|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 02 2004
|
![]() Lv 21, skile 64/63, a bywam wszędzie głownie ab ale dla dobrego miejsca moge isc nawet do thais
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: Oblivion
Stan: Początkujący
Imię: Aluve
Profesja: Knight
Świat: Chimera
Poziom: 12
Skille: 41/40
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() Level 21, a ty sie pytasz gdzie są raty i spidery?! Przecież jest wiele lepszych potworów, które możesz z łatwością pokonać! Takie na przykład dwarfy, orki czy cyce.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 02 2004
|
![]() Ale chodzi mi o trening, nie chce znowu na minosach siedziec. Chce tylko poznać jakies miłe miejsce by z kolesiami potrenic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: Oblivion
Stan: Początkujący
Imię: Aluve
Profesja: Knight
Świat: Chimera
Poziom: 12
Skille: 41/40
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() Trzeba było tak odrazu! Praktycznie niedaleko każdego miasta jest "jakies miłe miejsce by z kolesiami potrenic" wystarczy dobrze poszukać. Nie podam Ci dobrych przykładów bo sam kręce się tylko koło Thais.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2004
Lokacja: Lublin
|
![]() bardzo dobrze trenuje sie w amazon camp kolo venore
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p
|
![]() Dobrym miejscem jest bar u Maryzy w kazo ale tylko jak trenujesz z człowiekiem/summonem. Można sobie tam zlurować rata, jest dużo miejsca, blisko do depo, blisko do NPC sprzedającego food (Maryza). Dobrymi miejscówkami są też wybrzeża Edron (nie te od strony cyclopolis
![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 04 2004
![]() |
![]() Dobre miejsce to tez dwarfy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 03 2004
Lokacja: Hiberna
![]() |
![]() Skoro już piszecie o treningu: gram już trochę w Tibię i ciągle nie wiem jednej rzeczy. Otóż jak wyrównać skille ? moje to 39/34 ale wolałbym 39/39. Jak to zrobić najprościej powiedzmy na Dwarfach w kopalniach? Czy ma tu znaczenie tryb walki czy co, bo juz głupieję ?(
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() idziesz na dwarfy zlurujesz sobie 2 i tylko siedisz zostawiasz kompa na 30 minut i bedzie luzik ;]
|
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2003
|
![]() a w tym czasie go kickuje i potem wbic nie moze (jesli Facc) a skili raczej nie wyrownasz chyba ze na troche bedziesz lal inna bronia. pozniej ci sie troche zrownaja ze soba
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2004
|
![]() Jeśli grasz na sevie gdize nie mozna sie
ciac to skilluj na trolach do skilli 40/40 na dwarfach do 50/50 a potem ciagel na mino ![]() Bye Bye all ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2003
Lokacja: Gdańsk
![]() |
![]() Polecam Northport (takie miasteczko na polnocny wschod od Carlin). Blisko spidery i wolfy no i przede wszystkim duzo wody do lowienia rybek. Naprawde polecam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2004
|
![]() Jak zrownac skille ?
Z tego co mi wiadomo - trenuj tak : Ty vs. 2 stworki na tarcze Ty vs. rat i gracz Tren z graczem Ab : Sun Tower - luruj raty z 'kanalu' kolo poczty, fakt ze to trwa ale suntower jest w sumie bezpieczne, w dodatku sama wieza do pz... mimo ze podczas trenu sie nie przyda. Na zachod od Castle of the Winds - snake'i :> trzeba miec machete i przejsc nad domkiem, nie pamietam adresu ale poszukaj chociazby na mapach, zazwyczaj zajete mimo wszystko Carlin : Wybrzeze miasta, na zachod od portu - fakt ze samo carlin nie jest zbyt atrakcyjne ![]() Tereny na zachod i polnoc od carlin to w sumie zawsze byla jedna wielka dzicz, poszukaj wolnego nabrzeza i trenuj z jakimis latwymi stworkami~, moze nawet new area z ghostami, tzn. silnych stworkow (chyba ![]() Thais : Fibula - potrenuj na wybrzezu, raty sa, woda jest - wiec jest wporzo. Thais Castle~ - Taa..... 2 szczurki z kanalu, hamy i do zamku, ropujesz raty ustawiasz sie i trenujesz ![]() ![]() Venore : Venore - veno to w sumie jedne wielkie bagna, nie ma probemu ze snake'ami, dojscie do wody sie znajdzie - pomyslcie, poszukajcie - znajdziecie. Hmm.... kolo polnocno-zachodniej bramy jest budynek, w nim zejscie na dol... schodzicie, wychodzicie drzwiami (tam bugi), idziecie na polnoc - swietne miejsce do trenu, na poludnie - snaki, raty chyba tez ![]() Edron i Darashi nie znam.... moze dlatego ze ja facc ? ![]() Kazzo podobnie, chociaz kaz dosc rozlegle, poszukajcie malopopularnego miejsca i trenujcie ![]() Tren z potworami : 1. Trolle - tu trenujesz do 40/40 tak, pozniej juz naprawde ciezko nie zabijac ich za szybko. 2. Dwarfy - tu mozna naprawde dlugo trenowac... z 70/70, knifem na def i tak i tak bedziesz swietnie trenowac. 3. Mino - wiecie gdzie iron hammer's quest jest ? to wiecie gdzie jest potrojny resp mino, szybki resp, dojscie do wody i nie dojscie do guardow i archow. 4. Cyce - Mount Sternum, podziemia najlepiej.... waskie przejscia 1-2 cyce naraz i trenujemy! ![]() Poza tym radze trenowac z ghoulem/monkiem zaprzyjaznionego maga ![]() Musisz zadawac obr. zeby skill ci rosl... o ile wiem 1blood hit na 30 sec, albo 1bloodhit/20hitow W kazdym razie musisz zadawac obr zeby tren byl wazny! Zawsze trenuj z atakujacymi. Zawsze trenuj z najslabsza bronia i stuffem, ale tak zeby zadawac obr! Knife + wooden shield for eg.
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 03 2004
Lokacja: Hiberna
![]() |
![]() Dzięki za obszerne wyjaśnienia
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2003
|
![]() A powiedzcie mi miejsce gdzie knight skile 72/70 może znależć dobre miejsce do treningu skili? Żeby jak najmniej ludzi tam chodziło. Najlepiej roty lub coś co nie zabiera HP, ale ma sporo zycia i jest dosyć silne, tak żebym mu dobrze HP zabierał. W chwili obecnej trenuje na rotach blisko thais (nie powiem dokładnie gdzie)
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2004
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() ![]() UWAGA! KONIECZNIE LOPATA, LINA, KILKA PACZEK I HMMY ALBO GFB NA OBRONE - wlasciwie to powinno sie nosic ZAWSZE. Trenujesz oczywiscie na def, odpowiednio biorac slabiutka bron. Jesli mino sa za slaba to coz - albo gracz, albo summon monk/ghoul, albo cyce, albo juz sam nie wiem co ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 02 2004
![]() |
![]() wejście do Elvenbane dużo tam orków, elfów, orków warriorów, spearmanów, mino itp.
![]() _________________________________________________ Fargass 17lev 24 mlev Sorecerer Dark Mage HIBERNA
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 12 2003
|
![]() na takim lvl z takimi skilami to ja bym expil a nie trenowal nie wiem jak ty ale jesli chcesz dalej trenowac to najlepsze sa dwarfy mam kolezanke ktora ma 82/80 kinghetm i trenuje nadal na dwarfach
|
![]() |
![]() |