Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-03-2008, 22:51   #1
paluch89
Użytkownik Forum

paluch89's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2006

Stan: Na Emeryturze
Domyślny Glacier/Terra/Magma /Lighting set

Yo

Nie kumam jak dzialaja te przedmioty.

One zwiększają obrażenia danego żywióły tzn zakładając cały set będe bił mocniej z danego zywiołu o ileś % czy otrzymywane obrazenia od potworów sie zwieksza/mniejsza od danego żywiołu?

Przypuscmy, ze idac na frosty uzywajac SD zakladam lighting seta tak wiec będe mial wieksze hity z SD czy nie?
paluch89 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-03-2008, 22:55   #2
Dragon-Fly
Arbiter Elegantiarum

Dragon-Fly's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2008
Wpisy bloga: 2

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Artanaro
Profesja: Knight
Świat: Menera/Nebula
Poziom: 45
Skille: ~70
Poziom mag.: 5
Dragon-Fly ma login Tlenu dragonflyer@tlen.pl
Domyślny

Wejdź sobie na www.tibia.wikia.com i zobacz te przedmioty pojedynczo. Dla przykładu Terra Boots: zmniejszają o 5% obrażenia zadawane dla nas od żywiołu ziemi, ale zwiększają podatność na żywioł ognia o 5%. Już rozumiesz? ;]
Dragon-Fly jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-03-2008, 22:56   #3
bros
Użytkownik Forum

bros's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2007
Lokacja: Czechowice Dziedzice

Imię: Madziorek
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
Poziom: 116
Domyślny

Dzieki tym setom bedziesz mial mniejsze obrażenia od danych zywiołów. Np idziesz na DL i zakladasz magma set niwelujący w częsci obrazenia od ognia.
bros jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-03-2008, 10:13   #4
Levi
Użytkownik Forum

Levi's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2008
Wpisy bloga: 1

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
Domyślny

To nie ty będziesz zadawał większe hit Ty możesz jedynie otrzymać mniejsze lub większe hity zależnie od żywiołu i seta jakiego używasz.
Resztę powiedzieli poprzednicy.
stary 16-03-2008, 14:19   #5
paluch89
Użytkownik Forum

paluch89's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2006

Domyślny

Ok dzieks juz kumam.

Ja myślałem, że zakładając lighting seta będe mocniej bił z sd ;D
paluch89 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-03-2008, 14:44   #6
Juhhhhy
Użytkownik Forum

Juhhhhy's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2007
Lokacja: Dziupla

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Dashers
Świat: Olympa/Saphira
Poziom: 265
Skille: 115/85
Poziom mag.: 28
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez paluch89 Pokaż post
Yo

Nie kumam jak dzialaja te przedmioty.

One zwiększają obrażenia danego żywióły tzn zakładając cały set będe bił mocniej z danego zywiołu o ileś % czy otrzymywane obrazenia od potworów sie zwieksza/mniejsza od danego żywiołu?

Przypuscmy, ze idac na frosty uzywajac SD zakladam lighting seta tak wiec będe mial wieksze hity z SD czy nie?
Posiadajac caly set z danego rodzaju idac na potwory bedzie zmniejszal Ci obrazenia od jednego zywiolu jesli pojdziesz w nim na odpowiadnie potwory..Nastomiast bedzie zwiekszal obrazenia od innego zywiolu jesli pojdziesz na nieodpowiednie.
stary 19-03-2008, 20:35   #7
Brandle
Użytkownik Forum

Brandle's Avatar

Data dołączenia: 06 05 2007
Lokacja: Bytom

Profesja: Paladin
Gildia: Brak
Świat: Guardia
Poziom: 2x
Skille: 6x/4x
Poziom mag.: ~~
Brandle ma numer GG 5070884
Domyślny

Ja ci wyjasnie jak dzialaja te przedmioty: Przypuscmy ze idziesz z Terra Mantle poexpic na ancient scaraby. Ancient scarab uderza cie z envenoma (żywioł ziemi) za 100 (ty masz ściagniete Terra Mantle). Gdybys mial załozoną tą zbroje to tym samym hitem zaatakowal by cie za 92, a nie za 100. Rozumiesz??? Jednak gdybys z tym samym terra mantle wybral sie na Dragony, a drag by cie uderzyl za 100 z fire wave (masz sciagniete mantle) to ze zbroja terra mantle by cie uderzyl za 108. Jednym słowem:
Terra Mantle
It can only be wielded properly by socerers and druids of level 50 or higher.
It has 8% earth protection, but also increases damage taken from fire by 8%.
Z tibiaWiki.
Statement: "i like blow jobs" (Aug 04 2008, 17:43:49 CEST in Game Chat)
Brandle jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-03-2008, 16:40   #8
Blejdzik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 01 2008
Lokacja: Wrocław

Profesja: Elder Druid
Świat: Shivera
Poziom: 8
Skille: brak
Poziom mag.: 2
Blejdzik ma numer GG 568721
Domyślny

skoro powstał juz temat zamieszcze tu moje pytanie:

zalozmy mam 2 czesci setu terra (4% i 8% mniejsze obrazenia), i ide na scaraby to jak uderzy mnie bez tych itemkow za 100 to oberwe 88 czy to bedzie liczone jakos z tych procentow, ze np, wyjdzie 91?

Za odp. z góry dziekuje i pozdrawiam

@Down.

LoL nie pisali nic w przypadku dwóch itemków
Chodziło jak sa procenty ochorny liczone czy 8%+4%=da nam 12 % ochrone, czy bedzie to liczone inaczej przez system
Rozpisałeś się namiętnie ale bezsensu... Wystarczyło napisac "System liczy 8%+4%=12%" a nie z matmą wyjezdzasz bo ten przedmiot akurat znam doskonale.Podsumowanie nie chodzilo mi jak sie zmniejsza obrazenia o czym rozpisales sie na 3/4 wypowiedzi, tylko jak system liczy te procenty, teraz juz wiem dzieki moze 1/8 Twojej wypowiedzi bo druga 1/8 (wczesniej napisalem 3/4 pozostala 1/4=2*1/8 zebys sie nie czepial ) skupiła sie na obrazaniu mojej osoby za odpowiedz z wielka niechecia, ale dziekuje.

A i skoro zacytowales moja wypowiedz to ja dorzuce moje 3gp jak kiedys to pięknie ujął jeden z uzytkownikow tego forum, ze nie popisales sie czytaniem ze zrozumieniem. Chodzilo mi o to czy np. jak mam 8% i 4% to jest to liczone np. 8%+4%*x(badz dzielone na x) gdzie x to jest wartosc systemu.

@edit

pisze pod wplywem emocji, i moga mi sie zdazyc bledy, a czy ja pisalem, ze posiadam ten set (druida/maga)...nie, nie pisałem i po drugie czemu mi grozisz? jakos nie czuje sie zastraszony. Nie lubie sie klocic wiec jezeli czujesz sie urazony czyms w moim poscie to Cie przepraszam, ale ja tej zniewagi nie widze . 3maj sie, i zadawaj 100.000.000 dmga innymi, którzy spamuja i offtopuja.

أضواء النزول ، فهو مظلم
حسابك الغاب هو رأسك
لا يمكن للمادة قلبك
شعور اقوى بكثير من ذلك
اعتقدت عينيك هي اتسعت
على الرغم من روحك ، ومن لا يستطيع شراءه
عقلك يمكن التجول

wątpie czy korzystanie z forum to przywilej..., ost. wysypy noobów świadczą o tym, że każdy może sobie założyc XX kont, bez bana na ip...

Ostatnio edytowany przez Blejdzik - 21-03-2008 o 17:38.
Blejdzik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-03-2008, 17:05   #9
LookamZzaRogu
Użytkownik Forum

LookamZzaRogu's Avatar

Data dołączenia: 04 11 2006
Lokacja: Złotów

Imię: Sanchineq
Profesja: Paladin
Świat: Silvera
Domyślny

@Up.

Niedość, że masz problemy z załapaniem tego co w bardzo prosty sposób napisali poprzednicy, to jeszcze nie umiesz liczyć procentów... Boże!

1% ze 100 = 1... Czyli gdy potwór uderza Cię przykładowo za 100 z ognia (gdy masz zwykłe eq), to gdy masz założone itemki które chronią przed ogniem np. 4% i 6% (4+6=10) to potwór hitnie cię za 90, a nie 100.

Gdy zaś potwór normalnie hituje cię za 200 z ognia, to gdy założysz to samo eq co w przykładzie poprzednim, dostaniesz obrażenia 180, zamiast 200.

Jeśli zaś potwór hituje Ciebie za 127 to z tym eq dostaniesz obrażenia 12,7 (przesuń przecinek - szkoła podstawowa)...

Lecz gdy masz eq, które broni Ciebie przed danym żywiołem w załóżmy 13%, (a gdy masz je zdjęte, to hituje Ciebie za 238) i już tak łatwo tego nie obliczysz, to zajrzyj do książki od matmy, rusz główką i potem zadawaj takie "trudne" (czyt. głupie) pytania.... jakby tu chodziło o całki albo inne gówna to ok, ale procenty?! BTW zawsze możesz posłużyć się kalkulatorem...

"...to oberwe za 88 czy to bedzie liczone jakos z tych procentow, ze np, wyjdzie 91?"

a jak sądzisz? procent to procent i ani grama więcej, przecież jak dodasz 2+2 to nie ma sposobu zebys otrzymał 234... bez przesady!
ps: a jak sie tego nie nauczysz, to mimo tego, ze masz i całego terra seta, to ode mnie i tak dostaniesz 100.000.000 dmga ;-)

"A friend in need is a friend indeed."
"A friend in need is a friend indeed."

Mówimy
STOP okaleczaniu polszczyzny!

"Rozum jest nie w wieku, lecz w głowie."

Ostatnio edytowany przez LookamZzaRogu - 21-03-2008 o 17:10.
LookamZzaRogu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-03-2008, 17:33   #10
Carrion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: Polska

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Silvera
Poziom: 65
Poziom mag.: 57
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez LookamZzaRogu Pokaż post
@Up.
Jeśli zaś potwór hituje Ciebie za 127 to z tym eq dostaniesz obrażenia 12,7 (przesuń przecinek - szkoła podstawowa)...
To żeś się popisał...
Jeżeli set zmniejsza obrażenia o 10%, to nie znaczy, że zmniejsza je dziesięciokrotnie. No cóż, to elementarny błąd polegający na nierozróżnianiu pojęć "o ile" i "ile razy".

Radzę powtórzyć materiał z zakresu działań z procentami(szkoła podstawowa).

aha... i jeszcze to:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez LookamZzaRogu Pokaż post
Niedość, że masz problemy
Mój komentarz odnośnie tego znajduje się w Twojej sygnaturce.

Ostatnio edytowany przez Carrion - 24-03-2008 o 01:21.
Carrion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania