|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Witam was serdecznie.
Drodzy użytkownicy Tibia.pl Kiedyś pisałem tutaj , że biorę udział w programie "Mam Talent". Chodzi o śpiewanie. Otóż przeszłem precasting w Chorzowie i jestem w II etapie. Sprawa dotyczy tego , że musze im na casting dostarczyć Prawo Autorskie od kompozytora/wykonawcy żeby można było wyemitować ten podkład muzyczny w programie. Nie wiem jak to uzyskać. Więc bardzo , ale to bardzo was prosze adminów i userów oto aby mi pomogli w uzyskaniu tego Prawa. Kieruje sie do was w każdym temacie z grzecznoscią i pomocą oraz szacunkiem , więc prosze oto samo was. Bardzo prosze was o rady i pomoc w tej sprawie i żadnych obraźliwych/ironicznych wypowiedzi bo sprawa jest ostro poważna ! Teraz info o piosence/podkładzie: Tytuł: " Over the Rainbow" Kompozytor podkładu(podkład jest instrumental): Dave Koz Autor słów: Judy Garland / Arlen Harburg Więc jeszcze was prosze was o pilną pomoc , casting mam 25 czerwca(środa). Sprawa jest poważna i poważnie proszę was o pomoc. Bardzo zależy mi na programie. Nie gram w Tibię i zajmuję sie treningami. Pozdrawiam was ciepło Mystlich ![]()
![]() |
#2 |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() Wejdź na stronę http://www.zpav.pl/, tj. związek producentów audio video, któremu płaci się za odtwarzanie danego utworu. Jednorazowe wykonanie kosztuje grosze, ale najlepiej skontaktować się z nimi i przedstawić sprawę, oni od razu ustalą kwotę i udzielą wszystkich informacji.
Powodzenia w konkursie ![]()
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() @Up
A z ZAiKSem nic nie trzeba? @Topic Powodzenia, bede trzymal kciuki ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ojciec Dyrektor
Data dołączenia: 18 03 2006
Lokacja: Nowy Sącz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: interesująco
Gildia: Anima
|
![]() A może skontaktuj się z ZAIKS'em ?
http://www.zaiks.org.pl Tam znajdują się odpowiednie wnioski i formularze oraz porady. ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Krzyżak
|
![]() Kontakt z ZAiKS'em, albo menagerami kompozytorów. ; )
|
![]() |
![]() |
#6 |
Music addict
|
![]() @Grocix
Jak skontaktuje się z zpav-em, to uzyska wszelkie informacje ; )
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wszystko fajnie , super ale czas ;/////
Dzisiaj mamy : 18 czerwiec 2008r. Casting mam: 25 czerwiec 2008r. Dzisiaj zostałem poinformowany o tym wymaganiu....
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() To zadzwoń najlepiej. Bo na odpowiedź na e-maila możesz poczeeeeekać!
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Przede wszystkim bądź upierdliwy. Dzwoń, przedstaw swoją sytuację i spytaj, ile to zajmie czasu. Możesz nawet do nich jechać. Poznałeś kogoś podczas castingu? Go też spytałeś, jak załatwić te prawa? Pamiętaj, że jak tego nie załatwisz, to będzie spora porażka.
Powodzenia. |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale przecież to nie Ty puścisz tą piosenke wtedy, tylko organizatorzy, więc nie rozumiem. Oni robiąc taki program powinni mieć podpisaną zgodę na wyemitowanie iluś tam utworów. Czy coś..
|
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jutro moja mama dzwoni do ZAiKS-u i przedstawia całą sprawę. Najgorzej będzie jak trzeba będzie zapadać do Warszawy ;//// Ja mieszkam w Siemianowicach(woj. śląskie)
Do kolegi dzwoniłem i powiedział że on sobie załatwił bo skontaktował się z twórcą(kolega ma radochę bo wybrał polskiego wykonawcę a ja angielskiego) Może napiszę do wykonawcy e-maila po angielsku (dam wam tekst a wy go przetłumaczycie na angielski) Mój problem daje zaraz na inne fora na których jestem.....oby mi pomogli. Kurde.....modlitwy,czas poświęcony na ćwiczenia,wiele wyrzeczeń,trudne warunki , radość z dostania sie do II etapu i wszystko to pójdzie w dziurę ?! Jutro śpiewam rodzicom tą piosenkę bo stać mnie , zerwę nockę dziś na intensywne ćwiczenia i pokaże im na co mnie stać. Wystąpię przed kolegami i znajomymi/krewnymi no robie wszystko , wszystkie możliwe sposoby byle tylko być w tym II etapie bo nie na daremno mnie wybrali.... TERAZ MóJ UDZIAł STANął POD WIELKIM ZNAKIEM ?
#12 |
Music addict
|
![]() Nie będziesz musiał, w Katosach jest oddział ZAiKS-u, na ulicy P. Skargi (przy dworcu autobusowym, niedaleko Empik-u).
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Marla dziękuje Ci bardzo za ten info
![]() ![]() ![]() Nie ważne ... ale za tą pomoc daję Cię do listy przyjaciół DZIęKUJE ![]() Teraz tylko trzymać kciuki za to żeby bez trudu otrzymał licencję i ofc. dostał sie do Półfinału ![]() Jeszcze raz marla bardzo Ci dziękuje =*
#15 |
Music addict
|
![]() Nie ma sprawy, trzeba sobie pomagać ; ) Tylko jak już będziesz w tv, to proszę o pozdrowienia : P
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Nie ma sprawy ![]() Spoko
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdansk
Stan: Niegrający
Imię: Muminki r0x
Świat: TVP 1
|
![]() Btw. powiedz nam potem jak Ci poszło
![]()
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath Oddech krasnoluda r0x -Hi -Notka -No? -So Stfu&Bye Nob!1 |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wszystko się poprzewracało/pozmieniało po dzisiejszym telefonie do ZAiKS-u....
Pani która odebrałą telefon powiedziała że nie potrzebuję uzyskania prawa autorskiego tylko TVN. Powiedziałą że swobodnie mogę ją zaśpiewać tą piosenkę..... .....wszystko było fajnie do telefonu do TVN. Powiedzieli że wymagają Prawa Autorskiego , który znajduje się gdzieś w internecie na stronie WWW. Mam wszystko przepisać co tam sie znajduje i wysłać SMS-em. Teraz macie zadanie bojowe znaleźdź tą stronkę i podać link tu lub na PW do mnie. Narazie google nic nie wyszukało więc proszę teraz was o pomoc w znalezieniu tej stroneczki. Normalnie odethnę jak wyślę tego SMSa ![]() Jeszcze raz podaję dane: Autor podkładu: Dave Koz Autor słów: Arlen Harburg/Judy Garland Kto po raz pierwszy wykonał tą piosenkę: Judy Garland w filmie "Czarnoksiężnik w Krainie Oz" Ja też tej stronki szukam , więc nie mówcie że ja nic nie robię..... P.S. Jeżeli będe mieć czas to postaram się o jakiś prezent do was za tą pomoc ![]() A WIĘC SZUKAMY !
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2008
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 2
Stan: Zbanowany
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Kyra
Poziom: 67
|
![]() a spieprzaj dziadu
![]() Powiedz chociaż w jakim programie występujesz, bo chce Ci kibicować bo już na 100% go wygrasz. Ja ci to prawo autorskie moge faxem wysłać... tylko nr podaj ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2007
Lokacja: Latam Po Świecie i Wiejeeee (śśśwwist)!
|
![]() sven nikt cie nie prosił o swój psi głos więc leżeć
![]() Życze powodzenia ![]() |
![]() |