|
Notki |
Zdjęcia Podziel się z innymi wszystkimi swoimi najlepszymi momentami z Tibii. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2005
Lokacja: Za górami, za lasami, stoi szałas piękny... mieszkam tam, nie znajdziesz mnie, bo ja mówie NIE! x0
![]() |
![]() Siemacie. Jak wiecie na quescie takim jak analhilator można wybrać zamiast soV, Sa, czy d-arma można wybrać present. Jak wiadomo jest w nim pluszowy miś (teddy bear). Krążą pogłoski że tego misia można zamienić u pewnego NPC w Venore na golden helmet. Dla mnie to nie żadna pogłoska tylko prawda. Ja w to wierze i chcem sie dowiedzieć czegoś więcej. Postanowiłem pozwiedzać dziś Venore. Trafiłem na jakiegoś npc, nazywa sie on Abran Ironeye. Gdy zapytałem o misia odpowiedział tak:
-I don't know anything about a teddy... and if you are smart you shouldn't either... Tłumaczenie: -Nie znam czegokolwiek o misiu... I jeśli ty jesteś inteligentnym tobą nie powinien obaj... Tłumaczyłem przez english translator 2 ale to powinno być takie coś: -Nie wiem nic o misiu... Jeśli jesteś inteligentny, tobą nie powinien obaj...(?) I co on chciał powiedziec? Może coś mu trzeba powiedzieć żeby mówił coś dalej? Udawał głupiego że nic nie wie? Może trzeba przyjść z misiem żeby powiedział coś więcej...? Ja myśle że coś musi być w tym npc. W jego pokoju leży tb... kolekcjoner? ss: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co o tym sądzicie? Może wy wiecie więcej? Tylko nie posty typu... ja słyszałem... bo ja slyszałem ze bubble to obojniak ;-)
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
|
![]() po 1. z anihilatora jest anihilator bear a nie teddy bear bo gdyby by był teddy bear to na każdym świecie było by kilka golden helmetów czy innych rarów (co roczny konkurs).
po 2. też mieszkam w Venore i szukałem ale nie znalazłem tego NPC (gadałem ile mogłem chyba z każdym NPC ale raczej żadnego nie przgapiłem). EDIT: A kto mówił że nie znalazłem Abrana Ironeye. Po prostu jestem pewien że to nie on jest tym który zamienia beara po prostu wcześniej się źle wyraziłem. Aha i jeśli z annihilatora w prezencie jest teddy bear to ja się zapisuje na quest na teddy beara bo annihilator i teddy bear quest to 2 różne sprawy.
Z tego konta już nie korzystam bo mi się nick nie podobał (a namelocka nie dostałem ![]() Ostatnio edytowany przez Gracz Tibii - 08-04-2005 o 20:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
|
![]() Widziałem teddy beara w domku zwykłego playera ma on chyba ponad 80l. Więc nie wiem skad ma miśka (może kupił ale w to wątpie). Ale nie pamiętam nicka. Moge podać gdzie ten domek sie znajduje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
-ja wiem, ja wiem, ja wiem gdzie - W IRONHOUSIE -hmmm, ironhouse, no w sumie to wlascicielem tego przybytku moze byc nie kto inny jak sam Abran Ironeye, dzieki tobie dowiedzialem sie gdzie znajde tego enpeceka, dzieki ci wielkie -nie ma sprawy -10k sie nalezy -yyyyy -to jak wysylasz czy przyplynac do ciebie? [The player with this name is not online] ------------------------------------- a tlumaczenie MOIM zdaniem powinno wygladac mniejwiecej tak Nie wiem nic o misiu....... i jesli jestes inteligentny tez nie powinienes nic wiedziec ---------------------- @down lub 2xdown [ nie zeby jakas choroba czy cos tylko zwykle down] :=] Nie mam i nie chce miec, styknie mi sa ![]() Ostatnio edytowany przez emilok - 08-04-2005 o 20:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: Przed Sedesem w Sulu
![]() |
![]() Tlumaczenie logicnzie brzmi tak :
Nie wiem nic o misiu ... wiec jezeli jestes bystry ,ty tez niepowinienes wiedziec ... (o misiu). Widocznie mis skrywa krwawa tajemnice ,moze kluczem do tej zgadaki jest Avar Tar ,Npc z Edron ,prywatny hero ?Kiedys sie dowiemy.
![]() |
#6 |
pokrzywa
![]() ![]() |
![]() uhm, zobaczmy ... and if you are smart you shouldn't either...
moze i to nie jest 100% zgodnosci, ale mi chodzi o taki fakt, ze jak ktos ci mowi ze nie powinienes czegos wiedziec jak go o to cos wypytujesz, to oznacza to ze nie powinienes drazyc tego tematu, NieBLEEfuje :=] |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Za górami, za lasami, stoi szałas piękny... mieszkam tam, nie znajdziesz mnie, bo ja mówie NIE! x0
![]() |
![]() moze byc tak, ze on mysli zeby nie zawracac mu tym glowy ale jak przyjdziesz z misiem to on bedzie chciał pogadać :> mhm? zbadam tego typa na edron
![]()
![]() |
#8 |
pokrzywa
![]() ![]() |
![]() eee ten typ na edron to mowi o tym czyms o czym nie mozna tu rozmawiac, a z czego od 70 lvla mozna uzyskac d lance i v shieldke ^^
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() Ludzie zauważcie, że w pokoju nad pomieszczeniem w który stoi Abran Ironeye na łóżku leży miś. Możliwe, że Abran uważa że to siara spać z misiem i nie chce się do tego przyznać więc kręci.
|
![]() |
![]() |
#10 |
pokrzywa
![]() ![]() |
![]() @up heheheheheheheheeheheh
heheheehheheheheh moze trza do niego zagadac hi, im sleeping with teddies too ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() muszę Cię rozczarować, ponieważ dobre 2 miesiące temu czytałem na WoT o gostku który podobnież wymienił właśnie A beara tylko nie chciał powiedzieć na co ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2005
Lokacja: Świnoujćcie-A'b
Stan: Aktywny gracz
Imię: Gisteraf Faraon
Profesja: Paladin
Gildia: brak
Świat: Celesta
Poziom: 16
Skille: 51/42
Poziom mag.: 9
|
![]() Może to zagadka może to szyfr tego chyba akurat niewie nikt.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Master Alucard
|
![]() a ja słyszałem od gościa co wie o co chodzi z tym NPC, że to jest część (można to ująć) "questu". Ten gość jest z antici i mógł mnie kłamać... Ale mógł tez mowic prawde... Nie liczcie, ze powiem wam o co chodzi na PW... I podobny temat vyl na tibia.com
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
Lokacja: From Dark Forest
![]() |
![]() Hmm to naprawde ciekawe ^^ lecz wątpie czy odkryjemy prawde... Ten kto ma miśa (raczej żeaden polak go ni ma
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() OMG --.--
moze zamiast sie zastanawiac i uzalac ze nieznalesliscie tego NPC (ja go przypadkowo znalzlem uciekajac przed pk ![]() a wy sie tylko zastanawiacie co tam jest --.--
![]() |
#16 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Cytuj:
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2005
Lokacja: Łuków
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Syrion Thunderbolt
Profesja: Royal Paladin
Świat: Askara
Poziom: 160
Skille: 102/86
Poziom mag.: 23
|
![]() Trochę dużo tu domysłów. Należałoby po prostu sprawdzić tego NPC mając ze sobą tb. Lecz tutaj popieram Raula. W chwili obecnej w Anihilatorze wziąłbym miśka, lecz później, gdy uda zrobić mi się tego trudnego questa będzie to trudna decyzja, ponieważ wybierać między niepewną niespodzianką a magic swordem jest to naprawdę trudny wybór. A co jeśli to tylko plotka, fałszywa nowina z tą wymianą? Wtedy bym bardzo żałował tego, że nie wziąłem m sworda (gram knightem).
Może znajdzie się jakiś polak z lvl 100+, który zrobi Anihilatora i weźmie miśka. Osobiście w to wątpię i sądzę, że ta zagadka będzie długo jeszcze tajemnicą. Pozdro all
Just Syrion ![]() Ostatnio edytowany przez syrion - 17-04-2005 o 21:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2004
Lokacja: Toruń
Stan: Na Emeryturze
Imię: Lord of Change
Profesja: Elder Druid
Gildia: Legions of Dreams
Świat: Lunara
Poziom: 58
Skille: 22/26
Poziom mag.: 60
![]() |
![]() mam film annihilator jak gosc bierze present i jest tam annihilationbear
tibia 7,21 tibia cam 7,21 jak ktos chce to gg ;P annihilation beara nie zamienia sie za hotsa ale za cos innego btw. czy to nie jest temat quest spoiling? Cytuj:
a co do tematu o thunder hammerze ten temat jest blizszy jemu niz hotsowi^^ Annihilationbear->frodo,thais->wymiana na inny prezent^^
Ctrl - Alt - Elite The Alter Ego Ostatnio edytowany przez orgizz - 22-04-2005 o 08:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Poland (Gdańsk)
Profesja: Elite Knight
Świat: Nova
Poziom: 150
|
![]() Screen robiony jest z filmiku z Antici , filmik byl na forum , kolo ma 98 lvl , jak widac potezne eq i g-helmet
![]() ![]() edit: nie wyszlo mi obciecie paska na ktorym widac bylo mc i inne *******y :>
waste <3 __________________ Pozdrawiam, Tasior... Ostatnio edytowany przez Tasiorstrasz - 17-04-2005 o 21:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 01 2005
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |