Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 29-12-2007, 01:28   #1
mezowski86
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 08 2007

Domyślny Moje propozycje na nowy update

1. Ogólnie.
- nowe questy;
- potwory;
- itemy;
- zwiększenie expowisk (znaczne) itd. itp;p.

2. Kontynuacja balansacji.

a) ważne
- wyrównanie szybkości expa wszystkich profesji;
- zrównana opłacalnośc każdej profesji podczas expu;
- zrównanie mocy postaci w pvp

d) dodatkowe
- odebranie magicznym najmocniejszych summonów które dają im znaczną przewagę w low lv pvp;
- ice rapier łamie się po 15 hitach lub całkowite usunięcie ice rapierów, bo teraz to jest super crap;
- usprawnienie skillowania wszystkich profesji (pal: bardzo tanie kamienie do kupienia w sklepie, knight bronie z atakiem 1, magiczni mają już usprawnione na maxa);
- użytecznośc souli dla knighta
- poprawienia zaczarowanych kamieni (możliwośc zaczarowania każdej broni ręcznej oraz zwiększenie opłacalności)
- assasin stary są za mocne w stosunku do kosztów
- utari gran hur zlikwidowane albo dla wszystkich profesji (czar ten daje przewagę postacią magicznym w pvp)
-

3. Zabezpieczenia:

a) przed hackiem
- możliwośc ustawienia w opcjach logowania tylko z jednego ip;
- zabezpieczenie przed rookowaniem;
- zabezpieczenie przed wysłaniem wielu itemów w krótkim czasie;
- *dodatkowo płatne dla lubiących extremalne bezpieczeństwo - drugie hasło logowania automatycznie generowane i wysyłane smsem;

b) przed złodziejami
- nie możliwośc wrzucania wielu itemów na depozyt przy którym stoji inna postac;
- dodatkowe potwierdzenie przed zakończeniem trade i podane nazwy itemów (zabezpieczenie np. przed platinum trick);
- banowanie złodziei w przypadku udowodnienia im kradzieży;

c) WAŻNE: Zabezpieczenie przez kickiem (każdemu może paśc net lub nawalic bezpiecznik)
- po 10sec od braku połączenia postac zostaje wylogowana (nie dotyczy walki pvp, nie dotyczy w przypadku braku lub małej ilości mana lub health potionów).

4. Innowacje:

a) likwidacja błędów (bug-ów) - takich jak tp itd. (clipsoft o tym wie i nic z tym nie robi);

b) blokada botów, mc (tu może byc ciężko), przeźroczystych drzewek, light hacka - wszystkie profesjonalne gry posiadają takie zabezpieczenia które się sprawdzają i mają dużą skutecznośc (tibia nie posiada, żadnych zabezpieczen - a przecież płacimy ciężkie pieniądze za pacc;p);

c) poprawa połączenia - obecnie przy pingu 200ms gra w tibie jest mocno ograniczona (tibia jako prosta gra powinna umożliwiac grę przy znacznie wyższym pingu)

d) exp za questy (w każdej innej grze to jest i się sprawdza);

e) usprawienie opcji trade (możliwośc umieszczenie ogłoszenia sprzedaży/kupna na stronie tibii które będzie widoczne mimo bycia offline)

f) polepszenie grafiki, wprowadzenie dzwięków (opcjonalnie)

POZYTYWNE KOMENTARZE MILE WIDZIANE, BLUZGI ZAKAZANE

pzd all
love comes again;p

Ostatnio edytowany przez mezowski86 - 29-12-2007 o 01:32.
mezowski86 jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-12-2007, 02:17   #2
Raks Ninja
Użytkownik Forum

Raks Ninja's Avatar

Data dołączenia: 05 04 2005
Lokacja: Szczecin

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 190
Domyślny

Jezeli chodzi o wyrownanie profesji to wydaje mi sie ze najlepsze na to by bylo poprostu przywrocenie starego systemu leczenia. I jezeli chodzi o mnie to mam nadzieje ze Tibia nigdy nie bedzie miala dzwieku : P

Flimon says:
a ja Raksa
Olka says:
a co to za zespol?
Raks Ninja jest offline  
stary 29-12-2007, 03:24   #3
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Takie coś może każdy napisać. Czytając temat myślałem, że opiszesz jakieś konkretne sposoby na balansację itd, a nie "wprowadzić balansację".
Kilka przykładów co mi utkwiły w pamięci:
- moim zdaniem utani gran hur powinno zostać
- stare leczene, będe tęsknił, ale nie licze ze powróci
- nie powinno być żadnych zabezpieczeń przed złodziejami, zazwyczaj wykorzystują oni głupotę ofiar i w wielu grach jest nawet taka profesja.
- exp za questy chyba by się tu nie sprawdził
+ walka z botami jak najbardziej, ale boter = pacc, więc też tego nie zrobią xd
+ skoro gwiazdki mają taki sam atak co ice rapier kosztują kilkanaście razy mniej to coś tu nie pasuje. Powinni zmniejszyć atak gwiazdek, badź zwiększyć ich cene, żeby całkiem nie robić OTS poprzez np. wprowadzenie ice rapiera łamiącego się po kilkunastu hitach.

Tyle, nie chce mi się więcej pisać. : P
Exodus jest offline  
stary 29-12-2007, 05:13   #4
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

Ogólnie takie sobie, większość mi się, nie podoba, ale jedno wyjątkowo zwróciło moją uwagę:

Cytuj:
- po 10sec od braku połączenia postac zostaje wylogowana (nie dotyczy walki pvp, nie dotyczy w przypadku braku lub małej ilości mana lub health potionów)
A jeśli expie sobie 6tym lvlem na poison spiderach to co, jestem gorszy?
Zdecydowanie zły pomysł...
stary 29-12-2007, 06:32   #5
Kanq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 12 2007
Lokacja: Radom

Imię: Enzos
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Widze ze jestes typowym knightem lub palm wielce pokrzywdzonym po kolejnym update...

Czemu niby postac magiczna ma expic tak samo szybko jak knight ktory ma wieksze szanse na przezycie w wielu sytuacjach lecz jest ograniczony przez swoja bron...

Zwoc uwage napisales ze uzycie summonow przeciw low levelom ale zeby uzyc summonu to niejest takie proste trzeba miec udpowiedni level many wiecej i przyjdzie jakis 50 pall ek z potionami i runami no i witamy w temple....

Assasin starow nikt na odzien nieuzywa sa uzywane do wykonywania ani i innych questow badz np huntow ich atak jest odpowiedni i powinny zostac....

Po co knightowi uzycie souli.. rycerz jest postacia slaba w magi lecz sprawna fizycznie ( nierobmy z wujka cioci ze tak powiem).

Utani gran hur powinna jednak zostac... postac magiczna powinna miec jakas sznase ucieczki przed wysokopoziomowym knightem lub pallem...
Kanq jest offline  
stary 29-12-2007, 09:05   #6
Zunasan
Użytkownik Forum

Zunasan's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2006
Lokacja: Bełchatów

Domyślny

Witam,
to co Cipsoft może dodać w nowym update jest ograniczoną ilość deadów w 1 dniu(np.5) przez co po padnięciu naszą postacią 5 razy nie można się na nią zalogować aż do save. To by uchroniło nasze postacie podczas hacku przed większa utratą doświadczenia.

Ostatnio edytowany przez Zunasan - 29-12-2007 o 09:06.
Zunasan jest offline  
stary 29-12-2007, 10:04   #7
tadel
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Aldora
Poziom: 79
Skille: 77/78
Poziom mag.: 6
tadel ma numer GG 4402533
Cool

troche mnie zraziłeś tym tematem, takie coś było juz poruszane i poraz kolejny 0 konkretów, tak jak ty pomysłami bez wizualnego potwierdzenia każdy może sypać, większość z tych pomysłów, jest albo wielką niewiadomą, albo bez sensem, jakbyś opisał wszystko takim językiem jak kolega w poście nademną, mogłaby się wywiązać jakaś mądra dyskusja, ale z takimi "pomysłami" jak to nazywasz, świata nie zawojujesz, dla mnie marnie ci to wypadło...

Pozdrawiam
Tadel ;D

[url=http://www.ubar.pl/]
tadel jest offline  
stary 29-12-2007, 10:22   #8
Dawergo
Użytkownik Forum

Dawergo's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2005
Lokacja: Szczecin

Imię: Dawergo
Profesja: Druid
Gildia: Poland Team
Świat: Eonar
Poziom: 80
Domyślny

Wycofać utani gran hur i wyrównać pvp obu profesji ha-ha-ha, to prawda ze knighta teraz latwo zabic, powinni cos z tym zrobic ale nie moze byc tak ze knight wali tyle samo z np. lapy jak sorc/drut z SD
Assassin stary zdecydowanie jestem im przeciw, albo zwiekszyc cene albo zmniejszyc atak...

http://www.cda.pl/gry-online/g/f_toya2.htm

http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja1.swf
Dawergo jest offline  
stary 29-12-2007, 10:23   #9
KrEmAs KAc
Użytkownik Forum

KrEmAs KAc's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Nowe Miasto Lubawskie 53° 25' N 19° 35' E

Stan: Niegrający
Świat: ¶♪&#
Poziom: 666
Skille: ↕
Poziom mag.: §§
KrEmAs KAc ma numer GG 8372892
Domyślny

Kup PACCa a z tej swojej listy odpiszesz 25% minusów
KrEmAs KAc jest offline  
stary 29-12-2007, 11:38   #10
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Cytuj:
likwidacja błędów (bug-ów) - takich jak tp itd. (clipsoft o tym wie i nic z tym nie robi);
Pozwól, że cię uświadomie. Każdego z osobna też. TP TO NIE JEST BUG. To jest specjalnie zrobione dla tych którzy logując się mają zajete miejsce. Czyli dałes loga spod depo. W tym miejsu stoi 10 ludzi -nie możesz się zalogować na nich wiec stworzono ten system by cie przeniósł do świątyni.
Erhion jest offline  
stary 29-12-2007, 11:44   #11
Zyggy
Użytkownik Forum

Zyggy's Avatar

Data dołączenia: 18 06 2006
Lokacja: J-W

Świat: Arcania
Zyggy ma numer GG 2381817
Domyślny

Cytuj:
Dobre, zdecydowanie by pogorszyło sytuacje hakerów ;]

Cytuj:
Tak, ale tu się nie sprawdzi, bo w Tibii jest mało questów. Większość tych, które wy nazywacie questami, to zwykłe skrzynki umieszczone w niebezpiecznych miejscach...

Cytuj:
- utari gran hur zlikwidowane albo dla wszystkich profesji (czar ten daje przewagę postacią magicznym w pvp)
Dałbym go palom dodatkowo jak już, w końcu on też potrzebuje szybkości.

Po za tym, niektóre lepsze inne gorsze pomysły, nie chce mi się tak dużo pisać.
Zyggy jest offline  
stary 29-12-2007, 12:07   #12
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kanq Pokaż post
Widze ze jestes typowym knightem lub palm wielce pokrzywdzonym po kolejnym update...

Czemu niby postac magiczna ma expic tak samo szybko jak knight ktory ma wieksze szanse na przezycie w wielu sytuacjach lecz jest ograniczony przez swoja bron...
szybko - tak, opłacalnie i szybko -nie!
Cytuj:
Assasin starow nikt na odzien nieuzywa sa uzywane do wykonywania ani i innych questow badz np huntow ich atak jest odpowiedni i powinny zostac....
em? AS własnie są uzywane do regularnego expienia dla palkow 100+
atak jest zbyt duzy w porownaniu do ceny(pokaz mi ek ktory z broni/exori udezy tyle co palek z as)
stary 29-12-2007, 12:32   #13
mezowski86
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 08 2007

Domyślny

Dodatkowy pomysł na update:
- wprowadzenie statusu/opisu na vip liście: np. dostępny w depo, expie, nie pisac itd.

Według mnie bardzo przydatna opcja, bo często gdy expie odzywa się do mnie po 5-10 osób i nie chce mi się do każdego pisac, że jestem zajęty (ignora też kolegom nie dam przecież;p)

edit:
Co do ice rapierów, zrobiłem testy 10 ice rapierów - best hit w człowieka wszedł 155hp (najlepsze jest to, że ja best hit z mystic sworda mam 175hp;p). Taka ciekawostka, gdy trzymasz ice rapiera w ręce i użyjesz exori - ice rapier znika;p

Kanq: nie zgadzam się z żadnych słowem które napisałeś:
a) jestem knightem, ale nie czuje się pokrzywdzonym po update
b) profesje powinny expic z taką samą szybkością (obecnie dobremu graczu ciężko dednąc na potworze nie mając lagów)
c) co mnie obchodzi 50lv knight? ja mówie sytuacja 30lv sorc vs 30lv pal - sorc robi 2fe i z zaskoczenia ubija 30lv pala - natomiast pal nie ubije z zaskoczenia 30lv sorca - brak balansacji)
d) właśnie hlv palowie używają as to expienia Przy pk także as idą w ruch - wyjątkowo tanie w stosunku do ceny (pomyśl płacisz 20gp za hit jak się rozpadną po 5 razach - a walisz hity po 200hp+ w ludzi)
e) knight jest słaby w magii jednak powinien miec korzyśc z souli (inaczej sytuacja jest nie równa bo reszta profesji ma większe korzyści z pacca itd.). Inna sprawa, że knight mimo, iż jest słaby w magii to posiada kilka mocnych czarów, które są określane przez clipsoft jako nie czary tylko specjalne ataki. Tak samo można zrobic to z soulami.
f) "postac magiczna powinna miec jakas szanse ucieczki przed wysokopoziomowym knightem lub pallem" - a odwrotnie już nie powinno byc? To jest cholernie niesprawiedliwe. Patrz sytuacje - 4 sorców 60lv bije kine 70lv (bloczą go i ubijają na otwartym terenie); inna sytuacja: 4 knightów 70lv bije sorca 60lv (podbiegają walą melee, exori i jak sorc gra dobrze to walnie szybko magic shield, później już tylko great haste + time ring i na otwartym terenie ucieka do depo). Gdzie tu balansacja?

Ostatnio edytowany przez mezowski86 - 29-12-2007 o 12:49.
mezowski86 jest offline  
stary 29-12-2007, 12:41   #14
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mezowski86 Pokaż post
a) ważne
ogolnikami mozesz sobie sypac.

Cytuj:
- ice rapier łamie się po 15 hitach lub całkowite usunięcie ice rapierów, bo teraz to jest super crap;
crapem jest masa innych broni ktorych jak dotad nawet nie probowano usuwac.

Cytuj:
knight bronie z atakiem 1
nie masz gwarancji ze przy takim ataku podczas treningu uzyskasz cos wiecej niz sparki.

Cytuj:
client side ? jesli tak to jak zabezpieczysz sie przed zdalnym hackiem kogos z, dajmy na to, Urugwaju, skoro tylko twoj klient bedzie bezpieczny ?

Cytuj:
- zabezpieczenie przed rookowaniem;
znaczy przed spadaniem na rooka w okolicach 5 czy tam 4 levelu ? Powiedz mi po co grac sorcem gdy w pewnym momencie na skutek utraty doswiadczenia masz cos kolo 5 many ?

Cytuj:
- zabezpieczenie przed wysłaniem wielu itemów w krótkim czasie;
bedziesz dzielil duze lootbagi na malutkie paczuszki zeby kurier nie byl przeciazony?

Cytuj:
- *dodatkowo płatne dla lubiących extremalne bezpieczeństwo - drugie hasło logowania automatycznie generowane i wysyłane smsem;
imho spora komplikacja dolaczenia uslugi smsowej.

Cytuj:
- dodatkowe potwierdzenie przed zakończeniem trade i podane nazwy itemów (zabezpieczenie np. przed platinum trick);
interesujace ale ze wzgledu na strukture okna gry imho niewykonalne.

Cytuj:
zlodziejstwo jest elementem RPG i nalezy do tych elementow samej Tibii, o ktore dbanie jest w interesie gracza a nie administracji gry.

Cytuj:
- po 10sec od braku połączenia postac zostaje wylogowana (nie dotyczy walki pvp, nie dotyczy w przypadku braku lub małej ilości mana lub health potionów).
jak odroznisz walke pvp od pve ?

Cytuj:
a) likwidacja błędów (bug-ów) - takich jak tp itd. (clipsoft o tym wie i nic z tym nie robi);
TP jest naturalnym sposobem uniemozliwienia graczom trwalego zablokowania innego gracza, w domysle korzystanie z tego jest przywilejem, karalne jest naduzywanie.

Cytuj:
b) blokada botów, mc (tu może byc ciężko), przeźroczystych drzewek, light hacka - wszystkie profesjonalne gry posiadają takie zabezpieczenia które się sprawdzają i mają dużą skutecznośc (tibia nie posiada, żadnych zabezpieczen - a przecież płacimy ciężkie pieniądze za pacc;p);
Konstrukcja gry jest za malo zaawansowana. Poprzez jedna mala modyfikacje odpowiedniego pliku mozemy np sprawic zeby bagi wygladaly jak orki warriory przez co beda widoczne pod drzewami i w obecnej sytuacji nikt nie moze nam tego uniemozliwic.

Cytuj:
c) poprawa połączenia - obecnie przy pingu 200ms gra w tibie jest mocno ograniczona (tibia jako prosta gra powinna umożliwiac grę przy znacznie wyższym pingu)
z mojej strony moge powiedziec, ze jesli oczekujesz mozliwosci plynnej gry przy pingu dajmy na to 400 w mmorpg to sobie dlugo poczekasz ;p

Cytuj:
najpierw trzeba wprowadzic sensowna ilosc questow, zrobienie np crusadera gdy ktos oczysci ci droge nie powinno byc w zadnym wypadku punktowane doswiadczeniem.

Cytuj:
e) usprawienie opcji trade (możliwośc umieszczenie ogłoszenia sprzedaży/kupna na stronie tibii które będzie widoczne mimo bycia offline)
dawniej byl trade board, nie wiem jak teraz.
stary 29-12-2007, 12:47   #15
Mat_Dlugi
Użytkownik Forum

Mat_Dlugi's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2007
Lokacja: B-B City

Profesja: Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 89
Poziom mag.: 19
Mat_Dlugi ma numer GG 1301414
Domyślny

Mogli by zrobić coś takiego, że na mapie widać by było każdego gracza z którym ma się party.
Mat_Dlugi jest offline  
stary 29-12-2007, 12:51   #16
krzysheak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 2

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Guildless
Świat: Xerena
Poziom: 140
Skille: 96/70
Poziom mag.: 21
Domyślny

Wg. mnie Tibia powinna miec:
-nowa grafike (tzn taka jak teraz)
-stary system pvp
-stare bronie
-stary balans profesji sprzed 7.6
krzysheak jest offline  
stary 29-12-2007, 13:10   #17
tomcio3396
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 04 2005
Lokacja: Dzierzgoń

Imię: Tomuszom
Profesja: Elder Druid
Świat: Xantera
Poziom: 83
Poziom mag.: 66
tomcio3396 ma numer GG 6261441 Send a message via Skype™ to tomcio3396
Domyślny

Cytuj:
i tu Cie musze zaniepokoić powieważ tzn 'tp bug' jest zrobiony specjalnie.. tylko jego wykorzystywanie jest zakazane, poniwaz gdyby go nie bylo moglbys sie teleportowac przez 1, 2 lub kilka scian (czyt. np. wejsc do skarbca w kazo) takze ten pkt mozesz usunąć ze swojego sposobu na polepszanie gry...
tomcio3396 jest offline  
stary 29-12-2007, 13:30   #18
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zyggy Pokaż post
Dobre, zdecydowanie by pogorszyło sytuacje hakerów ;]
Raczej sytuację 90% polaczków z neozdradą i zmiennym IP.

@top: prawie same pierdoły.
stary 29-12-2007, 13:46   #19
Scoop
Użytkownik Forum

Scoop's Avatar

Data dołączenia: 01 02 2007

Imię: Ket'jov
Profesja: Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 29
Poziom mag.: 30
Domyślny

Cytuj:
2. Kontynuacja balansacji.

a) ważne
Czyli dążenie do jednej profesji w Tibii? Nie rozumiem takiego toku myślenia... Chcesz żeby każdy był taki sam? Bo ja na pewno nie.

Cytuj:
d) dodatkowe
- odebranie magicznym najmocniejszych summonów które dają im znaczną przewagę w low lv pvp;
- usprawnienie skillowania wszystkich profesji (pal: bardzo tanie kamienie do kupienia w sklepie, knight bronie z atakiem 1, magiczni mają już usprawnione na maxa);
- użytecznośc souli dla knighta
- poprawienia zaczarowanych kamieni (możliwośc zaczarowania każdej broni ręcznej oraz zwiększenie opłacalności)
- assasin stary są za mocne w stosunku do kosztów
No i znowu to samo. Z magów zrobić knightów? Tak, to bardzo pomysłowe!

Cytuj:
3. Zabezpieczenia:

Po co tyle tych pierdół? Jak nie możesz sobie poradzić, to twoja sprawa! Dajesz się nabierać? To się naucz grać!

Cytuj:
c) WAŻNE: Zabezpieczenie przez kickiem (każdemu może paśc net lub nawalic bezpiecznik)
Imo niewykonalne..

Cytuj:
4. Innowacje:

A co ma zrobić? Bo wg mnie to lepsze rozwiązanie niż wcześniej (teleportowało poprostu dalej, czyli mogłeś okradać otwarte doki przy odpowiednim ustawieniu. A jeśli chodzi o logowanie się w tym samym miejscu co inny gracz, czyli coś jakby obydwaj zeszli po linie, to strach byłoy położyć cos na depo!)

Cytuj:
Łatwo ci powiedzieć: blokada botów. Rozśmieszasz mnie.

Cytuj:
Fajnie masz.

Cytuj:
Może być, ale wg mnie niekoniecznie. Jedyny chyba racjonalny twój pomysł.

Cytuj:
http://forum.tibia.com/forum/?subtopic=tradeboards

Cytuj:
f) polepszenie grafiki, wprowadzenie dzwięków (opcjonalnie)
Grafika jest polepszana co update, ale jakby pojawiły się dźwięki to bym się mocna zawiódł. Nie wyobrażam sobie tego.

Cytuj:
POZYTYWNE KOMENTARZE MILE WIDZIANE, BLUZGI ZAKAZANE
Co to za krytyka jeśli ma być tylko pozytywna?

I coś ode mnie: nie ma takiego słowa jak balansacja. Można używac balans, zbalansowanie itp ale nie balansacja

Ostatnio edytowany przez Scoop - 29-12-2007 o 13:49.
Scoop jest offline  
stary 29-12-2007, 13:48   #20
Dirk Pitt
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 05 2006

Domyślny

-3d to podstawa , ludzie jest 21 wiek
- sprawa botow nigdy nie zostanie rozwiazana, Bog stworzyl boty dziekujmy Bogu

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania