Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-04-2004, 15:51   #1
Tibiz
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 02 2004

Domyślny Dobre miejsca do treningu

Chce, żeby w tym temacie były umieszczane dobre "miejscówki" do treningu dla knighta(by byly raty albo spidery)i palla.Thx góry.
Tibiz jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-04-2004, 16:14   #2
Ra'Virr
Użytkownik Forum

Ra'Virr's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: Oblivion

Stan: Początkujący
Imię: Aluve
Profesja: Knight
Świat: Chimera
Poziom: 12
Skille: 41/40
Poziom mag.: 2
Ra'Virr ma numer GG 1093071
Domyślny

Podaj level, skile i koło jakiego miasta najczęściaj przebywarz!
Ra'Virr jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2004, 16:19   #3
Tibiz
Użytkownik forum

Domyślny

Lv 21, skile 64/63, a bywam wszędzie głownie ab ale dla dobrego miejsca moge isc nawet do thais
stary 09-04-2004, 16:26   #4
Ra'Virr
Użytkownik Forum

Ra'Virr's Avatar

Domyślny

Level 21, a ty sie pytasz gdzie są raty i spidery?! Przecież jest wiele lepszych potworów, które możesz z łatwością pokonać! Takie na przykład dwarfy, orki czy cyce.
stary 09-04-2004, 16:28   #5
Tibiz
Użytkownik forum

Domyślny

Ale chodzi mi o trening, nie chce znowu na minosach siedziec. Chce tylko poznać jakies miłe miejsce by z kolesiami potrenic
stary 09-04-2004, 16:33   #6
Ra'Virr
Użytkownik Forum

Ra'Virr's Avatar

Domyślny

Trzeba było tak odrazu! Praktycznie niedaleko każdego miasta jest "jakies miłe miejsce by z kolesiami potrenic" wystarczy dobrze poszukać. Nie podam Ci dobrych przykładów bo sam kręce się tylko koło Thais.
stary 09-04-2004, 18:21   #7
Rincewind
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 01 2004
Lokacja: Lublin

Domyślny

bardzo dobrze trenuje sie w amazon camp kolo venore
Rincewind jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2004, 15:44   #8
kotomaniak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p

Domyślny

Dobrym miejscem jest bar u Maryzy w kazo ale tylko jak trenujesz z człowiekiem/summonem. Można sobie tam zlurować rata, jest dużo miejsca, blisko do depo, blisko do NPC sprzedającego food (Maryza). Dobrymi miejscówkami są też wybrzeża Edron (nie te od strony cyclopolis ). Jest tam dużo miejsca, nieźle ryby biorą oraz można sobie zlurować wolfy i beary.
stary 18-04-2004, 16:11   #9
Michal-Michal
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 04 2004

Michal-Michal ma numer GG 205789
Domyślny

Dobre miejsce to tez dwarfy
Michal-Michal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2004, 16:16   #10
Monoskar
Użytkownik Forum

Monoskar's Avatar

Data dołączenia: 25 03 2004
Lokacja: Hiberna

Monoskar ma numer GG 3253757
Domyślny

Skoro już piszecie o treningu: gram już trochę w Tibię i ciągle nie wiem jednej rzeczy. Otóż jak wyrównać skille ? moje to 39/34 ale wolałbym 39/39. Jak to zrobić najprościej powiedzmy na Dwarfach w kopalniach? Czy ma tu znaczenie tryb walki czy co, bo juz głupieję ?(
3) 14
4) knight
5) 42/39 22mlvl
7) Szaukam, żeby mniec prostekt
9) sama nie wiem czy sie na cokolwiek nadaje ...
Monoskar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-04-2004, 22:08   #11
Orlangur
Guest

Domyślny

idziesz na dwarfy zlurujesz sobie 2 i tylko siedisz zostawiasz kompa na 30 minut i bedzie luzik ;]
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-04-2004, 22:44   #12
ahaw
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 12 2003

Domyślny

a w tym czasie go kickuje i potem wbic nie moze (jesli Facc) a skili raczej nie wyrownasz chyba ze na troche bedziesz lal inna bronia. pozniej ci sie troche zrownaja ze soba
stary 22-04-2004, 15:23   #13
Master Zonta
Użytkownik forum

Master Zonta's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004

Domyślny Dobre miejsce do treningu

Jeśli grasz na sevie gdize nie mozna sie
ciac to skilluj na trolach do skilli 40/40
na dwarfach do 50/50
a potem ciagel na mino

knight->master zonta->15lvl+->skille 46/46+->secura

Bye Bye all
Master Zonta jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-04-2004, 21:22   #14
Survi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 11 2003
Lokacja: Gdańsk

Survi ma numer GG 2262726
Domyślny

Polecam Northport (takie miasteczko na polnocny wschod od Carlin). Blisko spidery i wolfy no i przede wszystkim duzo wody do lowienia rybek. Naprawde polecam.
Survi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2004, 06:05   #15
Tretogorczyk
Użytkownik Forum

Tretogorczyk's Avatar

Data dołączenia: 16 03 2004

Domyślny

Jak zrownac skille ?
Z tego co mi wiadomo - trenuj tak :
Ty vs. 2 stworki na tarcze
Ty vs. rat i gracz

Tren z graczem
Ab :
Sun Tower - luruj raty z 'kanalu' kolo poczty, fakt ze to trwa ale suntower jest w sumie bezpieczne, w dodatku sama wieza do pz... mimo ze podczas trenu sie nie przyda.
Na zachod od Castle of the Winds - snake'i :> trzeba miec machete i przejsc nad domkiem, nie pamietam adresu ale poszukaj chociazby na mapach, zazwyczaj zajete mimo wszystko

Carlin :
Wybrzeze miasta, na zachod od portu - fakt ze samo carlin nie jest zbyt atrakcyjne ale ze stworkami problemu nie ma (bierz spidery najlepiej, bugi trafia cie jesli bedziesz mial wooden + scythe~)
Tereny na zachod i polnoc od carlin to w sumie zawsze byla jedna wielka dzicz, poszukaj wolnego nabrzeza i trenuj z jakimis latwymi stworkami~, moze nawet new area z ghostami, tzn. silnych stworkow (chyba ) nie ma na powierzchni, only raty

Thais :
Fibula - potrenuj na wybrzezu, raty sa, woda jest - wiec jest wporzo.
Thais Castle~ - Taa..... 2 szczurki z kanalu, hamy i do zamku, ropujesz raty ustawiasz sie i trenujesz Poki co spotkalem tam jeden inny team oprocz mojego wlasnego raczej bezpiecznie.

Venore :
Venore - veno to w sumie jedne wielkie bagna, nie ma probemu ze snake'ami, dojscie do wody sie znajdzie - pomyslcie, poszukajcie - znajdziecie.
Hmm.... kolo polnocno-zachodniej bramy jest budynek, w nim zejscie na dol... schodzicie, wychodzicie drzwiami (tam bugi), idziecie na polnoc - swietne miejsce do trenu, na poludnie - snaki, raty chyba tez

Edron i Darashi nie znam.... moze dlatego ze ja facc ?
Kazzo podobnie, chociaz kaz dosc rozlegle, poszukajcie malopopularnego miejsca i trenujcie

Tren z potworami :
1. Trolle - tu trenujesz do 40/40 tak, pozniej juz naprawde ciezko nie zabijac ich za szybko.
2. Dwarfy - tu mozna naprawde dlugo trenowac... z 70/70, knifem na def i tak i tak bedziesz swietnie trenowac.
3. Mino - wiecie gdzie iron hammer's quest jest ? to wiecie gdzie jest potrojny resp mino, szybki resp, dojscie do wody i nie dojscie do guardow i archow.
4. Cyce - Mount Sternum, podziemia najlepiej.... waskie przejscia 1-2 cyce naraz i trenujemy!

Poza tym radze trenowac z ghoulem/monkiem zaprzyjaznionego maga najlepszy tren prawdopobnie.

Musisz zadawac obr. zeby skill ci rosl... o ile wiem 1blood hit na 30 sec, albo 1bloodhit/20hitow
W kazdym razie musisz zadawac obr zeby tren byl wazny! Zawsze trenuj z atakujacymi. Zawsze trenuj z najslabsza bronia i stuffem, ale tak zeby zadawac obr!
Knife + wooden shield for eg.
stary 23-04-2004, 13:24   #16
Monoskar
Użytkownik Forum

Monoskar's Avatar

Data dołączenia: 25 03 2004
Lokacja: Hiberna

Monoskar ma numer GG 3253757
Domyślny

Dzięki za obszerne wyjaśnienia Powoli zaczynam stosować powyższe techniki - pierwsze efekty juz widać -> 43/40, czyli różnica między skillami uległa zmniejszeniu )
3) 14
4) knight
5) 42/39 22mlvl
7) Szaukam, żeby mniec prostekt
9) sama nie wiem czy sie na cokolwiek nadaje ...
Monoskar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2004, 13:55   #17
Xodapi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 12 2003

Domyślny

A powiedzcie mi miejsce gdzie knight skile 72/70 może znależć dobre miejsce do treningu skili? Żeby jak najmniej ludzi tam chodziło. Najlepiej roty lub coś co nie zabiera HP, ale ma sporo zycia i jest dosyć silne, tak żebym mu dobrze HP zabierał. W chwili obecnej trenuje na rotach blisko thais (nie powiem dokładnie gdzie)
stary 25-04-2004, 15:03   #18
Tretogorczyk
Użytkownik Forum

Tretogorczyk's Avatar

Data dołączenia: 16 03 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Xodapi
A powiedzcie mi miejsce gdzie knight skile 72/70 może znależć dobre miejsce do treningu skili? Żeby jak najmniej ludzi tam chodziło. Najlepiej roty lub coś co nie zabiera HP, ale ma sporo zycia i jest dosyć silne, tak żebym mu dobrze HP zabierał. W chwili obecnej trenuje na rotach blisko thais (nie powiem dokładnie gdzie)
Z potworami jak trenujesz i tak masz full set, na 40+ c-set, c/vamp shield, crus masz na 100% to luz. W Ancient Temple nie trenuj... poza tym roty maja malo hp, slaba obrone (atak i tak beznadziejny na dobrego knighta). Polecam Cyklopy w podziemiach Mount Sternum, exp ladnie leci, kasa z ghoulami dtd quest ladnie leci, food jest, fajnie milo... , z tym ze tam sporo ludzi wiec tu jest problem. Swietnym miejscem do trenu sa mino w mino island (iron hammer's quest - wiecie gdzie to jest? gdzies mam porobione mapy dokaldnego respu mino tam, z podziemiami i sama wieza z tym ze 'gdzies'). Na poludnie od kopalnie, przechodzi sie kolo 7 kopalni na prawo jest szeroki pas, ktory rozszerza sie na zachod. Spotkasz tam dwarfy i mino, z tego co pamietam to nawet 3arche + kilka wolf-blockerow, dlatego radze isc druga, bezpieczniejsza droga . Na polnocny-zachod (lewo-gora...) od 7 kopalni na lewo jest podwojny resp bugow. Tam pod drzewkiem jest dziura. UWAGA! DO OBU WEJSC POTRZEBNA JEST LOPATA! W srodku znajdziesz piekne miejsce pelne mino & archow. Poziom nizej jest jeszcze wiecej mino i archow, ogolnie rozlozone sa respowo - czyli spoko. Dodam ze respuje sie tam food - takze 3 salmon co save. Uwazaj jesli bedziesz chcial wejsc do gory. W miejscu gdzie sa 4 mino i dziura do gory jest wejscie do ~3 guardow i ~3 archow, i ogolna Mino Tower (4 arche 4 guardy naraz na przyklad ^.-). Drugie wejscie do gory, miejsce gdzie sie trenuje z mino to miejsce kolo pojedynczego respu mino archa, tak na polnoc, potem zachod od tego niebezpiecznego, na wschod resp 4 mino (mowie zeby dokladnie okreslic lokalizacje danego miejsca!). Juz podczas trenu blokujesz przejscie, zeby atakowaly cie tylko 2 mino i zaczynasz tren - nie blokuj respu! Woda jest, klimat jest, niedaleko widok na guardy i arche za sciana - zamkniete - jest, wiec luzik .

UWAGA! KONIECZNIE LOPATA, LINA, KILKA PACZEK I HMMY ALBO GFB NA OBRONE - wlasciwie to powinno sie nosic ZAWSZE.

Trenujesz oczywiscie na def, odpowiednio biorac slabiutka bron. Jesli mino sa za slaba to coz - albo gracz, albo summon monk/ghoul, albo cyce, albo juz sam nie wiem co z tym ze z 70/70, knifem czy czym mozesz spoko trenowac.
stary 25-04-2004, 22:33   #19
Bilbo12
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 02 2004

Bilbo12 ma numer GG 3141660
Domyślny

wejście do Elvenbane dużo tam orków, elfów, orków warriorów, spearmanów, mino itp.

Hiberna
Bilbo12 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-04-2004, 11:43   #20
Nieœmiertelny
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 12 2003

Domyślny

na takim lvl z takimi skilami to ja bym expil a nie trenowal nie wiem jak ty ale jesli chcesz dalej trenowac to najlepsze sa dwarfy mam kolezanke ktora ma 82/80 kinghetm i trenuje nadal na dwarfach
Nieœmiertelny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania