|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Witam wszystkich!! Mam mały a zarazem duży problem z Tibią. Mam internet radiowy 512 kb/s. Mam czasem lagi ale to nic w porównaniu z tym, że jak gram to co jakiś czas Tibia mi się zacina. Zacina mi się w tym sensie, że naprzyklad ige gdzieś a tu (halt) koniec, niemoge sie ruszyć ani nic. Co gorsze to sie niechce odciąć. Musze wtedy wyłączyć tibię i logować się na nowo. Jest to bardzo utrudniające w graniu gdyż cotroszke tak jest. Dlaczego mam tak. Dawniej tak nie miałem. Czy to może być spowodowane tym że mam wszystkie mapy pobrane. Choć ja wątpie. Prosz o pomoc. Może ktoś z was miał już taki problem.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() To zaloguj się bez odsłoniętych map. Najpierw wykorzystaj wszystkie możliwe środki, później jak już nie wiesz co robić - pytaj.
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() I nadal tak samo. Nadal sie zacina. Co robić
|
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() Próbowałeś wywalić folder z klientem i pobrać go na nowo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() zainstalowalem tibie na nowo w nowym folderze i na innym dysku. Nadal tak samo. Czy to moze być wina sterowników karty graficznej??
|
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Toruń
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Moze to byc wina kiepskiej jakosci polaczenia radiowego.
Zrob tak. START -> URUCHOM -> wpisz "ping -t wp.pl" [zamiast wp.pl moze byc jakakolwiek inna stronka]. Interesuje nas teraz to: "czas: xxx ms", gdzie "xxx" to jakas liczba. Jesli jest ona srednio wyzsza niz ok. 100, lub co gorsza co jakis czas pojawia sie napis "Uplynal limit czasu zadania", to oznacza to, ze jakos polaczenia jest kiepska. Musisz wtedy skontaktowac sie z adminem sieci ![]()
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() Mam taki sam net jak adolfik (jesteśmy w tej samej sieci).I co dziwne mi sie nie tnie ale mam lagi internet jest dupiasty brzydko mówiąc.Ale czemu mu sie zacina?!.
Tego niewiem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() Więc tak. Pingi mam słabe bo średni to około 130, ale kiedyś mi sie tak niezacinało. Zawsze miałem lagi ale bez zacinania że musze włączyć jeszcze raz Tbie. Niewiem czemu tak jest i prosze o pomoc. Czy to może być wina sterowników karty graficznej albo może mam jakiegoś wirusa. Niewiem pomużcie. PLXXXXX
|
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() OO i mam ten sam internet co Oscypious (radiówke) pingi ma te same. Czasami mamy pingi po około 660-800 ale on gra ma lagi ja gram mam lagi ale po chwili sie zatnie a u niego nie. Czy to wina neta??
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 12 2006
Lokacja: Gdańsk
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Knight~~
Profesja: Knight
Gildia: blade boyss
Świat: Danubia
Poziom: 22
Skille: 65/59
Poziom mag.: 4
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() a moze format plx XD? ja tak zawsze robie xDD
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2008
Stan: Na Emeryturze
Imię: Dammianissimo
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Xantera
Poziom: 123
Skille: 23/28
Poziom mag.: 76
![]() |
![]() Także posiadam internet radiowy i powiem szczerze, że w tibie można grać tylko nocom lub wczesnym rankiem, w tedy to chodzi najszybciej. Też mam tego typu problem, nagle lag, wszystko sie wokól mnie porusza lecz postać stoi w miejscu, musze wyłączyć tibie i włączyć jeszcze raz i spowrotem sie zalogować.
![]() Skończyła mi sie umowa na internet i zmieniam na Netie 1mb ![]() ![]() |
![]() |
![]() |