|
Notki |
Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2007
|
![]() 1. Ogólnie.
- nowe questy; - potwory; - itemy; - zwiększenie expowisk (znaczne) itd. itp;p. 2. Kontynuacja balansacji. a) ważne - wyrównanie szybkości expa wszystkich profesji; - zrównana opłacalnośc każdej profesji podczas expu; - zrównanie mocy postaci w pvp d) dodatkowe - odebranie magicznym najmocniejszych summonów które dają im znaczną przewagę w low lv pvp; - ice rapier łamie się po 15 hitach lub całkowite usunięcie ice rapierów, bo teraz to jest super crap; - usprawnienie skillowania wszystkich profesji (pal: bardzo tanie kamienie do kupienia w sklepie, knight bronie z atakiem 1, magiczni mają już usprawnione na maxa); - użytecznośc souli dla knighta - poprawienia zaczarowanych kamieni (możliwośc zaczarowania każdej broni ręcznej oraz zwiększenie opłacalności) - assasin stary są za mocne w stosunku do kosztów - utari gran hur zlikwidowane albo dla wszystkich profesji (czar ten daje przewagę postacią magicznym w pvp) - 3. Zabezpieczenia: a) przed hackiem - możliwośc ustawienia w opcjach logowania tylko z jednego ip; - zabezpieczenie przed rookowaniem; - zabezpieczenie przed wysłaniem wielu itemów w krótkim czasie; - *dodatkowo płatne dla lubiących extremalne bezpieczeństwo - drugie hasło logowania automatycznie generowane i wysyłane smsem; b) przed złodziejami - nie możliwośc wrzucania wielu itemów na depozyt przy którym stoji inna postac; - dodatkowe potwierdzenie przed zakończeniem trade i podane nazwy itemów (zabezpieczenie np. przed platinum trick); - banowanie złodziei w przypadku udowodnienia im kradzieży; c) WAŻNE: Zabezpieczenie przez kickiem (każdemu może paśc net lub nawalic bezpiecznik) - po 10sec od braku połączenia postac zostaje wylogowana (nie dotyczy walki pvp, nie dotyczy w przypadku braku lub małej ilości mana lub health potionów). 4. Innowacje: a) likwidacja błędów (bug-ów) - takich jak tp itd. (clipsoft o tym wie i nic z tym nie robi); b) blokada botów, mc (tu może byc ciężko), przeźroczystych drzewek, light hacka - wszystkie profesjonalne gry posiadają takie zabezpieczenia które się sprawdzają i mają dużą skutecznośc (tibia nie posiada, żadnych zabezpieczen - a przecież płacimy ciężkie pieniądze za pacc;p); c) poprawa połączenia - obecnie przy pingu 200ms gra w tibie jest mocno ograniczona (tibia jako prosta gra powinna umożliwiac grę przy znacznie wyższym pingu) d) exp za questy (w każdej innej grze to jest i się sprawdza); e) usprawienie opcji trade (możliwośc umieszczenie ogłoszenia sprzedaży/kupna na stronie tibii które będzie widoczne mimo bycia offline) f) polepszenie grafiki, wprowadzenie dzwięków (opcjonalnie) POZYTYWNE KOMENTARZE MILE WIDZIANE, BLUZGI ZAKAZANE ![]() pzd all love comes again;p Ostatnio edytowany przez mezowski86 - 29-12-2007 o 01:32. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 04 2005
Lokacja: Szczecin
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 190
|
![]() Jezeli chodzi o wyrownanie profesji to wydaje mi sie ze najlepsze na to by bylo poprostu przywrocenie starego systemu leczenia. I jezeli chodzi o mnie to mam nadzieje ze Tibia nigdy nie bedzie miala dzwieku : P
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Takie coś może każdy napisać. Czytając temat myślałem, że opiszesz jakieś konkretne sposoby na balansację itd, a nie "wprowadzić balansację".
Kilka przykładów co mi utkwiły w pamięci: - moim zdaniem utani gran hur powinno zostać - stare leczene, będe tęsknił, ale nie licze ze powróci - nie powinno być żadnych zabezpieczeń przed złodziejami, zazwyczaj wykorzystują oni głupotę ofiar i w wielu grach jest nawet taka profesja. - exp za questy chyba by się tu nie sprawdził + walka z botami jak najbardziej, ale boter = pacc, więc też tego nie zrobią xd + skoro gwiazdki mają taki sam atak co ice rapier kosztują kilkanaście razy mniej to coś tu nie pasuje. Powinni zmniejszyć atak gwiazdek, badź zwiększyć ich cene, żeby całkiem nie robić OTS poprzez np. wprowadzenie ice rapiera łamiącego się po kilkunastu hitach. Tyle, nie chce mi się więcej pisać. : P |
![]() |
![]() |
#4 | |
Kapłan Preclanski
|
![]() Ogólnie takie sobie, większość mi się, nie podoba, ale jedno wyjątkowo zwróciło moją uwagę:
Cytuj:
Zdecydowanie zły pomysł...
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2007
Lokacja: Radom
Imię: Enzos
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Widze ze jestes typowym knightem lub palm wielce pokrzywdzonym po kolejnym update...
Czemu niby postac magiczna ma expic tak samo szybko jak knight ktory ma wieksze szanse na przezycie w wielu sytuacjach lecz jest ograniczony przez swoja bron... Zwoc uwage napisales ze uzycie summonow przeciw low levelom ale zeby uzyc summonu to niejest takie proste trzeba miec udpowiedni level many wiecej i przyjdzie jakis 50 pall ek z potionami i runami no i witamy w temple.... Assasin starow nikt na odzien nieuzywa sa uzywane do wykonywania ani i innych questow badz np huntow ich atak jest odpowiedni i powinny zostac.... Po co knightowi uzycie souli.. rycerz jest postacia slaba w magi lecz sprawna fizycznie ( nierobmy z wujka cioci ze tak powiem). Utani gran hur powinna jednak zostac... postac magiczna powinna miec jakas sznase ucieczki przed wysokopoziomowym knightem lub pallem...
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2006
Lokacja: Bełchatów
|
![]() Witam,
to co Cipsoft może dodać w nowym update jest ograniczoną ilość deadów w 1 dniu(np.5) przez co po padnięciu naszą postacią 5 razy nie można się na nią zalogować aż do save. To by uchroniło nasze postacie podczas hacku przed większa utratą doświadczenia.
xdddddd Ostatnio edytowany przez Zunasan - 29-12-2007 o 09:06. |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Deren Arathor
Profesja: Knight
Świat: Aldora
Poziom: 79
Skille: 77/78
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() troche mnie zraziłeś tym tematem, takie coś było juz poruszane i poraz kolejny 0 konkretów, tak jak ty pomysłami bez wizualnego potwierdzenia każdy może sypać, większość z tych pomysłów, jest albo wielką niewiadomą, albo bez sensem, jakbyś opisał wszystko takim językiem jak kolega w poście nademną, mogłaby się wywiązać jakaś mądra dyskusja, ale z takimi "pomysłami" jak to nazywasz, świata nie zawojujesz, dla mnie marnie ci to wypadło...
Pozdrawiam Tadel ;D |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 09 2005
Lokacja: Szczecin
Imię: Dawergo
Profesja: Druid
Gildia: Poland Team
Świat: Eonar
Poziom: 80
|
![]() Wycofać utani gran hur i wyrównać pvp obu profesji ha-ha-ha, to prawda ze knighta teraz latwo zabic, powinni cos z tym zrobic ale nie moze byc tak ze knight wali tyle samo z np. lapy jak sorc/drut z SD
Assassin stary zdecydowanie jestem im przeciw, albo zwiekszyc cene albo zmniejszyc atak...
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#11 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2006
Lokacja: J-W
Imię: A,b, c... - tajemnica
Świat: Arcania
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Po za tym, niektóre lepsze inne gorsze pomysły, nie chce mi się tak dużo pisać. |
|||
![]() |
![]() |
#12 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
atak jest zbyt duzy w porownaniu do ceny(pokaz mi ek ktory z broni/exori udezy tyle co palek z as)
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2007
|
![]() Dodatkowy pomysł na update:
- wprowadzenie statusu/opisu na vip liście: np. dostępny w depo, expie, nie pisac itd. Według mnie bardzo przydatna opcja, bo często gdy expie odzywa się do mnie po 5-10 osób i nie chce mi się do każdego pisac, że jestem zajęty (ignora też kolegom nie dam przecież;p) edit: Co do ice rapierów, zrobiłem testy 10 ice rapierów - best hit w człowieka wszedł 155hp (najlepsze jest to, że ja best hit z mystic sworda mam 175hp;p). Taka ciekawostka, gdy trzymasz ice rapiera w ręce i użyjesz exori - ice rapier znika;p Kanq: nie zgadzam się z żadnych słowem które napisałeś: a) jestem knightem, ale nie czuje się pokrzywdzonym po update b) profesje powinny expic z taką samą szybkością (obecnie dobremu graczu ciężko dednąc na potworze nie mając lagów) c) co mnie obchodzi 50lv knight? ja mówie sytuacja 30lv sorc vs 30lv pal - sorc robi 2fe i z zaskoczenia ubija 30lv pala - natomiast pal nie ubije z zaskoczenia 30lv sorca - brak balansacji) d) właśnie hlv palowie używają as to expienia ![]() ![]() e) knight jest słaby w magii jednak powinien miec korzyśc z souli (inaczej sytuacja jest nie równa bo reszta profesji ma większe korzyści z pacca itd.). Inna sprawa, że knight mimo, iż jest słaby w magii to posiada kilka mocnych czarów, które są określane przez clipsoft jako nie czary tylko specjalne ataki. Tak samo można zrobic to z soulami. f) "postac magiczna powinna miec jakas szanse ucieczki przed wysokopoziomowym knightem lub pallem" - a odwrotnie już nie powinno byc? To jest cholernie niesprawiedliwe. Patrz sytuacje - 4 sorców 60lv bije kine 70lv (bloczą go i ubijają na otwartym terenie); inna sytuacja: 4 knightów 70lv bije sorca 60lv (podbiegają walą melee, exori i jak sorc gra dobrze to walnie szybko magic shield, później już tylko great haste + time ring i na otwartym terenie ucieka do depo). Gdzie tu balansacja? Ostatnio edytowany przez mezowski86 - 29-12-2007 o 12:49. |
![]() |
![]() |
#14 | ||||||||||||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
nie masz gwarancji ze przy takim ataku podczas treningu uzyskasz cos wiecej niz sparki. Cytuj:
znaczy przed spadaniem na rooka w okolicach 5 czy tam 4 levelu ? Powiedz mi po co grac sorcem gdy w pewnym momencie na skutek utraty doswiadczenia masz cos kolo 5 many ? Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
dawniej byl trade board, nie wiem jak teraz.
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2007
Lokacja: B-B City
Profesja: Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 89
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() Mogli by zrobić coś takiego, że na mapie widać by było każdego gracza z którym ma się party.
|
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 2
Imię: Mogart/Mogash
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Guildless
Świat: Xerena
Poziom: 140
Skille: 96/70
Poziom mag.: 21
|
![]() Wg. mnie Tibia powinna miec:
-nowa grafike (tzn taka jak teraz) -stary system pvp -stare bronie -stary balans profesji sprzed 7.6 |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 04 2005
Lokacja: Dzierzgoń
Imię: Tomuszom
Profesja: Elder Druid
Świat: Xantera
Poziom: 83
Poziom mag.: 66
|
![]() i tu Cie musze zaniepokoić powieważ tzn 'tp bug' jest zrobiony specjalnie.. tylko jego wykorzystywanie jest zakazane, poniwaz gdyby go nie bylo moglbys sie teleportowac przez 1, 2 lub kilka scian (czyt. np. wejsc do skarbca w kazo) takze ten pkt mozesz usunąć ze swojego sposobu na polepszanie gry...
|
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Raczej sytuację 90% polaczków z neozdradą i zmiennym IP.
@top: prawie same pierdoły.
![]() |
#19 | ||||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2007
Imię: Ket'jov
Profesja: Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 29
Poziom mag.: 30
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Co to za krytyka jeśli ma być tylko pozytywna? I coś ode mnie: nie ma takiego słowa jak balansacja. Można używac balans, zbalansowanie itp ale nie balansacja Ostatnio edytowany przez Scoop - 29-12-2007 o 13:49. |
||||||||||
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2006
|
![]() -3d to podstawa , ludzie jest 21 wiek
- sprawa botow nigdy nie zostanie rozwiazana, Bog stworzyl boty ![]() ![]()