|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
|
![]() Niedawno otrzymalem takiego e-maila:
Polish admin tibia.com" <[email protected]> Do: LukaMM@...... Temat: Cipsoft Data: 31 października 2004 08:40 Szanowny Użytkoniku, Z przkrościa informujemy, że mieliśmy włamanie na serwery Cipsoft'u. Skardzione zostały hasła użytkowników, w tym pewnie i twoje. Aby zabezpieczyć sie na przyszłość zmieniliśmy system kodowania haseł na SSL 3.0 z 512 bitowym kluczem, bo jest on nie do zlamania. Aby aktywować ten system, wystarczy że wyślesz e-mail zwrotny o takiej treśći 'acc: twoj_numer_account, stare_hasło: twoje_haslo, nowe_hasło: tu_wpisz_jakie_chcesz_miec_haslo, SSL: active'. Twoje hasło zostaniezmienione w ciągu 24 h od otrzymania wiadomości zwrotnej. Oczywiscie nie musisz aktyować nowego systemu, ale wtedy Cipsoft nie odpowiada za ewentualne szkody. Przepraszam za kłopot i obiecuję, że taka sytuacja już się nie potórzy. Myślisz pewnie dlaczego piszę po polsku ? Dla tego ze tibia.com ma administratora w każdego kraju. Np. ja zajmuje się sprawami polaków. List został wysłany z mojego prywatnego adresu e-mail. pozdarwiam Maciej Gilewski, Polski administrator tibia.com Cipsoft Co o tym myslicie??? Tez mieliscie takie przypadki??? Ja oczywiscie zadnego hasla nie wyslalem, za to wyslalem cos innego ale cytowac nie bede, bo mnie z forum wyrzuca ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 09 2004
Lokacja: Xantera/venore
|
![]() dobze ze nie wyslales bo nie ma gm z polski
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Coraz to głupsze sposoby na schakowanie . Jak by to był list od cipsoftu to był by wysłany z oficjalnego maila i z oficjalnego adresu i oczywiście po angielsku. Ten gość jest poprostu żałosny.
![]() |
#4 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Gildia: Death Assassins
|
![]() Odpisz mu!
Witam! Dziękuję, że Pan mi to napisał ! Mój numer to: 0 700 000 007 A hasło to : niemamhasla2334 Nie moe wchodzić w tibie normalnie, tylko przez telefon stacjonarny... jak chcesz to zadzwoń i zobaczysz, wlgouje się na komputerze. Jak jest taki głupi to się nie skapnie ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2003
|
![]() rotfl, koles jeszcze z bledami napisal.
Chyba napisze mu maila..."Witaj polski adminie tibia.com tutaj admin wszystkich adminow tibia.com. Zapewne sie zastanawiasz dlaczego pisze po polsku? Otoz kupilem sobie nowe skarpetki z wbudowanym tlumaczem...."
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 10 2004
Lokacja: Za Bugiem...
![]() ![]() |
![]() n00by sa wszedzie...
@up. hehe dawno sie tak nie obsmialem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() "Szanowny adminie, bardzo dziekuje Panu za troske o moje konto.Prosze informowac mnie na bierzaco o kolejnych poprawkach.
Oto moj acc number : 12345, haslo : h.ujciwd.upe.nygusie. SSL : active. Dziekuje raz jeszcze za troske. Z powazaniem Nekro" Moze byc? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2004
Lokacja: Tu Tam Wszedzie i Nigdzie
Stan: Niegrający
Imię: Piro The Mocny
Profesja: Knight
Świat: Rubera
Poziom: 20
Skille: 47/45
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Re sesaj@
good good dobre dobre ![]() Topic@ ja napisałem takie cuś "Oh dziekuje szanowny polski adminie,bede wdzieczny jesli zrobisz coś takiego: acc: zrób se sam, stare_hasło: załóż se konto nowe_hasło: i graj normalnie w tibie panie Hacku-niedorobiony Gacku ![]() SSL: active z góry dziekuje i pozdrawiam wszystkich adminów na tibia.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() To ja mu też napisze, będzie tak:
Acc:tysiącpięćsetdwadziewięćset Stare_hasło:achu.jciwzęby Nowe_hasło:achu.jcidotego SSL:Active Swoją drogą ile nad tym pracował'-.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: skąd? Z dużego pokoju
![]() |
![]() Grzeczni strasznie dla niego jesteści/bylibyście jak juz by do mnie taki noob napisał to za siebie nie ręczę, a napisałbym coś w tym stylu:
"Szanowny adminie wielkie dzięki, że troszczysz się o moje konto ale ch.uj ci w du.pe, mimo tego, że jesteś po*****ym kon.usem to na dodatek pie*****sz ludziom do głów głupoty, mimo tego, że jesteś taki po****ny to i tak z całego serca życzę ci byś ukończył wkońcu tą nieszczęsną zerówkę Z poważaniem Bonifacy Klepotka Twoja na zawsze oddana fundacja "Podaruj n00bom słońce" -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2004
Lokacja: Takie miasto na B...
|
![]() Kolejny noob, który ostatnie pieniądze wydał na internet i nie stać go na profesjonalne programy do hackowania.
Spróbujcie mu odpisać po angielsku ( i słabo że zrozumie ![]() A swoją drogą pewnie znajdzie się n00b (bez urazy...), który się na to nabierze i poda swoje numerki i hasła dla naszego dobroczynnego i troskliwego, nieznanego polskiego admina tibii.com, który chce zabiezpieczyć itemki zhackowanego przesyłając je na swoje konto do swego bezpiecznego depo na świecie non-pvp (bezpieczeństwo, przecież nie może być zabity ![]() ![]()