Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-03-2006, 19:14   #1
Kess
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 03 2006

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Iridia
Poziom: 32
Skille: 78/78
Poziom mag.: 5
Domyślny Ważne u knighta

Więc tak, chciałbym prosić doswiadczonych graczy o informacje. Czy ktos z was wie może czy u knighta na uderzenia jak najmocniejsze mają wpływ jedynie skille, czy tak jak w przypadku exori lub czarów ofensywnyhc magów również lvl postaci. Proszę was bardzo o szybko odpowiedź.
Kess jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-03-2006, 19:21   #2
Bertian
Użytkownik Forum

Bertian's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2005
Lokacja: z Podlasia!

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Selena
Domyślny

moze nie jestem doswiadczonym graczem ale chyba na moc walniecia bronia maja skille i ilosc ataku broni
zatem u magow na ilosc zadawania obrazen, maja wplyw level i magiczny level
P0zdr0wienia
Bertian jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-03-2006, 20:15   #3
Moddox
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 10 2005
Lokacja: Płock

Stan: Na emeryturze
Pergamin

Na uderzenia z broni wpływają skile, atak broni oraz lvl, choć ten ostatni w małym stopniu. Różnica jest widoczna tylko przy bardzo dużej "przepaści" lvlowej. Na obrażenia z exori lvl ma największe znaczenie.
Moddox jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-03-2006, 20:42   #4
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

A ja się dopytam, w jakim +- tępie rosną skille u knighta?

(wiem że był temat o tym, ale nie mogę znaleźć)

@ down
Dzięki. Niezupełnie o to chodziło, ale to też się może przydać.

Ostatnio edytowany przez DRoN - 26-03-2006 o 11:14.
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-03-2006, 23:09   #5
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Na kazdy nastepny skill potrzeba 1.1x tyle czasu co na poprzedni. W praktyce trzeba wziac poprawke na to ze trening nigdy nie idzie nam idealnie.

@topic;

Ogolnie przyjmuje sie, ze na obrazenia najwiekszy wplyw ma wspolczynnik ataku broni i level, w dalszej kolejnosci skille. Skille zwiekszaja szanse trafienia natomiast level sredni dmg ( przez co lev 60 80/80 bedzie walic znacznie mocniej niz lev 10 80/80 co jest logiczne .. ).
stary 26-03-2006, 11:33   #6
Frycex
Użytkownik forum

Frycex's Avatar

Data dołączenia: 07 02 2006

Frycex ma numer GG 2781138
Domyślny

Oczywiście że zależy też od lvl to podstawa dobre skile GS w łape i roz**** sie robi ze skilowaniem róznie bywa odradzam skilowanie pvp czyli człowiek na człowieka jak już to mordujesz biedne dwarfy a potem stawiasz ghula no jesli juz jestes za mocny to monka
Frycex jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2006, 01:36   #7
Mithgar XX
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 01 2006

Imię: Mithgar
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Frycex
Oczywiście że zależy też od lvl to podstawa dobre skile GS w łape i roz**** sie robi ze skilowaniem róznie bywa odradzam skilowanie pvp czyli człowiek na człowieka jak już to mordujesz biedne dwarfy a potem stawiasz ghula no jesli juz jestes za mocny to monka

Chyba nie za bardzo wiesz, o czym mowisz... miales kiedys najta 20+lv?
Wg mnie skilowanie knightem na monku jest raczej bezsensowne, gdyz trafiac go bedziemy bardzooo nieregularnie, ponadto musielibysmy skilowac bronia pokroju f axe/bs/ss, co raczej mija sie z celem. Ghul wystarcza w zupelnosci dla knighta, wh mnie jednak najlepiej skilowac na slimach- wystarczy dobre eq, duzo jedzenia i cierpliwosci
Mithgar XX jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2006, 04:07   #8
Lisu
Użytkownik Forum

Lisu's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2005
Lokacja: WDZ

Profesja: Elder Druid
Gildia: Polaczek~~
Poziom: 100
Domyślny

@up lurujesz dwa szczury na monka, w łape najsłabsza bron i skille leca, że nie nadążasz spamowac znajomych.....

@ Topic Tak, Lvl też się liczy

Brutalna agresywność jest dla słabeuszy imytacja siły.
E. Hoffer

Respect to be respected.
Lisu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2006, 05:08   #9
Pit Bull
Użytkownik forum

Pit Bull's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2006
Lokacja: Łodź

Gildia: Hexagram
Świat: Saphira
Poziom: 30
Poziom mag.: 37
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mithgar XX
Wg mnie skilowanie knightem na monku jest raczej bezsensowne, gdyz trafiac go bedziemy bardzooo nieregularnie, ponadto musielibysmy skilowac bronia pokroju f axe/bs/ss, co raczej mija sie z celem. Ghul wystarcza w zupelnosci dla knighta, wh mnie jednak najlepiej skilowac na slimach- wystarczy dobre eq, duzo jedzenia i cierpliwosci
Dobrze mówisz skile to podstawa mój kolega ma knighta ze skilami 70/70 a ma dopiero 15 lvl jednak juz rozwala cyklopa hity siegaja blisko kolo 100-130.
Przy słabych skilach i przy wysokim lvl czas expienia wydluza sie bowiem knight nie wali zbyt mocno.
Pit Bull jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2006, 13:27   #10
pyzio2
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 05 2004

Imię: :)
Profesja: Elite Knight
Świat: Morgana
Poziom: xxx
Skille: xx
Poziom mag.: x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mithgar XX
a wedlug mojego doswiadczenia skillowanie na monku jest najlepsze znacznie szybciej wchodza skille poniewaz monk dostaje czesto blood hity

Stawiasz monka 2 potworki atakuja jego i ty jako 3 z jakies slabej broni walisz po 1-10 ale za to bardzo czesto co powoduje ze twoj skill rosnie szybciej
pyzio2 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2006, 12:22   #11
Grand
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2006
Lokacja: Polska

Świat: Galana
Skille: 60/60
Poziom mag.: 4
Grand ma numer GG 3877929
Domyślny

Mam pytanie. Czy zebyc lecial sword to musze walnoc blood hita tak samo czy zeby lecial shield muszi mi cos walnoc blood hita ??
stary 28-08-2006, 12:36   #12
De'monix
Użytkownik forum

De'monix's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2006

Imię: Walderius
Profesja: Royal Paladin
Świat: Calmera
Poziom: 11
Skille: 50/38
Poziom mag.: 4
Domyślny Czy ja wiem?

A ja myśle, że nie macie racji. Moj kolega z RL'a ma 41 Knighta i skille 76/73, a ja mam 55 Knighta i mam skille 71/70 i mam besi hit duzo wiekszy niż on, chociaż walimy tą samą bronią. Ja mam 215 a on ma 200, więc to duża różnica. Druga sprawa to ubijanie solo np. Dragów, na które mi idzie 1 uh, góra 2, a mu 2 do nawet 5, więc lvl ma dużo do gadania. Co do skilli, to napewno mają największe znacznie, ale lvl też jest ważny.
De'monix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-09-2006, 21:31   #13
nitrobolon
Zbanowany

Data dołączenia: 02 09 2006

Domyślny

@ up
Co racja to racja ale gdybym mial do wyboru 30 knight ze skillami 80/80 a 50 ze skilami 71/71 to oczywiscie bym wybral 30 bo skilowanie jest zmudne a expienie to dla mnie czysta przyjemnosc
POZDORWKA
nitrobolon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2006, 16:16   #14
FanFan
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 09 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pyzio2 Pokaż post
a wedlug mojego doswiadczenia skillowanie na monku jest najlepsze znacznie szybciej wchodza skille poniewaz monk dostaje czesto blood hity

Stawiasz monka 2 potworki atakuja jego i ty jako 3 z jakies slabej broni walisz po 1-10 ale za to bardzo czesto co powoduje ze twoj skill rosnie szybciej
No to ten gościu musi mieć prze dopbrego chara żęby monka bić z knifa. ja próbowałem kiedyś bić monka na skillach po 60 i nawet z fs mu obrazen nie zadawałem, teraz skilluje tylko na ghoulu

Ostatnio edytowany przez FanFan - 07-09-2006 o 16:29.
FanFan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2006, 16:55   #15
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez FanFan Pokaż post
No to ten gościu musi mieć prze dopbrego chara żęby monka bić z knifa. ja próbowałem kiedyś bić monka na skillach po 60 i nawet z fs mu obrazen nie zadawałem, teraz skilluje tylko na ghoulu
Gdy 2 potwory przebijaja shielda monka, to wtedy latwo trafic...

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2006, 17:32   #16
Trajerq
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: Nowa Sól

Świat: Nebula
Poziom: 46
Skille: 77/77
Poziom mag.: 5
Trajerq ma numer GG 6534351
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pyzio2 Pokaż post

Haha Po 1 potworki musza atakowac ciebie bo to tobie ma leciec shield a nie monkowi po 2 monkowi bardzo zadko wchodza blood hity...Ja Osoboscie wole skillowac na potworkach bo po 1 nie zawsze kolegi ci postawi monka na tyle ile bys chcial a po 2 nie czesto sie trafia blood hity nawet bsem co jest chyba najwazniejsze w trenieniu sworda\axa\cluba Polecam Skillowania do 60/60 rotach jesli ma sie dobre eq to od 60 mozna isc na slimy jesli nie to do 70 roty a potem dopiero slimy... hail
Trajerq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-09-2006, 17:42   #17
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Trajerq Pokaż post
Haha Po 1 potworki musza atakowac ciebie bo to tobie ma leciec shield a nie monkowi po 2 monkowi bardzo zadko wchodza blood hity...
dlatego wlasnie stosuje sie 2 potworki ktore maja sie zajac blokiem monka a my jako trzeci atak wchodzimy jak w maslo ..
stary 07-09-2006, 20:31   #18
Bongouser
Użytkownik forum

Bongouser's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2006

Świat: Titania
Domyślny

FanFan jak bys czytal ze zrozumieniem nie pisal bys tamtego posta to tyle

@topic : LvL jest wazny przy zadawaniu obrazen .... ktos tam pisal ze Jego kumpel ma skile xx (wieksze od niego) a on ma wyzszy lvl i skille nizsze od niego a schodzi mu mniej uhow na draga ^^ Moze dlatego ze masz wiecej hp? xD pomysl nad tym
Bongouser jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-09-2006, 19:35   #19
Toffik
Użytkownik forum

Toffik's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2006

Profesja: Sorcerer
Świat: Mythera
Poziom: 22
Skille: 19
Poziom mag.: 23
Toffik ma numer GG 6508903
LOL Exori i inne bajery......

Exori zalerzy od lvla 1 lvl to 2 % do siły magii(zaczyna sie od 0 [zera]) tak jest w każdych profesiach a M lvl daje 3 % do siły magi (nawet u knighta )
a lvl od siły ciosuw prawie nic nie zalezy [rużnica odczuwalna tylko z 10 lvl do przodu]

Przepraszam za błedy ort.
Toffik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-09-2006, 19:54   #20
My991
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 04 2006

Domyślny

Z tego co ja wiem, to level zwiększa średnią zadawanich hitów.
Powiedzmy, że jeden knight ma skille 50/50 i ma 10lvl, jego kolega ma takie same skille na 50lvl. Powiedzmy, że max hit tego słabszego rycerza to ~70, może on walnąć hita za 70 ale będzie się to działo dość zadko, a ten knight z 50 levelem i z takimi samymi skillami będzie miał też max hita ~70 ale będzie bił takie hity owiele częściej.
Ale nie jestem tego na 100% pewien.
My991 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania