nie zauwazyli napisalem juz, ze to jest podpucha, nastepna osoba to potwierdzila i wystarczy, a teraz widze, tu z 10 nowych postow, z czego wiekszosc jest taka sama :S |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Buuuuu
|
![]() 1. GM jesli z kims bedzie rozmawial sluzbowo zrobi to jedna z 3 metod:
- Przez kanal report - Teleportuje sie do was - Bedzie mowil na czerwono!!! 2. GM/CM beda mieli odpowiednie literki przed nickiem (zwykly gracz nie moze ustawic imienia zawierajacego te litery). 3. Jesli nawet wszystko powyzsze sie zgadza i GM napisze do was proszac was o wasze haslo to kazcie mu spadac na drzewo - GM nie ma prawa pytac was o wasze haslo!!!