Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Gildie

Notki

Gildie Szukasz gildi? A może szukasz członków do gildi? Tutaj możesz załatwiać takie sprawy.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-04-2008, 18:52   #1
Setren
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 04 2008

Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 58
Domyślny Sirvak Dragoth [Nerana]

Ludzie sie zmieniają i odchodzą, ale Idea zostaje... Sirvak Dragoth znów się odrodziło! Z bronią przy boku, magią w duszy i odwagą w sercach, znów kroczymy po Świecie... Bycie członkiem tego bractwa to Zaszczyt i Honor, a nie łatwo zdobyte prawo... Honor, Lojalność, Uczciwość, Maniery, Braterstwo...!!! FOR THE LAND! FOR THE KING! FOR THE MOUNTAINS!!! SIRVAK DRAGOTH FOREVER!!!

KODEKS obowiązujący w gildii:

1. Nie kradnij - dotyczy wszelkich prób oszustwa czy wyłudzenia mającego na celu korzyści materialne (w tym np."gra w zaufaj" czy dice - nie zamierzamy dociekać czy jesteś tym ostatnim uczciwym w tej kwestii).

2. Nie żebraj - nie proś nikogo o "free items" albo pieniądze - miej honor i sam zdobądź swoje uzbrojenie etc. w trudzie i znoju jak inni (wyjątek - jeśli miałeś na prawdę katastrofalną sytuację np Hack czy Dead - możesz spytać czy ktoś z Gildii Cię nie poratuje pożyczką lub darowizną, ale nie bądź namolny).

3. Bądź lojalny - pomagaj członkom gildii wedle swoich możliwości i bądź z nimi solidarny (1 za wszystkich, wszyscy za jednego).

4. Szanuj innych i zachowuj się godnie - stosuj się do zwyczajowego kodeksu Tibii (np. Jeśli ktoś expi na tzw. priv expo i zostawił list to mu nie przeszkadzaj i nie wchodź na jego tereny łowieckie. Nie obrzucaj się obelgami z innymi graczami; Nie bądź chamski czy arogancki etc.).

5. Dbaj o kulturę swoich wypowiedzi - tak na kanałach oficjalnych, guild channel, jak i w rozmowach z graczami spoza Gildii.

6. Nie kłam - nawet jeśli nas oszukasz co do różnych faktów w końcu się zorientujemy, że nie jesteś godny zaufania.

7. Szanuj Tibia Rules - lubimy uczciwych graczy.

8. Nie przeszkadzaj - jeśli nie interesują Cię porady innych graczy lub i tak się nigdy do nich nie stosujesz to po prostu nie pytaj, bo marnujesz czyjś czas.

9. Angażuj się - exp, udzielaj się na gc, pomagaj ludziom z Gildii - po prostu bądź aktywny.

Bycie członkiem tej gildii ma być dla Ciebie zaszczytem a nie łatwo zdobytym prawem. Bycie członkiem Sirvak Dragoth to Honor. Cenimy Lojalność, Honor, Dumę, Odwagę i inne cnoty rycerskie. Jeśli masz z nimi problem nie zgłaszaj sie bowiem możemy wykluczyć Cię z gildii bez ostrzeżenia i zrobimy to jeśli nie sprostasz wymogom.

NIE ZNOSIMY CAVE BOT'ÓW JEŚLI CIĘ NA TAKOWYM ZŁAPIEMY SAMI ZARAPORTUJEMY I OD RAZU USUNIEMY Z GILDII. Nie tolerujemy handlu kontami.

Minimalny level - 25

Rekrutację prowadzi:
Carmen'Azif
Chibo
Sattonas
Darth Dinand

Te osoby oceniają członków cały czas i w wypadku stwierdzenia, że ktoś się jednak nie nadaje - USUWAJĄ GO BEZ OSTRZEŻENIA. Rzadko dajemy II szansę, więc na nią nie licz.

Mile widziane "klimatyczne" zachowanie na GC - np. wczuwanie się w rolę, w końcu to gra fantasy a nie strzelanina i unikajcie "Yo yo ziomale..." czy "kumasz czacze... fajna foka na naszym kwadracie mieszka" ;p - polszczyzna jest bardziej złożona.

ZASADY KORZYSTANIA Z GH:

- Zamykamy wszystkie drzwi, a szczególnie główne wrota i drzwi od pokoi.
- Jeśli coś znajduje się w miejscu dostępnym dla wszystkich w GH, nie znaczy to, że można to sobie przywłaszczyć. Zapewne jednak powstanie jakiś składzik na przedmioty, które będzie można sobie pożyczyć w razie potrzeby, tudzież wziąć.
- Obowiązek płatności za GH spoczywa na tych, którzy mają pokoje. Obecnie są to - 3 pokoje 1-osobowe (czynsz 2k za miesiąc), 1 "zbiorczy" (czynsz 3k za miesiąc), "komórka pod schodami" (1k za miesiąc), 2 pokoje 3-osobowe (czynsz 3k za miesiąc). Podane czynsze nie są zależne od liczny ludzi, którzy zajmują dany pokój, lecz od jakości pokoju. Jeśli dany pokój zamieszkuje więcej niż 1 osoba czynsz dzielony jest po równo na każdą z tych osób.
- Nikt nie ma prawa wchodzić do pokoju mieszkalnego dowolnego członka gildii bez jego zgody.
- W wypadku natychmiastowego usunięcia mieszkańca pokoju Gildii, jego przedmioty z pokoju zostaną mu przesłane pocztą na adres zameldowania.

Ostatnio edytowany przez Setren - 12-04-2008 o 15:37.
Setren jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-04-2008, 08:51   #2
loonyxd
Użytkownik Forum

loonyxd's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2007

Stan: Niegrający
Imię: Haer Isaac
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 64
Poziom mag.: 50
Domyślny

Siemka
Ja jestem na neranie, i chciałbym dołączyć do gildi.
Postać to [CHAR]Doguz Netria[/CHAR], hmm cóżmam powiedzieć, level jest słaby, narazie jeszcze skilluje. Od dawna myślałem o fajnej gildi, wspólne hunty, rozmowa itp. Co by tu jeszcze o sobie dodać, hmm.. Czy musze jakiś level spełnić by dojść do was ? Gram aktwynie w tibie co nie znaczy że jestem jakiś nałogowiec Jak ktoś będzie potrzebował pomocy w gildi to oczywiście jestem na to otwarty Jak spełniam wasze wymagania wyślijcie mi invita a dołącze do was Troche poskilluje a potem lvl mi urośnie xD
loonyxd jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2008, 15:00   #3
Rester
Zbanowany

Data dołączenia: 06 10 2007

Imię: Rester
Gildia: Duskiness
Świat: Furora
Poziom: 205
Skille: 97/93
Poziom mag.: 9
Domyślny

Hail
Oby wam sie udalo, zycze powodzenia
Rester jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2008, 16:29   #4
Zegenis
Użytkownik Forum

Zegenis's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2004
Lokacja: Że co?!

Domyślny

Mej forZ bi wid jo.

Hail, zycze wam duzo zabawy i powodzenia ; )
stary 10-04-2008, 16:32   #5
Setren
Użytkownik forum

Domyślny

Minimalny Level - 25

DZIĘKUJEMY ZA POZDROWIENIA I ŻYCZENIA!!! ;]

Wszystkich ex-Sirvaków na emeryturze i w stanie aktywnym zapraszamy serdecznie (nie ma dla nich wymogu lvl).

Pozdrawiam - Daimon de Vries (ex-DreamMaster Sirvak Dragoth na Furorze)

Ostatnio edytowany przez Setren - 10-04-2008 o 16:35.
stary 10-04-2008, 16:38   #6
Masmix
Użytkownik Forum

Masmix's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005

Stan: Na Emeryturze
Świat: Furora/ Saphira
Domyślny

Powodzenia chlopaki, moze cos z tej Waszej 'idei' bedzie.
stary 10-04-2008, 17:38   #7
Azkabanczyk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 06 2006

Profesja: Elder Druid
Domyślny

A czy osoby z mniejszym lvlem, lecz z duzym doswiadczeniem przyjmujecie?

P.S Mniejszy lvl, to 13 xDD Oczywiscie moge wam podac nicki moich znajomych co potwierdza ile gram juz w Tibie i jakie mialem lvle aby udowodnic, ze nie jestem newbie

Swiat jest O.K.! Tylko ludzie psują mi opinię !

20:52 Xaidrax [185]: Ja pamietam ze zabilem kota wtedy xd
20:52 Xaidrax [185]: bo mysalem ze to kamien i rzucalem nim do góry XD

XD!

SPRZEDAM!
PACC Nerana - 600k.
Azkabanczyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2008, 18:36   #8
Setren
Użytkownik forum

Domyślny

Generalnie nie przyjmujemy ponizej 25 lvl - chyba ze ex-Sirvaków albo dobrych, starych przyjaciół... Jednakże zawsze możesz spróbować odezwać się do nas w grze i jeśli nas urzeknie Twoja historia to kto wie - jednakże trudno nas urzec.
stary 10-04-2008, 19:30   #9
Azkabanczyk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 06 2006

Profesja: Elder Druid
Domyślny

WIesz, napisac moge, raczej mnie nie pogryziecie A jak sie nie dostane, to trudno... Wbije sobie wyzszy lvl i moze dopiero wtedy dojde do jakiejs gildii, lecz teraz to skillowanie :/

Swiat jest O.K.! Tylko ludzie psują mi opinię !

20:52 Xaidrax [185]: Ja pamietam ze zabilem kota wtedy xd
20:52 Xaidrax [185]: bo mysalem ze to kamien i rzucalem nim do góry XD

XD!

SPRZEDAM!
PACC Nerana - 600k.
Azkabanczyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2008, 14:14   #10
Marover
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 12 2007
Lokacja: Ostrołeka

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rotmax
Poziom: 25
Poziom mag.: 22
Domyślny

nick: Rotmax
Poziom: Powyzej 25 (aktualnie 25 i 10% to go)

Doświadczenie: 80 EK Nerana (Wasinho) - postać sprzedana
95 RP Iridia (Pothi) - postać sprzedana

Gram w Tibie od Tibi 7.6 ... Co do umysłu etc, poczytajcie moje posty na forum. Powinny najlepiej obrazować IQ/inteligencje.

Co do Pacc.. Sądze ze na 40 poziomie już sie pojawi.

Pozdrawiam i licze na odzew (Najlepiej w grze ale bede online pewnie około 20) - Przynajmniej dzis.

Aha. Od razu na starcie mówie. Gram w pracy. Pracuje jako hmm jak wam powiedziec abyscie zrozumieli.. dyżurny w pogotowiu. Wiec czesto jestem afk - mam nadzieje ze zrozumiecie bo widze różnice w mozliwej śmierci człowieka w realnym życiu a śmierci paru pikseli i straceniu 100k w wirtualnym świecie.

Jeszcze raz pozdrawiam
Marover jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2008, 15:00   #11
MistrzLeo
Użytkownik Forum

MistrzLeo's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2007
Lokacja: Swinoujscie

Stan: Na Emeryturze
Imię: Speedy xd
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Sexy Team
Poziom: B
Skille: I
Poziom mag.: G
Domyślny

Mógłbym sie dostać do waszej gildi?
Moj nick : speedy of flames..
Lubie kwiaty , lato i morze.. jestem romantykiem

nigdy nic nie ukradlem ani nikogo nigdy nie trapowalem
MistrzLeo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2008, 18:17   #12
noob_z_Carlin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 11 2007
Lokacja: z Carlin

Świat: Aurea
Domyślny

[CHAR]Sirvak Dragoth[/CHAR] ~baunsuj~
noob_z_Carlin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2008, 19:38   #13
Setren
Użytkownik forum

Domyślny

NooB z Carlin i jego wypowiedź są doskonałym przykładem graczy jakich nie szukamy i nie tolreujemy
stary 23-06-2008, 00:32   #14
Preesiesss
Użytkownik forum

Preesiesss's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2008

Imię: Smeagoul
Świat: MoRdOr
Poziom: ..
Skille: ..
Poziom mag.: ..
Domyślny

Nasz Presiesss ....
Preesiesss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-06-2008, 02:10   #15
baryla8686
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 04 2008
Lokacja: Bielsko Biała

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 56
Skille: 80/65
Poziom mag.: 17
baryla8686 ma numer GG 6282614
Domyślny Witam

Witam serdecznie,nie ukrywam iż cieszę sie że nareszcie jakas poważna gildia powstała na Neranie,jestem w stanie zaoferować swoją pomoc,mam 28 lv palladyna,skille 70/57 więc nie takie słabe,gdy nadarzy się okazja pomogę w czymkolwiek,jestem otwarty na wszelkie grupowe questy oraz hunty,posiadam dobre eq ale nie o tym mowa,moim zdaniem gildię tworzą ludzie,i też mam nadzieję że ta gildia tym własnie sie kieruje,mam pytanie odnosnie mozliwosci bycia przyjętym,z kim należy sie skontaktowac w celu rozmowy na ten temat? pozdrawiam,nick Shakizawa Harakiriya
dodam że kupuję pacc za około 2/3 tygodnie,od razu po wbiciu około 32 levela i skilli 73/58 ponieważ myslę że te skille są wystarczające by w miare porządnie expić na terenie pacc,gram około 2,5/3 miesiące,wczesniej grałem na pvp i mam knighta 19 lv na Aldorze,sorca 13 i takie tam,ogólnie czasem bywa że jestem po 8-10 godzin aktywny w grze,ponieważ mam kontuzję i mam czas kiedy się wylecze mysle że 4-5 godzinek dziennie czasu poswięcę ,gdybyście byli zainteresowani proszę o kontakt poprzez msg w grze,pozdrawiam
baryla8686 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania