|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2008
|
![]() chce wlogowac się na konto ale nie moge, myślałem na początku żę o hasło chodzi i kiedy dałem my account hacked wpisaje dane itp. i pisze że wpisuje złe ID, czy to możliwe że ktoś mi hacknoł je? czy może po prostu tymczasowy błąd
PS: narazie patrzyłem tylko na stronie głównej PS2: probowałem zmienic i numer i hasło ale i to nie pomaga, mam zmieniony nr. ID i hasło Ostatnio edytowany przez robertflash - 10-05-2008 o 15:51. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2006
Lokacja: Grudziądz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Archimonde Poly
Profesja: Sorcerer
Świat: Arcania
Poziom: 47
Poziom mag.: 45
![]() ![]() |
![]() Numeru identyfikacyjnego konta w tibi nie da się w żaden sposób zmienić. Prawdopodobnie albo hacker zmienił Ci hasło albo po prostu wpisujesz złe.
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2006
Lokacja: skuntowni
Wpisy bloga: 23
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Acc number jest stały, niezmienny. Zmienne jest tylko hasło i rec key. Pewnie pomylił Ci się numer lub zapisałeś go nieczytelnie i mylisz np 0 z 6 (w przypadku zapisania na kartce).
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() zawsze pamietałem swój nr. około 1 miesiąc, i nawet znam na pamięc, wpisałem powoli: niedział
wpisałem w notatniku: normalnie pisze, ale coś nie tak przy logowaniu.... jeszcze troche poszperam, bo to nie mój jedyny as w rękawie ![]() właśnie wpisałem swój e-mail tam gdzie zapomniałem nr. id i hasła tylko teraz musze wpisac recovery keya, z kąd mam wiedziec jaki on jest? Ostatnio edytowany przez robertflash - 10-05-2008 o 16:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2008
Lokacja: Cycow WLKP
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rysio pogromca Neostrady
Gildia: Mam Czlonka
Świat: daj kamienia
Poziom: daj
Skille: mi
Poziom mag.: !!
|
![]() no i wlasnie przez ten notatnik na 80% masz hacka
![]() a recovery key dostajesz po spersonalinowaniu (uff ae trudne slowo ![]() jezeli tego niezrobiles to juz masz po koncie
Ostatnio edytowany przez Helodin - 10-05-2008 o 17:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() chodzi o to że ten notatnik był czysty sam go stworzyłem dla próby czy mi dobrze działają klawisze numeryczne, ale widze że niektórzy mnie nie rozumieją.
Ja mam zmienione normalnie hasło i ID, a tu pare osób sodzi że nie da się zmienic, zaś ja od miesiąca bez pomyłki wpisywałem dane do logowania. Do tego niechcący zarejestrowałem się na tym e-mailu co zgineła moja postac znowu i jakimś cudem udało mi się Ostatnio edytowany przez robertflash - 10-05-2008 o 17:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() przepraszam za double posta, ale zanim ten temat zgaśnie powiedzcie co mam robic jak nawet ID nie istnieje, napisac do nich? tylko jak? umiem angielski ale nie płynnie, doradzcie coś na koniec.
Prosze nie zamykac tego tematu, byc może jakaś mądra osoba napisze coś pomocego... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
|
![]() Jeśli, jak wyczytałem(mam nadzieję poprawnie) z twoim wypowiedzi, założyłeś inne konto na tym mailu na którym miałeś to prawdopodobnie shackowane, to znaczy że tamto konto już nie istnieje, czyli zostało skasowane.
Pozdro.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() tak, ale wiedz jeszcze że konto w 1 lub 2 dni się nie kasuje, a do tego chary nadal zostały
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2007
|
![]() Taka opcja nie istnieje:
Jak coś może się pojawić coś takiego: Cytuj:
Z tej racji, że nie da się zmienić numeru konta (takie są założenia bazy, kluczem głównym* jest numer konta) to błędny może być adres email. Jeżeli nie miałeś spersonalizowanego konta, to najprawdopodobniej oznacza, że zostałeś shakowany, haker spersonalizował konto, dostał rec - keya, zmieniła adres email za jego pomocą (nie trzeba czekać 30 dni, dzieje się to natychmiastowo), dzięki czemu Twój poprzedni adres email został zwolniony z bazy i mogłeś na niego założyć nowe konto. Wnioski: 1. Nie jesteś w stanie odzyskać konta, bo nie znasz nowego adresu email (możesz próbować pogadać z hakerem, jeżeli zaloguje się na postać) 2. Zakładając, że nie logowałeś się na żadnych tzw. "stronach gildii, blacklistach" (pseudohakerskie strony oczywiście) i nie dawałeś nikomu sowich passów to masz keyloogera na komputerze. 3. Niebezpiecznie jest się logować na innych kontach do póki nie oczyścisz komputera z keyloggera. Keyloggery mogąć być w botach, plikach ściąganych z podejrzanych stron oraz w tzw. filmikach o rozszerzeniu ekse. *klucz główny - unikalna wartość w tabeli w bazie danej, niezmienna (wynika to z założeń baz danych, jeżeli chcesz coś więcej na ten temat wiedzieć to poczytaj jakąś książkę na ten temat, bo tego w paru słowach nie da się wytłumaczyć) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() no musze się przyznac że używałem pomocniczego programu tibia gg z tibia.org, ale może napisze do nich, ale przedtem napisze tylko że dwałem moim 2 kolegom pasy, włamał mi się jeden z nich przed tym hackiem i je odzyskałem i akurat zmieniał e-mail na swój stary tylko że nie pozwoliłem na to, ale by może przytrafił akurat mi się jakiś błąd, zaloguje się bo dziś nie wchodziłem.
Ale jeśli to niepomoże to może napisac do nich, bo ja łatwo nie przepuszcze swojego 19 lvl mieł zbyt wartościowe rzeczy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2007
Lokacja: Łódź
Świat: Aurea/Candia
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
a 19 lvl można w bardzo krótkim czasie zrobić od nowa. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
nikt nie został jeszcze zhackowany, do tego strona ma prawa autorskie i inne papierki... tych dwóch kolegów to mati i kajtek, wiem że kajtek wpierw zhackował ale odzyskałem z ławtwością. a z kąd wiesz że to plate set, jeśli chcesz wiedzie to był to knight set ciężki ale dobry, crown helmet, pirate bots, beholder shield no i oczywiście wand of decay do tego 5 k i ileś gp, więc nie mów mi o ,,newbie plate secie" bo nie każdy gra jak ty :/ Ostatnio edytowany przez robertflash - 11-05-2008 o 20:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2007
Lokacja: Łódź
Świat: Aurea/Candia
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
takiego eq i kasy można się w tydzień dorobić jak ktoś umie grać. @down i bardzo dobrze robisz ;) Ostatnio edytowany przez Valisha - 12-05-2008 o 16:14. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() dobra, można zamknąc temat najwyraźniej tibia nie jest przypisana mi, do tego na tym forum nie znajde pomocy -.-, teraz zaczne grac w postala potem w sacreda... i dam sobie raz na zawsze spokuj z tibią
|
![]() |
![]() |