|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 03 2006
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Iridia
Poziom: 32
Skille: 78/78
Poziom mag.: 5
|
![]() Więc tak, chciałbym prosić doswiadczonych graczy o informacje. Czy ktos z was wie może czy u knighta na uderzenia jak najmocniejsze mają wpływ jedynie skille, czy tak jak w przypadku exori lub czarów ofensywnyhc magów również lvl postaci. Proszę was bardzo o szybko odpowiedź.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2005
Lokacja: z Podlasia!
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Selena
|
![]() moze nie jestem doswiadczonym graczem ale chyba na moc walniecia bronia maja skille i ilosc ataku broni
![]() zatem u magow na ilosc zadawania obrazen, maja wplyw level i magiczny level ![]() P0zdr0wienia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2005
Lokacja: Płock
Stan: Na emeryturze
|
![]() Na uderzenia z broni wpływają skile, atak broni oraz lvl, choć ten ostatni w małym stopniu. Różnica jest widoczna tylko przy bardzo dużej "przepaści" lvlowej. Na obrażenia z exori lvl ma największe znaczenie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() A ja się dopytam, w jakim +- tępie rosną skille u knighta?
(wiem że był temat o tym, ale nie mogę znaleźć) @ down Dzięki. Niezupełnie o to chodziło, ale to też się może przydać. Ostatnio edytowany przez DRoN - 26-03-2006 o 11:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Na kazdy nastepny skill potrzeba 1.1x tyle czasu co na poprzedni. W praktyce trzeba wziac poprawke na to ze trening nigdy nie idzie nam idealnie.
@topic; Ogolnie przyjmuje sie, ze na obrazenia najwiekszy wplyw ma wspolczynnik ataku broni i level, w dalszej kolejnosci skille. Skille zwiekszaja szanse trafienia natomiast level sredni dmg ( przez co lev 60 80/80 bedzie walic znacznie mocniej niz lev 10 80/80 co jest logiczne .. ).
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 02 2006
![]() |
![]() Oczywiście że zależy też od lvl to podstawa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Chyba nie za bardzo wiesz, o czym mowisz... miales kiedys najta 20+lv? Wg mnie skilowanie knightem na monku jest raczej bezsensowne, gdyz trafiac go bedziemy bardzooo nieregularnie, ponadto musielibysmy skilowac bronia pokroju f axe/bs/ss, co raczej mija sie z celem. Ghul wystarcza w zupelnosci dla knighta, wh mnie jednak najlepiej skilowac na slimach- wystarczy dobre eq, duzo jedzenia i cierpliwosci ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2005
Lokacja: WDZ
Profesja: Elder Druid
Gildia: Polaczek~~
Poziom: 100
|
![]() @up lurujesz dwa szczury na monka, w łape najsłabsza bron i skille leca, że nie nadążasz spamowac znajomych.....
@ Topic Tak, Lvl też się liczy
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 03 2006
Lokacja: Łodź
Imię: Dies Sollis
Gildia: Hexagram
Świat: Saphira
Poziom: 30
Poziom mag.: 37
|
![]() Cytuj:
Przy słabych skilach i przy wysokim lvl czas expienia wydluza sie bowiem knight nie wali zbyt mocno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 05 2004
Imię: :)
Profesja: Elite Knight
Świat: Morgana
Poziom: xxx
Skille: xx
Poziom mag.: x
|
![]() Cytuj:
![]() Stawiasz monka 2 potworki atakuja jego i ty jako 3 z jakies slabej broni walisz po 1-10 ale za to bardzo czesto co powoduje ze twoj skill rosnie szybciej |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2006
Lokacja: Polska
Świat: Galana
Skille: 60/60
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Mam pytanie. Czy zebyc lecial sword to musze walnoc blood hita tak samo czy zeby lecial shield muszi mi cos walnoc blood hita ??
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 08 2006
Imię: Walderius
Profesja: Royal Paladin
Świat: Calmera
Poziom: 11
Skille: 50/38
Poziom mag.: 4
|
![]() A ja myśle, że nie macie racji. Moj kolega z RL'a ma 41 Knighta i skille 76/73, a ja mam 55 Knighta i mam skille 71/70 i mam besi hit duzo wiekszy niż on, chociaż walimy tą samą bronią. Ja mam 215 a on ma 200, więc to duża różnica. Druga sprawa to ubijanie solo np. Dragów, na które mi idzie 1 uh, góra 2, a mu 2 do nawet 5, więc lvl ma dużo do gadania. Co do skilli, to napewno mają największe znacznie, ale lvl też jest ważny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 09 2006
|
![]() @ up
Co racja to racja ale gdybym mial do wyboru 30 knight ze skillami 80/80 a 50 ze skilami 71/71 to oczywiscie bym wybral 30 bo skilowanie jest zmudne a expienie to dla mnie czysta przyjemnosc ![]() POZDORWKA ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 09 2006
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez FanFan - 07-09-2006 o 16:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Gdy 2 potwory przebijaja shielda monka, to wtedy latwo trafic...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: Nowa Sól
Świat: Nebula
Poziom: 46
Skille: 77/77
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() dlatego wlasnie stosuje sie 2 potworki ktore maja sie zajac blokiem monka a my jako trzeci atak wchodzimy jak w maslo ..
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 09 2006
Świat: Titania
|
![]() FanFan jak bys czytal ze zrozumieniem nie pisal bys tamtego posta to tyle
![]() @topic : LvL jest wazny przy zadawaniu obrazen .... ktos tam pisal ze Jego kumpel ma skile xx (wieksze od niego) a on ma wyzszy lvl i skille nizsze od niego a schodzi mu mniej uhow na draga ^^ Moze dlatego ze masz wiecej hp? xD pomysl nad tym |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 09 2006
Imię: Wystrzalowy Sorcerer
Profesja: Sorcerer
Świat: Mythera
Poziom: 22
Skille: 19
Poziom mag.: 23
![]() |
![]() Exori zalerzy od lvla 1 lvl to 2 % do siły magii(zaczyna sie od 0 [zera]) tak jest w każdych profesiach a M lvl daje 3 % do siły magi (nawet u knighta
![]() a lvl od siły ciosuw prawie nic nie zalezy [rużnica odczuwalna tylko z 10 lvl do przodu] Przepraszam za błedy ort. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 04 2006
|
![]() Z tego co ja wiem, to level zwiększa średnią zadawanich hitów.
Powiedzmy, że jeden knight ma skille 50/50 i ma 10lvl, jego kolega ma takie same skille na 50lvl. Powiedzmy, że max hit tego słabszego rycerza to ~70, może on walnąć hita za 70 ale będzie się to działo dość zadko, a ten knight z 50 levelem i z takimi samymi skillami będzie miał też max hita ~70 ale będzie bił takie hity owiele częściej. Ale nie jestem tego na 100% pewien. |
![]() |
![]() |